Nyt spisested i Aarhus: Vi leger med tapas-konceptet

thumb image

Den 10 juni åbnede spisestedet D’vinos på Klostertorvet i Aarhus, og her kan du se frem til gourmet-tapas i en helt ny udgave og vin til overkommelige priser.

”Der manglede et godt vinsted i Aarhus – et sted, hvor man kunne svinge forbi og få et rigtig godt glas vin og en god ret uden at betale en formue.”

Sådan beskriver Amir Mirakhori den tanke, der ligger bag det nye D’vinos på Klostertorvet, der er kombineret vinbutik, vinbar og tapas-restaurant. Stedet slog dørene op tidligere på måneden, og ambitionen er at være netop dét vin- og spisested, som Aarhus mangler.

Gourmet-tapas

I vinbaren vil man primært finde spanske vine, og her kan man vælge blot at købe flasken med hjem eller at betale proppenge på 120,- og nyde vinen i restauranten. Dertil kan man bestille, hvad Amir Mirakhori kalder gourmet-tapas.

Og selv om der også vil være traditionel tapas, vil køkkenet lege med konceptet:

”Konceptet tapas er godt nok fra Spanien, men vi har valgt at hente inspiration til retterne fra andre steder i verden. Vi tager klassiske retter fra forskellige dele af verden og leger med det og moderniserer det,” fortæller Amir Mirakhori og tilføjer:

”Det vil være retter, man kender, men serveret på nye måder.”

Blandt retterne vil man bla. finde pariserbøf, foie gras, lynstegt tun, muslinger og flamberede rejer i lette tapas-udgaver. Ifølge Amir vil retterne være lidt større end de traditionelle tapas, så man skal regne med 2-3 retter pr. mand.

LÆS OGSÅ: Det Gamle Mejeri genåbner med stjernekok bag gryderne

Dvinos

LÆS OGSÅ: 5 mest populære restauranter i Jylland

Dansk design og antikviteter

Udover de mange tanker om tapas-konceptet ligger der et stort arbejde i indretningen af restauranten, og her har der været stort fokus på at skabe de rette stemningsfulde omgivelser, kan Amir Mirakhori berette:

“Vi har indrettet restauranten med dansk design for at få noget af den danske kultur med, og det har vi kombineret med gamle klassiske plakater – bla. fra Franskrig og Spanien – for at skabe en gammeldags og hyggelig stemning.”

Udover de klassiske plakater vil indretningen bl.a. bære præg af gamle lamper fra Aarhus Teater, gamle danske designerstole og antikt bestik.

Dvinos2

Store ambitioner

Forinden åbningen af D’vinos har der ligget en stor forberedelse, og Amir har længe leget med tanken om at lave noget andet og have en mere legende tilgang til maden.

Køkkenchefen har været selvstændig i mange år og har herudover tidligere arbejdet på Molskroen og været køkkenchef på Bistro 65.

Den sidste tid er gået med at lave aftaler med de helt rette vingårde i Spanien og med prøvesmagning af vine:

”Vi har nok været igennem 4-500 forskellige vine, før vi har fundet de rette,” fortæller Amir Mirakhori.

Nu er tiden så kommet til den helt store svendeprøve, hvor konceptet må stå sin prøve. Men Amir er sikker på, at det nye sted vil blive en succes, og han går da også allerede med tanker om at brede konceptet til andre byer.


Book bord på D'Vinos ➤

Dvinos

You may also like...