Créme de la créme: Her er de bedste franske restauranter i København

thumb image
Foto: Maison

Så er det tid til kogekunsten over dem alle, nemlig det sublime, franske køkken. Her kan du læse, hvor du kan få en lille bid af Paris midt i København.

Det er ikke uden grund, at fransk cuisine er optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv. De franske klassikere som boeuf bourguignon, bouillabaisse og moules frites er enormt svære at modstå.

Uanset om du er til fransk bistro-mad, en crossaint til morgenmad eller haute cuisine på en fin restaurant, så har København lige stedet! Her er otte franske restauranter i København, du bør kende til.

Silberbauers bistro

Du finder SilberBauers Bistro midt på Nørrebro ved populære Jægersborggade.

Manden bag bistroen er Mathias Silberbauer, der har en ret vild historie. Han startede som lærling ved michelin-restauranten Relæ, hvor han efterfølgende tog til Nice og hentede en Michelin-stjerne hjem (ene mand i køkkenet!) i restauranten Pure & V.

I dag serverer han sine egne fortolkninger af retter fra den klassiske sydfranske fiske-bistro, hvor både fisk og skaldyr er hentet lokalt.

Bistroen har fået titlen Bib Gourmand, der tildeles af Michelinguiden til restauranter med udsøgt mad til gode priser. Flere danske madanmeldere er også gået lykkelige fra stedet: Politiken giver bistroen 5 hjerter og skriver følgende:

Det er nærmest ubegribeligt, at Mathias Silberbauer i en by, der gastronomisk har alt, er lykkedes med at skabe det spisested i København, jeg slet og ret har manglet.

Lærke Kløvedal, Politiken

Adresse: Jægersborggade 40, 2200 København N

À Côté bistrot & vinbar

Byens efter sigende mest franske sted excellerer i franske klassikere og et helt enkelt menukort“.

Sådan skriver Politiken om den lille bistro À Côté, der ligger på Gothersgade. Holdet bag denne familieejede perle har rødder i Frankrig og køkkenchefen ligeså, så alle frankofile kan føle sig godt hjemme her.

Kom indenfor og bliv betaget af bistroens smukke indretning med tapet af mønstret guld og de franske litografier på væggene. Du kan vælge mellem få, men ærkefranske retter, som du helt sikkert vil forelske dig i.

Bienvenue!

Adresse: Gothersgade 39, 1123 København K

Rosé Rosé København

Måske har du hørt om Rosé Rosé eller besøgt deres adresse i Hellerup? Stedet har været populært siden åbningen i 2020, og nu har det erfarne kokketeam besluttet sig for at introducere Rosé Rosé i København i efteråret 2023.

Stedet, hvor gæster kan gå hen, når de vil forkæle sig selv med fransk bistromad, hvor smagen sidder lige i skabet – uden den højtidelige stemning.

Her kan nydes franske klassikere som østers og steak frites til rørt fransk tatar, farseret kyllingebryst, creme brulé og andre franske specialiteter. Menukortet byder også på smørrebrød, herunder en klassisk smørstegt rødspættefilet eller en fristende hønsesalat med bacon.

Rosé Rosé har også et imponerende udvalg af vine på glas, herunder, som navnet også tilskynder, et udvalg af populære rosévine. Når solen skinner over København, og stemningen kalder på noget forfriskende, er der intet bedre valg end et glas rosé, som kan nydes i bistroens hyggelige gård. 

Adresse: St. Kongensgade 62, 1264 København K

Maison

Ved det historiske Dronningens Tværgade finder du luksusbistroen Maison.

Køkkenet er signeret klassisk fransk bistro, hvor menukortet byder på saftige jomfruhummere og flere andre smagfulde lækkerier. Faktisk fandt Berlingskes anmelder maden mere velsmagende end i Frankrig, hvilket resulterede i en fem-stjernet anmeldelse.

Det er en succesfuld duo, der står bag Maison: Rasmus Oubæk og Jesper Marcussen, der også har skabt populære og velrenommerede restauranter som Pluto, Retour, Barabba og Gorilla. Her går du ikke galt i byen, hvis menuen skal stå på fransk. Læn dig tilbage i de klassiske franske fletstole og nyd retter som tartar, snegle og steak au poivre – mon dieu!

