Fynsk køkkenchef udtaget til VM i sushi

thumb image

Phong Thanh, fra Aiko Sushi i Odense, er udtaget til “Global Sushi Challenge” – verdensmesterskabet i Sushi.

Aiko Sushi i Odense kan køkkenchefen Phong Thanh nu se frem til at dyste blandt verdens bedste sushi-kokke. Han er nemlig blevet udtaget til konkurrencen ”Global Sushi Challenge”, der er verdensmesterskabet i sushi.

At blive udtaget til “Global Sushi Challenge”, er i sushi-verdenen lidt det samme som at blive indstillet til en Oscar, og derfor glæder det hos Aiko sushi:

”Det er et stærkt felt, jeg er oppe imod, og jeg glæder mig til at gå hele vejen og kæmpe mod nogle af de bedste,” fortæller han.

Den specielle Aiko-stil

I konkurrencen ser Phong Thanh blandt andet frem til at fremvise den helt særlige Aiko-stil, som han er blevet kendt for i Odense:

”Vi lader vi os ikke begrænse af de japanske råvarer men bruger i stedet danske råvarer, når vi kan – det kan fx være selleri om vinteren eller pastinak i stedet for kinaradis,” fortæller han.

Af den grund mener Phong Thanh også, at han har de bedste chancer i den frie opgave, hvor man for alvor har mulighed for at fremvise anderledes tilgange til sushi.

Phong Thanhs særlige tilgang til sushi laver han blandt andet med inspiration fra sit tidligere arbejdssted, Falsled Kro.

LÆS OGSÅ: To fynske restauranter blandt Danmarks bedste

Phong fra Aiko Sushi

Konkurrencen

De indledende runder afholdes i 14 forskellige lande, hvor Phong Thanh skal stå klar ved Kulinarisk Akademi i Oslo den 14. oktober, hvor der hvert sted deltager 20 udvalgte, som er kommet gennem nåleøjet.

Derfra går vinderen, til november, videre til “The Grand Final” som finder sted i sushiens hjemland, Tokyo.

Læs mere om Aiko Sushi og book bord her.

You may also like...