Guide: Her skal du spise langs den nordjyske vestkyst

thumb image

Skal du bruge dette års sommerferie i dansk idyl på en sommerhustur ved den nordjyske vestkyst? Eller er du blandt de heldige, som på dagligvis kan nyde de brede sandstrande, brusende hav og hyggelige fiskebyer?

Så har vi guiden til dig her, som kan fuldende dit ophold – om det er ferie eller fast bopæl.

Vi starter ved Hirtshals, bevæger os efterfølgende ned over Jammerbugten forbi Lønstrup og Blokhus og herefter et smut til Hanstholm.

Lilleheden

Foto: Lilleheden

Restaurant Lilleheden er beliggende i Hjørringgade i Hirtshals, hvor den har været at finde siden 1981. Her kan du se frem til en charmerende fiskerestaurant med en uforlignelig udsigt over havet. Med Vesterhavet lige udenfor døren kan Restaurant Lilleheden tilbyde dig retter af friske råvarer, og det kan smages.

Hvor: Hjørringgade 2, 9850 Hirtshals


Book bord på Lilleheden ➤

Abstrakt

Foto: Abstrakt

For maj måned 2018 blev Abstrakt placeret som nummer to vest for Storebælt (på hele Jylland og Fyn) på listen over restauranter med den bedste gæstefeedback på DinnerBooking.com, som havde fået knap 20.000 anmeldelser. Bag Abstrakt står Kamilla Schiøtt og Simon Emil Christensen, tidligere køkkenchef på den (nu lukkede) populære gourmet-restaurant Fyrklit. På Abstrakt er der udsigt over havnen, og på tallerkenen finder du velsmagende retter, der er lavet med udgangspunkt i sæsonens bedste råvarer.

Hvor: Sydvestkajen 7A, 9850 Hirtshals


Book bord på Abstrakt ➤

Glashuset

Foto: Glashuset

Restaurant Glashuset genåbnede i Lønstrup i foråret 2018. Bag genåbningen finder vi Michael “Miv” Pedersen, der tidligere også drev restaurant her og dengang sammen med Kim Møller Kjær. Miv og Møller som de blev kaldt åbnede så Villa Vest, som de drev sammen i mange år. Restaurant Glashuset bliver – som Restaurant Villa Vest – helt sikkert en køretur værd. Frokostkortet tager udgangspunkt i det danske kystsommerland med fisk fra kysten, mens aftenen vil byde på det bedste fra Guldrummet, som kokkene vil tilberede over grill.

Hvor: Strandvejen 68, Lønstrup, 9800 Hjørring


Book bord på Glashuset ➤

Villa Vest

Villa Vest i Lønstrup har havet som nabo, og udsigten fra restaurantens vinduer er fænomenal  – Intet andet end uspoleret natur og brusende hav så langt øjet rækker! Nyd den smukkeste havudsigt mens du sætter tænderne i deres indbydende retter – Villa Vest er uden tvivl et ‘must try’ på disse kanter. På Villa Vest kan du forvente fantasifuld og veltilberedt mad, der er lavet af lokale råvarer. Smag på Nordjylland og nyd gode råvarer fra Villa Vests naboer, når du sætter tænderne i en af restaurantens menuer.

Hvor: Strandvejen 138, Lønstrup, 9800 Hjørring


Book bord på Villa Vest ➤

Blokhus Fiskerestaurant

Foto: Blokhus Fiskerestaurant

På Blokhus Fiskerestaurant kan du gå ombord i Seafood and Roast Bu­ffeten, der byder på årstidens fisk og skaldyr frisk fra Hirtshals fiskeauktion samt forskellige former for roast. I a la carte kortet frister Husets fish and chips med tatarsauce, Luksus stjerneskud eller dagens fangst.  Udover at byde på havets friske herligheder tilbydes også irsk Hereford. Så der er rig mulighed for at dykke ned i smagfulde retter med både skaldyr og steaks, sammensat med sæsonens bedste råvarer.

Hvor: Klitgaardsvej 2 , Strandvejen, 9492 Blokhus


Book bord på Blokhus Fiskerestaurant ➤

Kulturhuset Blokhus

På Kulturhuset Blokhus bliver du budt velkommen til dejlige oplevelser for hele familien. Her kan du nyde din søndagsfrokost og cafémad, ligesom du kan holde selskaber samt afvikle konferencer og store møder. Er du kulturelt anlagt, kan du også opleve International Sandskulptur Festival og International Træskulptur Festival.  

Hvor: Vesterhavsvej 6, Hune, 9492 Blokhus  


Book bord på Kulturhuset Blokhus ➤

Hanstholm Madbar

På toppen af Hanstholm med en fantastisk udsigt finder du Hanstholm Madbar. Her serverer de deres egne livretter i en afslappet atmosfære, hvor der emmer af humør, glæde, kærlighed til mad og godt værtsskab. Er du surfer, pensionist, fisker, familiefar eller bare sulten, så kig forbi Hanstholm Madbar til frokost eller aften, og oplev den intime og lette stemning, der præger stedet.

Hvor: Helshagevej 98, 7730 Hanstholm
Book bord på Hanstholm Madbar ➤

Flere restaurant nyheder...

3 svar

 1. Claus Torp siger:

  Hvor i alverden har I gemt den ypperste af alle restauranter i det område:
  Strandingskroen i Blokhus, som overgår de øvrige med flere hestehoveder, både hvad angår mad, vin, lokaler og ikke mindst betjening.

 2. Preben siger:

  Hvor er restauranterne på den Jyske vestkyst fra Hanstholm til Tønder?

 3. Helle Kjær siger:

  Svinkløv Badehotel mangler i den grad også. Det er en fuldstændig suveræn restaurant, med den smukkeste beliggenhed. Men man skal være tidligt ude, med bordbestilling.