Kokkeelev fra Herthadalen finder kæmpetrøfler i baghaven

thumb image

Når en restaurant disker op med lækre trøfler på menukortet, er det kun en sjældenhed, at de stammer fra Danmark. Men på Herthadalen har kokkeeleven gjort noget af et trøffelfund i en dansk baghave.

Det er ikke hver dag, man graver trøfler op i Danmark. Faktisk er der kun gjort 21 trøffelfund i Danmark i de sidste 100 år. Derfor kan man godt forstå Herthadalen begejstring, da deres kokkeelev, Andreas Kryger, kunne berette om et trøffelfund på 1,3 kg i hans svigerforældres baghave.

”Det var ret vildt at komme på arbejde med en stor trøffel i lommen. Som kokkeelev ved man jo godt, at trøfler er noget af det fineste, man kan servere,” fortæller Andreas Kryger.

Han tilføjer, at trøflerne nær var endt som foder til svigerforældrenes høns, fordi de ikke vidste, at der var tale om trøfler.

Sommertrøfler til gæsterne

Der er tale om de såkaldte sommertrøfler, der ikke er nær så sjældne og dyre som de sorte og hvide trøfler fra Sydeuropa. Men Andreas Krygers svigerforældre har alligevel gjort en god handel og har solgt fundet for 4500 kr. Køberen er Restaurant Herthadalen, der ser frem til kreere nye trøffel-retter:

”Vi satser meget på lokale råvarer, og så finder vores elev trøfler. Det er jo som at vinde i lotto. Nu skal Andreas få lov at trylle med dem i køkkenet, og vores gæster kan få lov at smage ægte, danske sommertrøfler,” siger Mikkel Jerger, der er restauratør på Restaurant Herthadalen.

Trøffelmenu

Har du lyst til at smage de danske trøfler, kan du booke bord den 19. eller 20. august, hvor Herthadalen byder på følgende menu for 500 kr:

1. Servering – Sommertorsk

Pocheret torsk / blomkål / brombær / syre & blomster / sommertrøfler

Serveres m/ rustikt landbrød og økologisk kærnemælkssmør

2. Servering – Tournedos ”Rossini”

Oksemørbrad / andelever / toast / revet sommertrøfler

Serveres med nye danske kartofler, syrlig grøn salat og “sows”

3. Servering – Hvid chokolade

Hvid chokolade / røde & mørke bær / knas / trøfler

Book bord på Herthadalen.

You may also like...