Guide: De bedste asiatiske restauranter i København

thumb image

Leder du efter en god asiatisk restaurant i København? Vi guider til flere spændende spisesteder, du bør tage hen, hvis du vil spise udsøgt asiatisk mad i København.

København er et slaraffenland for folk, der elsker asiatisk mad, og det vrimler med gode asiatiske spisesteder. Men med alle de mange fristelser på stribe, kan det svært at vælge, hvor turen skal gå hen.

Derfor har vi samlet en guide med de restauranter, som gæsterne giver de allerbedste anmeldelser. Her bør du spise, hvis du er vild med asiatisk mad!

En lille japansk perle fuld af autenticitet

Er rejsen til Japan ikke ladsiggørlig, så tag på Bento, der er Københavns mest autentiske japanske spisested.

Her gemmer der sig et japansk madmekka, der får smilebåndene frem. Bento ligger i en lille kælder på Vesterbro, som er pyntet med farverige rispapirlamper, alverdens sjove figurer, nips og mangabøger. Det er en lille japansk familie, der står bag foretagendet, og når du træder indenfor, vil du blive mødt af en meget venlig, japansk bedstemor, der ikke forstår et ord dansk, der går rundt og serverer grøn te.

Her serverer de bento, der er en traditionel madpakke i Japan, hvor små forskellige retter serveres på en bakke. Du får serveret ris, miso suppe, grøntsager, frugt samt en valgfri hovedret såsom skindstegt laks i teriyaki sovs eller gris. Husk også at prøve deres snacks, såsom gyoza, crispy fried shrimp eller deep fried pork.

Det er en god idé at bestille bord – restauranten har få spisepladser, og der er som regel fuld!

Hvor: Helgolandsgade 16, 1653 København V

Smagen af Taiwan ved MaoBao

På Nørrebro finder du den populære café Sidecar, der er kendt for deres yderst populære brunch. Men vidste du også, at spisestedet om aftenen – tirsdag til søndag – bliver omdannet til en udsøgt taiwansk spisested, som kaldes MaoBao?

På MaoBao serverer de lækre baos (bløde, dampede taiwanske boller med forskelligt fyld), dumplings og andre asiatiske tapas, der får tænderne til at løbe i vand. Herudover er der et væld af spændende cocktails på menuen – og behøver vi at sige, at du kan få drinks med paraply i et panda-bæger? Cute!

Hvor: Skyttegade 5, 2200 København N

Sublimt thai ved JED

Ryesgade på Nørrebro har fået æren af en restaurant, som mestrer Thailands fantastiske køkkentraditioner.

Hos JED er konceptet enkelt, og menukortet består af diverse specialiteter og drikkevarer importeret direkte fra Thailand. Du kan roligt glæde dig, når køkkenchef Sumalee Wongchamnian tænder op for blussene for at genskabe både den autentiske duft og smag, som er gået i arv fra hendes mor, som igen har arvet det af sin mor.

Og gæsterne elsker det – stedet får kongeanmeldelser og er hurtigt blevet populært.

Hvor: Ryesgade 7, 2200 København N

Fransk/vietnamesisk ved Brasserie Sàigòn

Skråt overfor Vesterbro Torv på Brasserie SàiGòn bliver der kokkeret vietnamesisk på fransk maner i smukke og afslappede omgivelser.

Stedet er elsket af både gæster og anmeldere, hvor restauranten blandt andet er honereret med 4 stjerner af Politikens anmelder, som var særdeles begejstret for både mad og indretningen.

Netop indretningen er klassisk og tidsløs med marmor, træ og sølvtøj på de hvide duge. På kortet findes både østers, skaldyr, den klassiske Pho suppe og grillet entrecote. Og så er der også et mindre, men godt udvalg af cocktails, hvis ikke man er til vin. Stedet drives af Dung Hoang og bag gryderne står Anh Lê, som er ekspert ud i det vietnamesiske køkken.

Hvor: Vesterbrogade 48,1620 København V

Autentisk koreansk mad ved Ssam

Blot et stenkast fra hovedbanegården har et lille stykke af Korea slået rod i københavnernes madhjerte. Hos Ssam er de eksperter i at servere en ægte koreansk spiseoplevelse – nøjagtig som stod du midt i stegeosen fra en af Seouls mange gadekøkkener. Kom indenfor i denne lille asiatiske oase midt i København og tag for dig af retterne, som hverken skuffer på smag, udseende eller pris.

Måske er burger ikke det første, du tænker, når et koreansk spisekort bliver lagt foran dig? Men SSAM’s burger er blevet københavnerkendt. Den består af en briochebolle med ribeye, spicy agurk, salsa og smeltet mozzarella med masser af koreanske krydderier. Du kan også snuppe den koreanske fried chicken, og du vil ikke blive skuffet!

Hvor: Colbjørnsensgade 7, 1652 København V

Gæstefavoritten The Vietnamese

Forlad hverdagens hamsterhjul, og tag et hurtigt smut til Vietnam. Hos THE VIETNAMESE serverer de autentiske vietnamesiske retter, der får dig til at føle, at du er rejst på eventyr til orientalske himmelstrøg. Her kan du komme helt ned i gear for en stund indhyllet i Vietnamesiske smage og dufte.

Mange år som fransk kolonimagt har også sat sit præg på Vietnams kulinariske repertoire. Derfor vil du sikkert også kunne genkende franske aner i menukortet. Fra ende til anden byder kortet på velsmagende retter fyldt med kontraster. Det simple overfor det komplekse, rustikke elementer overfor de elegante, og hvad smagen angår, får du serveret det autentiske Vietnam på en tallerken.

Her kæler de for hver en detalje, og alt er kreeret med hjertet fra bunden af kvalitetsråvarer. Grøntsagerne er friske og kødet er opgraderet til Black Angus.

Hvor: Store Kongensgade 91, 1264 København K

Japansk gourmet ved Restaurant UMA

Med rødder i det japanske køkkenunivers er UMA ikke bange for at udvide de autentiske retter med inputs fra andre berigende køkkener. Hvilket andet sted i byen kan du eksempelvis bestille en matcha panna cotta? Denne enestående egenskab, der ligger i at kunne kombinere flere kolinariske hjørner af verden, er netop dét, der gør UMA til noget ganske særligt: Mad der bare smager UMAnerligt godt!

Hos restaurant UMA arbejder de ud fra filosofien om, at retterne ikke skal være overpyntede. Udtrykket skal være simpelt og stilrent, og så skal det sprudle af velsmag. Det er en kunst at kunne kreere en ret, der rent visuelt udtrykker netop dét, den skal og intet andet. Det kan UMA, og hver tallerken er et lille kunstværk i sig selv. Se bare på de ovenstående billeder.

Hvor: Nørre Farimagsgade 13, 1364 København K

You may also like...