Skoemagerkroen er Bedst på Sjælland

thumb image

Skoemagerkroen tog førstepladsen i Bedst på Sjælland.

Onsdag d. 8. maj var der finale i konkurrencen Bedst på Sjælland. Her skulle Skoemagerkroen og Atelier 85 dyste om titlen på Bretagne Hotel i Hornbæk.

Efter en tæt kamp var det Skoemagerkroen, der fik sejren og titlen som Bedst på Sjælland i hus.

Vindermenuen bød blandt andet på retter som skovmærke panna cotta, rimet og flamberet jomfruhummer, friske grønne jordbær og tallerkensmækker. (Se hele menuen nederst i artiklen)

Første finale ud af tre

Finalen er den første af tre, der finder sted i år.

I det nordjyske møder Tabu fra Aalborg Uafhængig fra Hobro på Vendia i Hjørring d. 14. maj, når Bedst i Nordjylland skal kåres.

I det fynske er det to Odense-restauranter, der kæmper om titlen. Restaurant Pasfall tager imod den næsten nyåbnede Restaurant Hos i finalen i Bedst på Fyn, der finder sted d. 19. maj 2019.

Vind eller forsvind

Det er Bent Christensen, som udgiver Den Danske Spiseguide, der er idémanden bag konkurrencen, der har kørt på Sjælland og i Nordjylland i de sidste par år. Men i år har de fynske restauranter også haft chancen for at vise, hvad de kan.

Konceptet er enkelt. To restauranter duellerer mod hinanden, i en klassisk vind eller forsvind-konkurrence, om at sammensætte den bedste fire-retters menu.

Et dommerpanel vurderer, hvem der har lavet den bedste menu ud fra det visuelle udtryk, smag, kreativitet, service og vin-mad-match.

Vinderen går videre til næste runde og taberen ryger ud af konkurrencen. Sådan fortsætter det indtil kun to restauranter står tilbage i finalen.

Du kan se hele vindermenuen her:

Snacks:

Skovmærke panna cotta, rimet og flamberet jomfruhummer, friske grønne jordbær og tallerkensmækker.

Pocheret skærissing i rapskimolie, vesterhavs SC, sprødt fiskeskind, radise cress, dild og syltet ramsløg blomster.

Grillet og ramsløgsmarinerede nye gulerødder, syltet rapsblomster og rød skovsyre. Dertil en Ramsløgs is.

Forret:

Asparges dampet og fermenteret, skum på mousselin, fjordrejer, fjordreje SC. Grøn skovsyre, strandportulak.

Hovedret:

Langtidsstegt tyksteg fra ung dansk kvie, løvstikke emulsion, ristet og syltet judasøre, pocheret og ristet nye danske kartofler, grillet nye hvidløg, løgkarse og dertil en sauce på peber og løvstikke.

Dessert:

Ristet rarbaber sorbet, udenom en mousse på sødskærm, udenom en brændt marengs lavet på sukkerlage. Krystalliseret hvid chokolade, sorbet på brændt hvid chokolade .

Petit four: hvid chokolade og passionsfrugt Curd.You may also like...