Ny restaurant åbner i Aarhus: Gæsten skal tilbage i fokus

thumb image

Den 31. marts åbner dørene officielt til Aarhus’ nye kombinerede gourmetrestaurant og vinbar. Navnet er Aabyudengaard, og ambitionen er, at gæsten skal være i fokus – ikke restauranten.

Der er fuld knald på restaurantåbningerne i Aarhus lige nu, og snart kan endnu et nyt og spændende sted se dagens lys, nemlig Aabyudengaard.

Bag restauranten finder man makkerparret Rune Aaby og Anders Udengaard, der også står bag Restaurant Unico og Skovmøllen. Denne gang bliver adressen Aarhus C – nærmere bestemt Vestergade 51.

Stedet bliver kombineret gourmetrestaurant og vinbar, og spørger man Rune Aaby, er målet helt klart:

”Der er alt for meget fokus på restauranterne som stjernerne – vi vil tilbage til de gamle værdier, hvor gæsten er stjernen,” forklarer han.

Håndværket skal ind i restauranten

I praksis betyder det blandt andet, at der vil være større fleksibilitet ift gæsternes ønsker. Herudover betyder det, at håndværket bliver trukket ind i gourmetrestauranten og helt tæt på gæsterne.

”Det kan eksempelvis være vores røget sild, som vi vil ryge i en Kasper Røghat-ovn inde i restauranten,” forklarer Rune Aaby.

Herudover vil der i restauranten være stort fokus på at tage det visuelle element til nye højder:

”Vi vil gerne gøre sæsonernes skiften endnu tydeligere for gæsten – ikke bare i forhold til råvarer, men også i det visuelle udtryk. Så man både smagsmæssigt og visuelt får oplevelsen af, hvordan skoven springer ud eller falmer,” forklarer Rune Aaby.

Løssluppen stemning i vinbaren

Mens der i gourmetrestauranten vil være fokus på at sikre et højt gastronomisk niveau, vil der i vinbaren være mere fokus på den uformelle stemning:

”De skal være et sted, hvor folk bare dropper forbi og drikker et enkelt glas vin eller bliver hele aftenen. Stemningen vil være løssluppen, hvor man kan snakke på kryds og tværs af bordene,” fortæller Rune Aaby.

I vinbaren vil der være få og enkle retter på menukortet – eksempelvis charcuteri, muslinger og østers. Herudover vil der være mulighed for at få små vinsmagninger ved bordene.

Og selvom de to steder vil være vidt forskellige, vil der stadig være en klar forbindelse. Mellem vinbaren og gourmetrestauranten vil der nemlig være et åbent køkken med store glasvægge, så man kan få en fornemmelse af, hvad man har i vente, hvis man besøger det modstående lokale.


Book bord på Aabyudengaard ➤

You may also like...