Adresse: Dronningens Tværgade 43, 1302 København K

Le Saint Jacques

Le Saint Jacques ligger ved Sankt Jakobs Plads, og her kan du få fransk bistromad af høj kvalitet. Faktisk kalder Berlingskes madanmelder restauranten for Østerbros mini-Paris!

Ejeren er den legendariske franske kok, Daniel Letz, som tryller det franske landkøkken frem ved komfuret. Her kan du glæde dig til retter som ovnbagt fransk unghane og boeuf bearnaise! På menukortet er der også mere raffinerede retter som franske østers og husets hjemmerøgede laks, der er en af køkkenets specialiteter.

Om sommeren kan du spise de franske lækkerier udenfor i solens stråler. Resten af året sidder man inden døre i den hyggelige, lille restaurant, der er dekoreret som en minikatedral – ja, du læste rigtigt! Kig selv indenfor.

Adresse: Sankt Jakobs Plads 1, 2100 København Ø

LaLaLa

Ved Christianshavn kan du opleve et strejf af Frankrig, når LaLaLa dækker op til franske egnsretter i restauranten eller Orangeriet. Her vil du blive mødt af tjenere i stribede trøjer med store smil og et varmt “bonjour!”

Restauranten tager udgangspunkt i det gode franske landkøkken og serverer klassiske egnsretter af lokale råvarer akkompagneret af franske druer. Og netop en særlig fransk vin har lagt navn til stedet.

Navnet Lalala er blevet til som en hyldest til den franske vinbonde Etienne Guigal og hans stjernevine La Mouline, La Turque og La Landonne – også kendt som ’The La Las’. À la vôtre!

Adresse: Strandgade 98, 1401 København K

EWALDS Brasserie

EWALDS er et fransk brasserie i hjertet af Frederiksberg, hvor hyggen og det gode måltid mad er i højsædet.

Bag EWALDS står Søren Ewald Fossum, som er udlært kok fra Le Sommelier og tidligere slagter i familievirksomheden Slagter Lund. Køkkenet er funderet i den franske brasserie-tradition. Det betyder, at aftenkortet byder på retter som rørt tatar, dampede blåmuslinger og en god steak eller hummer med sauce bearnaise.

De franske klassikere suppleres af snack-retter som rillette, kroketter og vafler med serranoskinke, som er inspireret af Sørens tid som kok på Rasmus Oubæks restaurant Gorilla. Vinene kommer fra Catching Wines, og vinkortet er udvalgt i fællesskab med Cédric Henri Kragh.

Adresse: Allegade 24 A, 2000 Frederiksberg

Pastis

Skal restauranten gerne være i den finere ende, så skal du besøge Pastis på Gothersgade. Elegant og ærkefransk.

Bistroen er opkaldt efter den franske lakridsspiritus med samme navn og er en af de få københavnske restauranter, som lever op til et strengt fransk forbillede.

Menukortet er spækket med franske evergreens i form af moules marinières, snegle i hvidløg, foie gras terrine, steak tartare med mere.

Sluk tørsten i udelukkende franske vine fra det yderst velassorterede drikkekort, som er nøje udvalgt og eksporteret fra hjemlandet. Prismæssigt spænder flaskerne også over det meste af paletten, så uanset dit budget, vil du ikke gå tørstig fra bords.

Adresse: Gothersgade 52. 1123 København K

Frenchy

Foto: Frenchy

Frenchy ligger centralt placeret i indre by, i en sidegade mellem Strøget og Strædet, og her forenes den intime pariser-caféstemning med smagen af Bretagne.

Hos Frenchy kan du nyde Københavns eneste franske brunch bestående af fransk yoghurt, blødkogt æg, croissant, crêpe, macaron og flere skønne lækkerier med afsæt i Frankrig. Derudover serverer de et udvalg af klassiske frokostretter og franske kager til at runde af på.

Alt på menukortet er naturligvis hjemmelavet og tilberedt af én af de to franskmænd, der står bag caféen. Retterne er udelukkende sammensat af råvarer, som hver måned bliver hentet hjem fra Frankrig.

Adresse: Store Kongensgade 69, 1264 København K

You may also like...