Svært ikke at gå i køleskabet, når du arbejder hjemme? Få 5 fif til hverdagen

thumb image

Kender du det, at man bare hele tiden har lyst til et eller andet at tygge på, når du går rundt derhjemme hele dagen? Men det er ikke for sent at ændre vanerne til det bedre. Læs med og hør, hvad vi gør for ikke at vokse ud af garderoben.

Er du også slem til at gå i køleskabet og køkkenskuffer efter lækkerier, når du arbejder hjemmefra her under nedlukningen? Og undrer du dig også over, hvorfor alle dine bukser pludselig er krympet i vask (særligt omkring livet)? Dét kan vi godt relatere til her på redaktionen, og vi har derfor samlet fem fif til sundere alternativer, når sukkertrangen melder sig. (Om de så bliver efterlevet, er en heelt anden historie). Se dem længere nede i opslaget.

Her er en oversigt over de nuværende rutiner og dårlige vaner. Dem har vi sat os for at ændre på!

Foto: DinnerBooking – tak til Spis Bedre for inspiration

Det ligger næsten som en indgroet vane lige at runde køkkenet, når vi rejser os for at gå på det lille hus, for at hente opladeren eller bare strække benene for en kort stund. Men vi ved jo godt, at det er en kærlighedsaffære, der før eller senere må få en udløbsdato. Du får derfor fem bud på, hvordan du kan omgå køkkenfristelserne på en sundere måde.

5 forslag til en sundere hjemmearbejdsdag

1.
Find en god te, der dufter og smager skønt
Nogle gange kan duften af noget lækkert være mindst lige så godt som smagen. En god måde at få stillet kedsomheds-sulten på, det er at drikke te med masser af smag. Te er meget mere end bare de sædvanlige breve fra Pickwick. Forkæl dig selv med en af de bedre og sluk sukkertrangen med en varm kop te. Du kan også eksperimentere med iste, hvis du foretrækker den læskende version.


2.
Forbered nogle sunde snacks i køleskabet
Kan du alligevel ikke holde dig fra at gå i køleskabet, så gør dig selv en tjeneste at have klargjort nogle sunde alternativer. Skær nogle gulerødder, agurker, peberfrugt og selleri i stave aftenen i forvejen, og opbevar dem på køl, så de er lige til at tage ud og snacke.
TIP: Gulerødder med citronsaft smager himmelsk!3.
Pep dit vand op!
Ja, hvad mener vi med dét? Nogle gange tror hjernen, at vi er sultne, hvis vi ikke får nok væske. Vand på bordet er vigtigt for at komme igennem dagen, men nogle gange kan almindelig postevand godt smage en anelse kedeligt. Har du en SodaStream, så lav danskvand, og hvis ikke, så kom et par citronskiver, agurk eller en kvist mynte i din karaffel.

4.
Børst tænder eller tyg tyggegummi
Ja, det lyder måske sært, men det virker faktisk. Gør det til en god vane at børste tænder, hver gang du får lyst til at gå i køkkenskabene efter snacks. Smagen af mint fjerner på mystisk vis dit behov for noget sødt – og hvis ikke, så prøv du bare at spise et stykke slik lige efter, du har børstet tænder: Oplevelsen er IKKE god. Du kan også købe noget sukkerfrit tyggegummi med mintsmag. Så er mundtøjet beskæftiget, og du synder ikke.

5.
Spis en GOD frokost
Det lyder banalt, men vi spiser mindre, når vi er mætte. Sørger du for at spise en solid morgenmad og treate dig selv med en GOD madpakke til frokost, så undgår du at støde på den lille sult i løbet af dagen. Den giver også energi til de opgaver, du har liggende på skrivebordet


Vi håber, I kan bruge rådene, og husk: skulle du komme til at falde i kagedåsen, så NYD dem 😉 Pas godt på jer selv og hinanden.

You may also like...