Guide: 8 fantastiske spisesteder udenfor København

thumb image

Sommerferie er oplagt til at tage på opdagelse udenfor København og gå ombord i lækre spiseoplevelser – her får du 8 bud på, hvor du kan tage hen. 

Sommeren er over os, og uanset om vejrprognoserne melder regn eller solskin, er det heldigvis altid på sin plads med en god spiseoplevelse.

I juli og august foreslår vi, at du hopper i bilen eller springer på den nærmeste offentlige transport og går på opdagelse i de mange gode spisesteder, der er at finde udenfor byen. Det er nemlig ikke kun det københavnske byliv, der kan bryste sig af at have spændende og anmelderroste restauranter.

Her får du otte bud på, hvor du kan tage hen:

1. Raadvad Kro

Raadvad Kro er at finde i idylliske omgivelser midt i Jægersborg Skovdistrikt. Udover at give gæsterne en fantastisk udsigt er den smukke natur, der omgiver kroen, med til at give inspiration til menuerne. Raadvad Kro har 150 år på bagen, og derfor kan du se frem til en spiseoplevelse, der emmer af nostalgi og romantik. Kroen er placeret bare 15 minutter nord for København.

Adresse: Svenskevej 52, 2800 Kongens Lyngby


Book bord på Raadvad Kro ➤

Foto: Raadvad Kro

2. Søllerød Kro

På Søllerødvej i Holte finder du den charmerende og historiske Søllerød Kro. I årtier har kroen med den idylliske placering ved kirke, slot, skov  og gadekær været et af landets bedste spisesteder. I 2007 fik restauranten sin første Michelin-stjerne, som den har værnet om lige siden.

Adresse: Søllerødvej 35, 2840 Holte


Book bord på Søllerød Kro ➤

3. Charlottenlund Fort

Lidt nord for København ligger Charlottenlund Fort, og her kan du se frem til en gourmet-oplevelse med en fantastisk 180° udsigt over Øresund. Glasfacaderne mod nord, øst og syd giver den unikke udsigt fra restauranten. Her er stemningen altså sat, hvad enten du vil nyde en hyggelig sommerdag på terrassen eller en romantisk middag i skumringen.

Adresse: Strandvejen 150, 2920 Charlottenlund


Book bord på Charlottenlund Fort ➤

Foto: Charlottenlund Fort

Foto: Charlottenlund Fort

4. Rønnede Kro

På Rønnede Kro kan du se frem til velsmagende mad til rimelige priser. Flere af kokkene på kroen har en fortid hos nogle af Danmarks bedste spisesteder, og fælles for alle er kærligheden til det traditionelle kro-køkken med dets mange kvaliteter, traditioner og muligheder. Kroen blev for nylig belønnet med 5 hjerter i Politiken.

Adresse: Vordingborgvej 530, 4683 Rønnede


Book bord på Rønnede Kro ➤

Foto: Rønnede Kro

Foto: Rønnede Kro

5. Støvlet Katrines Hus

Støvlet Katrines Hus er beliggende på Sorø, og er stedet, hvor Støvlet Katrine blev forvist til, efter hun i en periode var kong Christian den syvendes elskerinde. I dag danner huset ramme for en af Vestsjællands allerbedste restauranter. I Støvlet Katrines Hus serveres gourmet-mad, og der lægges en ære i at anvende sæsonbestemte danske råvarer, der tilberedes med inspiration fra hele verden.

Adresse: Slagelsevej 63, 4180 Sorø


Book bord på Støvlet Katrines Hus ➤

Foto: Støvlet Katrines Hus

Foto: Støvlet Katrines Hus

6. Restaurant Naes

Restaurant Naes er ideelt placeret lige ved vandkanten med udsigt over Kalundborg Fjord. Stedet fik for nyligt ny køkkenchef – nemlig den garvede kok, Henrik Jyrk, der tidligere har været at finde på Kul i København. Køkkenchefen vandt for nyligt konkurrencen om den bedste Sol over Gudhjem-ret, og der er derfor god grund til at kigge forbi og opleve hans talent på tæt hold.

Adresse:  Klintedalsvej 60, 4400 Kalundborg


Book bord på Naes ➤

7. Elmely Kro

Ved Ugerløse på Sjælland finder du den charmerende Elmely Kro. Her bydes du på enkel og ærlig kromad tilberedt af lokale råvarer. Spisekortet er overskueligt og byder både på sæsonmenu og à la carte retter til fornuftige priser. Når du tager plads ved Elmely Kro, vil du opleve en afslappet og uformel stemning i charmerende omgivelser og et personale, der med et smil på læben byder dig velkommen.

Adresse: Holbæk Landevej 63, 4350 Ugerløse


Book bord på Elmely Kro ➤

Foto: Elmely Kro

Foto: Elmely Kro

8. Babette

På Babette i Vordingborg lægges der en stor ære i at anvende råvarer fra lokale producenter – og helst økologiske. Eksempelvis kan du se frem til fisk, der er hentet direkte fra Vesterhavet, fjordrejer fra Guldborgsund og kartofler fra Svinø. I køkkenet finder du kokken Vivi Schou, der er en velanset køkkenchef, og som ofte fungerer som dommer ved konkurrencer som Årets Kok.

Adresse: Kildemarksvej 5, 4760 Vordingborg


Book bord på Babette ➤

You may also like...