Populære Kähler Villa Dining får ny køkkenchef

thumb image

Kähler Villa Dining i Risskov har siden de åbnede været højt placeret blandt gæsternes fortrukne Aarhus-restauranter. Nu kommer der nye boller på suppen hos den hyggelige patriciervilla – en ny køkkenchef vil være at finde bag gryderne.

Blomsterkarse, ramsløg plukket i Risskov og glaseret, langtidstilberedt oksebryst. At smagen er i højsæde hos Kähler Villa Dinings nye køkkenchef er tydelig at se på menukortet.

Morten Kjer tiltrådte stillingen som køkkenchef 1. marts, og han fortæller om sin første menu-lancering:

”Gæsterne kan glæde sig til at opleve gourmetretter, som pirrer alle deres smagssanser. Forretten er en ren umami-bombe med miso og ramsløg, og hovedretten er en fantastisk, kraftfuld servering med langtidstilberedt oksebryst,” forklarer han og tilføjer:

“Jeg kan godt lide at lege med sæsonens råvarer og finde frem til nye udsøgte smage ved at blande traditionerne fra det franske køkken med teknikkerne fra det nordiske køkken. For eksempel forener vi i forretten en dejlig svampebouillon med ramsløg plukket lige herude i Risskov.”

Var souschef hos Michel Michaud

Morten Kjer er 32 år og bor i Aarhus med sin kæreste. Oprindeligt kommer han fra Frederikshavn, hvor hans forkærlighed for delikate serveringer med fisk og skaldyr opstod, og senere kom Morten Kjer til Skagen, hvor han arbejdede som souschef for den fransk-danske Michelin-kok Michel Michaud.

”Michel er stadig en af mine helt store idoler. Han lærte mig de gode, franske dyder, grundprincipperne i de franske saucer og vigtigheden af god smag fremfor alt. Senere fik jeg øjnene op for det nordiske køkken og de spændende muligheder, der ligger i teknikker som molekylærgastronomi og henkogning.”

“Min kokkestil er nok en blanding af det franske og det nordiske køkken men med den gode smag som det altafgørende fokus,” fortæller Morten Kjer.

Kan godt lide Kählers gourmetkoncept

En af grundene til, at Morten Kjer syntes stillingen som køkkenchef hos Kähler Villa Dining lød spændende var restaurantens særlige koncept.

Hos Kähler Villa Dining ankommer gæsterne kl. 18.30, og alle får serveret den samme, sæsonaktuelle gourmetmenu.

”For en kok er det på én måde meget nemt og meget svært, for du kan virkelig fordybe dig i arbejdet med at lave en fantastisk gourmetmenu, og samtidig skal du være fleksibel, hvis et selskab ønsker en vegetarmenu midt i et meget travlt aftenryk. Jeg synes det er enormt sjovt at arbejde på den måde, og jeg håber at gæsterne vil tage godt imod min nye menu,” siger Morten Kjer.

You may also like...