Guide: Gode restauranter med cocktails i Aarhus

thumb image

Flere og flere restauranter fokuserer på at servere knivskarpe cocktails til maden. Her får du oversigten over nogle af de mest populære århusianske spisesteder med cocktails og drinks.

Det er efterhånden ret udbredt i Danmark at drikke cocktails til maden. Vil du også gerne nyde en god middag ledsaget af lækre og forfriskende drinks og cocktails?

Så hop med på bølgen, og prøv en af disse lækre restauranter i Aarhus, som også er kendt for at lave sublime cocktails!

Middag med cocktail-pairing ved St. Pauls Apothek

Egentlig var St. Pauls Apothek på Jægersgårdsgade tænkt som en cocktailbar. Men så kom en fantastisk kok ind fra sidelinjen, og den 110 år gamle apotekerforretning blev forvandlet til en madbar med cocktails på menuen med inspiration fra New York, London og Paris!

På St. Pauls Apothek gøres der en dyd ud af at skabe retter, der passer perfekt til dejlige cocktails. Prøv fx en Bank Margarita med en fadlagret tequila, agavesirup og frisk limesaft til fisken eller en cocktail med Bourbon eller whiskey til din bøf.

Har du lyst til at gå all in, kan du også vælge Apotheker-kuren, som består af en velkomst-cocktail samt tre serveringer med dertilhørende tre cocktails. Det er både sødt, syrligt og sindssygt lækkert.

Hvor: Jægergaardsgade 76, 8000 Aarhus C

Klassiske cocktails ved Café Faust

Er du tørstig efter en god gin & tonic, dark & stormy eller espresso martini, som du gerne vil nyde til noget lækkert mad, så tag på Café Faust, der ligger lige ved Åen i Aarhus.

Her kan I få velkomstdrinks, predinner drinks og after dinner cocktails – ja, hvornår I end har lyst til drinks, så sørger tjeneren for, at de kommer i stride strømme! I får 5 ens cocktails for 250 kr., så det er oplagt at tage flere gode venner med.

Med den centrale placering ved Åen, så er der lagt op til en festlig aften ved Café Faust!

Hvor: Åboulevarden 38-42, 8000 Aarhus C

Store steaks og udsøgte drinks på MASH

MASH er uden tvivl mest kendt for deres sublime steaks, men de har faktisk også et rigtig lækkert barkort. Så hvorfor ikke nyde din ribeye eller mørbrad med en iskold og velsmagende cocktail?

På kortet finder du et udvalg af de de gode, gamle klassikere samt MASH’ egne nyfortolkninger. Prøv fx deres MASH Margarita med mezcal, lime og hjemmelavet eukalyptussirup eller deres MASH Signature Old Fashioned. En skarp og frisk smag til den saftige steak!

Hvor: Banegårdspladsen 12, 8000 Aarhus C

Månedens cocktail ved Café Sidewalk

Et andet godt bud, hvis du søger et spisested med et stort cocktail-kort, er Café Sidewalk ved Åen i Aarhus.

Her har de nemlig ansat en vaskeægte connaisseur, hvad angår cocktails, og han elsker at eksperimentere og sammensætte nye smage til gæsterne. Hver måned byder på en ny cocktail, som hele dagen fås til kun 49 kroner. Dermed er Café Sidewalk det oplagte sted at fejre hverdagen, weekenden, fyraftenen eller bare livet generelt.

Nyd en cocktail til klassiske caféretter såsom en burger – der faktisk har hentet prisen hjem som byens bedste burger i 2020! Tilbage er der vidst kun at sige: Skål!

Hvor: Åboulevarden 56-58, 8000 Aarhus C

Sushi og japanske cocktails ved Sota Sushi Bar

Sota er mere end “bare” sushi. Det er filosofien ved Sota Sushi Bar, hvor du kan få en helt særlig drikke-oplevelse. Ved Sota kan du få japansk sake og shochu, som deres cocktails er bygget op omkring. Alle deres cocktails er lavet på japansk spiritus og passer perfekt til det asiatiske køkken, hvor de serverer frisklavet sushi samt dimsum, gyoza og meget mere.

Prøv deres hai cocktail lavet på iichiko scochu, ingefær, akaciehonning, citronsaft og yuzushu. Ja, indrømmet, på drinkskortet er der ingredienser, som vi ikke kender! Kniber det med at oversætte de japanske gloser, står restaurantens tjenere altid klar til at give en anbefaling eller to med på vejen – så hvorfor ikke springe ud i det og prøve noget nyt?

Hvor: Vestergade 48, 8000 Aarhus C

You may also like...