Restauranter corona-lukker: Vores hjertebørn bløder, men vi er ikke i tvivl

thumb image

Det er hårdt, men vi er nødt til at bakke op om samfundet, lyder det fra restauratør, der har valgt at lukke sine restauranter på grund af coronavirus.

Efter Statsministerens pressemøde onsdag d. 11. marts, hvor Danmark blev rådet til at lukke ned, har flere danske restaurantejere valgt at lukke deres restauranter de næste 14 dage.

Det her er større end vores egen lille andedam
En af dem er restaurantejer Morten Pedersen. Han er en del af teamet DiningSix, der blandt andet ejer restauranterne KöD, Basso og Klokken. Efter statsministerens pressemøde angående skærpede corona-tiltag var han og hans fem samarbejdspartnere i DiningSix ikke i tvivl. De lukker deres restauranter i København og Aarhus de næste 14 dage.

– Vi nåede ikke så langt i vores overvejelser, for vi var alle fuldstændige enige om, at vi skulle lukke vores restauranter. Det er hårdt. Men som en del af samfundet bliver vi nødt til at bakke op. Det her er større end vores egen lille andedam, og som restaurantejer er man nødt til at tage det ansvar, så vi ikke risikerer at vores medarbejdere og vores gæster bliver syge.

Konkurrenter hjælper nu hinanden
Det er endnu uvist, hvilke konsekvenser det vil få for den danske restaurationsbranche på sigt. Men når restauranternes udgifter og indtæger ikke stemmer overens, er det ikke svært at lægge to og to sammen. Og det gør restaurantejere, som Morten Pedersen, bekymrede men også ekstra hjælpsomme.

– Stemningen i restaurationsbranchen er presset. Det er vores levebrød og hjertebørn, der bløder. Men samtidig er vi heldigvis en branche, hvor vi er gode kolleger. I dag har jeg været i kontakt med andre restauratører, og hvor man før var konkurrenter, hjælper man nu hinanden, for det er en svær situation.

DiningSix har valgt at holde åbent for deres catering, da der her ikke er risiko for smitte i forsamlinger.

Diningsix består af restauranterne Basso Aarhus, Basso København, KöD Aarhus, KöD København, KöD Vesterbro, Klokken og natklubben LouLou.

You may also like...