Dansk restaurant er kåret som en af verdens bedste i 2023

thumb image
Foto: Alchemist

Alchemist er igen i år blandt verdens bedste restauranter. Den danske restaurant er nu kåret som den 5. bedste restaurant i verden. Det skete, da 100 toprestauratører mødtes i Valencia til festivitas, tastings og den årlige ceremoni The World’s 50 Best Restaurants.

Tirsdag den 20. juni kom den fulde liste ud med de 50 bedste restauranter i verden i 2023. Hvor alles øjne hvilede på Danmark sidste år, da Geranium, snuppede titlen som verdens bedste restaurant, var det i år den peruvianske restaurant Central, der løb med den prestigefyldte sejr.

Hverken Geranium eller den femdobbelte vinder Noma er at finde på verdensranglisten for 2023, da en ny regel gør, at restauranterne ikke kan vinde konkurrencen to gange. De to danske gourmetrestauranter befinder sig nu i stedet på Best of the Best-listen, som er en liste for tidligere vindere.

Hos Alchemist får du en spiseoplevelse for livet

Skal du ud at spise gourmet, er Alchemist i København garant for en af de slags oplevelser, du aldrig glemmer. Det er langt mere end en gastronomisk oplevelse. Her bringes alle dine sanser i spil med 50 smagsfulde og eksperimenterende serveringer, imens du føres gennem et fantastisk teknisk set-up, der fuldender den samlede oplevelse.

Ved tirsdagens ceremoni i Valancia blev den udsøgte mad og sanselige oplevelse hos Alchemist belønnet med en flot 5. plads. Sidste år debuterede den danske restaurant på listen med en 18. plads.

To danske restauranter er med i top 100

Verdensranglisten består foruden de 50 bedste af 50 “boblere”, der placeres mellem nummer 51 og 100. Blandt listens boblere er der både Restaurant Jordnær i Gentofte (nr. 57) og Restaurant Kadeau i København (nr. 91).

Kæmpe applaus til den danske restaurantscene herfra!

Du kan se hele listen her.

You may also like...