Aarhus får ny eksperimenterende cocktailbar

thumb image

Du kan se frem til eksperimenterende cocktails og solidt håndværk, når manden bag St. Pauls Apothek åbner ny cocktailbar i Aarhus den 13. januar. 

I en baggård til Fredensgade slår en ny cocktailbar dørene op inden længe. Navnet er Gedulgt, hvilket betyder at holde noget skjult eller hemmeligt.

Men det bliver nok ikke så nemt at holde Gedulgt hemmeligt – bag baren finder man nemlig den garvede og talentfulde bartender, Hasse Bank Johansen, der tidligere har været Danmarks Mester i Cocktails og er medejer af St. Pauls Apothek.

12 signatur-cocktails

Herudover finder man chefbartenderen på St. Pauls Apothek, Bastian Leander Andersen, der har allieret sig med Mads Schack, en ligeledes ung herre med masser af erfaring fra den københavnske cocktailscene.

Et spændende samarbejde og fusion af to forskellige cocktail-stilarter, som har til formål at hæve cocktailbaren til et internationalt niveau.

Cocktailmenuen består af 12 signatur-cocktails, der skal udfordre gæsternes sanser, både visuelt og smagsmæssigt. Flere af ingredienserne er fremstillet i eget laboratorie og nøje udvalgt både lokalt og internationalt.

Menukortet indeholder yderligere 4 forskellige punches, der passer perfekt til grupper og 4 nyfortolkede klassiske cocktails. De klassiske cocktails bliver forberedt på flaske for at sikre kontinuerlig perfekt balance og opbevares herefter i cocktailbarens vinkøleskab.

Is på menuen

Ydermere er is et vigtigt fokus for Gedulgt, der producerer egne isblokke, iskugler og iskvadrater. Is er en central del af cocktailoplevelsen både rent æstetisk og smagsbalancemæssigt, da forskellige former is afgiver forskellige mængder vand.

Ved flere klassiske cocktails er iskugler perfekte, da de har den mindste overflade og derfor smelter langsommere. Hertil er hentet kobberudstyr hjem fra New York til at kreere de helt rigtige dimensioner af iskugler.

Holdet bag baren

Udover Hasse Bank Johansen finder man den erfarne chefbartender Bastian Leander Andersen på St. Pauls Apothek og Njord Gin Club samt Njal Hansen & Jonas Højbjerg Sckerl, medejere af St. Pauls Apothek, Herr Bartels og Shen Mao, der sammen har formet og udviklet konceptet for Gedulgt.


Book bord på Gedulgt ➤

You may also like...