Nye top-kokke skruer op for Bornholm på restaurant Koefoed

thumb image

Der kommer nye boller på suppen på den Bornholmske gourmetrestaurant Koefoed i København, når kokkene Ronni Mikkelsen og Thomas Haldrup overtager Koefoeds køkken fra d. 1 april.

Restaurant Koefoed kan i år fejre 10 års jubilæum som toprestaurant i København. Men det betyder bestemt ikke, at man bare skal læne sig tilbage og slappe af, hvis man spørger restauratør Michael Rønnebæk-Rørth. Og derfor sker der også lige nu nye spændende ting på restauranten.

Fra den 1. april er det to nye top-kokke, der huserer i køkkenet. De to nye køkkenchefer har et fornemt CV fra Michelin-restauranter i New York og Skandinavien, og ambitionen er at de sammen skal optimere Koefoeds gastronomiske udtryk gennem skarpere tilberedninger og nye eksotiske bornholmske råvarer.

Ronni Mikkelsen kommer fra en stilling som Sous chef hos Restaurant Sletten og Nimb og har ligeledes været Chef de parti på den Michelin-vindende restaurant Aska i New York, som i høj grad overraskede amerikanerne med det nordiske køkken. Også Thomas Haldrup har en stjernespækket fortid fra sin tid som Sous chef hos Kong Hans i København, der ligeledes er kendt for en af de eftertragtede stjerner. Herefter havde Thomas kronede dage som assisterende køkkenchef hos den norske Michelin-restaurant, Bagatelle.

LÆS OGSÅ: Koefoed efter 10 år: Vi har lært at vælge vores kampe

Nu glæder top-kokkene sig til at dele ansvaret for, at overraske Koefoeds gæster med moderne fortolkninger af det bornholmske bord:

“Vi ser det som en stor udfordring at påtage os køkkenchef-rollen, især i den delte konstellation Thomas og jeg iblandt. Vi komplimenterer hinanden på mange forskellige fronter. Vi udøver enkelthed, elegante smage og præcise tilberedninger, med den største respekt for råvaren,” siger Ronni Mikkelsen.

Kokkene Ronni Mikkelsen og Thomas Haldrup overtager køkkenet fra den 1. april.

Kokkene Ronni Mikkelsen og Thomas Haldrup overtager køkkenet fra den 1. april.

For at finde inspiration til Koefoeds nye menu har køkkencheferne været på inspirationstur til Bornholm. Kokkenes kendskab til bornholmske råvarer er stort, men de er langt fra færdige med at udforske øens eksotiske råvarer og lokale produkter. På turen har de blandt andet snakket bier med Bjarne Bi (Bjarne Westerdahl Aakirkeby), mel med Valsemøllen og kød med Hallegårds slagteren.

LÆS OGSÅ: Madbloggerens guide til Københavns bedste restauranter

“Vi har mødt flere forskellige kreative mennesker, der inden for deres felt hver især havde en helt utrolig viden. Mennesker som disse inspirerer os voldsomt. Grundstenen for os er at behandle deres råvarer med den største respekt, og gøre vores ypperste for at bringe deres vanvittigt gode produkter til næste niveau” – fortæller Ronni Mikkelsen, som var særlig vild med honningen fra Bjarne Bi.

“Den er slynget i foråret, hvor biernes pollen hovedsageligt består af hvide anemoner, kirsebærtræ og smørblomster. Honningen er derfor langt mindre kraftig end de mere kendte typer honning” – forklarer han og tør godt løfte sløret for en af de fremtidige retter: “Der kommer med garanti en honning-is på menuen før eller siden”.

Restaurant Koefoed vil fortsat køre med moderne fortolkninger af smørrebrød til frokost og til aften en smagsmenu, fiskemenu og à la carte med moderne bornholmsk inspireret gastronomi.

Det nye menukort træder i kraft pr. 1. april og kan allerede nu ses på www.restaurant-koefoed.dk

 
Book bord på Koefoed ➤

You may also like...