Haché Gourmet Burgers får fransk lillebror

thumb image

Folkene bag den populære burgerrestaurant, Haché Gourmet Burgers, åbner dørene for en ny fransk bistro ved Torvehallerne i København.

Bistro Les Halles’ er navnet på det nye franske åndehul, som sender dig ’back-to-basics’ i en afslappet og familiær atmosfære.

Med et uhøjtideligt koncept, der ligner det, vi kender fra blandt andre Madklubben, tilbyder Bistro Les Halles en traditionel fransk tre-retters menu for blot 265 kr.

‘Bistroficering’

Åbningen af den nye bistro-restaurant er ifølge holdet bag et udtryk for en tendens, som breder sig mere og mere blandt danske spisesteder.

En såkaldt ’bistroficering’, hvor restauranterne bliver mindre formelle og vender tilbage til rødderne med simple retter og plads til hyggen. Og det er netop den oplevelse, som ejer Jakob Schottländer ønsker, at gæsterne får ved Bistro Les Halles.

”Den ægte måde at nyde et godt måltid på er, i min verden, når du kan læne dig afslappet tilbage og være fuldstændig tryg ved det, du får at spise. Et sted, hvor vinflasken bliver stående på bordet, så du i ro og mag kan sidde og nyde dig selv”, siger han.

Betegnelsen ’Bistro’ befinder sig et sted mellem ’Café’ og ’Brasserie’ i det franske vokabular, hvor formålet er at komme og spise et helt måltid bestående af en simpel to- eller tre-retters menu i en uhøjtidelig atmosfære komplet med rødternede duge og udendørs markise.

Byens bedste pommes frites

Menukortet hos Bistro Les Halles er båret af opdaterede franske bistro-klassikere som rørt tatar, Moules Frites, løgsuppe, og håndplukkede vine, men særligt at bemærke er bistroens hjemmelavede pommes frites, som bliver serveret til størstedelen af retterne.

Bistro Les Halles går benhårdt efter at servere de bedste pommes frites i byen. Jakob Schottländer beskriver dem som ’loved-up fries’ – håndplukkede sorter, blancheret, tørret, frosset og double fried.

Kendt designer bag indretningen

Den anerkendte designer, Rasmus Larsson, kendt fra de populære boligprogrammer Herre i Eget Hus på TV2 og Flyt Eller Forny på TV3, står for indretningen af Bistro Les Halles og skal sørge for at opdatere den klassiske restaurant uden at miste den autentiske franske bistro-stemning.

Uhøjtidelige rammer og simpel gastronomi er i forvejen et varemærke for Rasmus Larsson, der beskriver samarbejdet som; ”en hyldest til det traditionelle med et tvist, og en modvægt til oplevelses-restauranterne, der i høj grad har presset hyggen ud af madoplevelerne”.


Book bord på Bistro Les Halles ➤

You may also like...