Her er vinderen af Årets ret med Gris 2016

thumb image

Der blev smovset gennem 14 lækre retter fra danske topkokke, før vinderen af Årets ret med Gris 2016 kunne kåres på Hotel- og Restaurantskolen i Valby i mandags. 

– Der er mange, der kan være kokke, og så er der talenter…, sagde Francis Cardenau fra Restaurant Sommelier, før han var med til at kåre køkkenchefen Brian Mark og hans hold fra Søllerød Kro i Holte som vindere af Årets ret med Gris 2016.

Det skete mandag på Hotel og Restaurantskolen i Valby, hvor Brian Mark og hold modtog førstepræmien på 30.000 kr.

Vinderretten bestod af stegt snitte fra slagtesvin med artiskok, tørret hjerte og sauce på karamelliserede nøgleben og haler, og der er visioner bag retten:

– Snitten var et stykke kød, som man købte hos slagteren i gamle dage og spiste til sin søndagsfrokost. Vi vil gerne have fokus på andre kødstykker, som ikke bare er mørbrad og filet. Der er masser af smag og konsistens i snitten, og så er det også samtidig et sundt stykke kød, fortæller køkkenchefen Brian Mark.’

Inspiration til at benytte gris

Det er Landbrug & Fødevarer, som står bag konkurrencen, som landets topkokke har været nomineret til:

– Vi håber, at dagens kåring af årets ret med gris kan være med til at inspirere flere til selv at tilberede flere måltider med gris. Vi kan se, at særligt unge mellem 20-29 år spiser mindre grisekød. Det er ærgerligt, for retter med gris kan i stor stil varieres til lækre menuer.

-Mange tror fejlagtigt, at retter med gris er fed mad. Det er ikke tilfældet, siger Mette Jasper Gammicchia, afdelingsleder i Landbrug & Fødevarer og fortsætter:

– Vi vil gerne inspirere til, at kokkene og forbrugerne ser mulighederne i dansk gris som råvare og tør prøve nye retter af høj gastronomisk kvalitet.

Andenpladsen gik til…

Andenpladsen gik til Tommy Friis fra Hotel og Restaurant Fru Larsen fra Laurbjerg med en ret bestående af: Dansk frilandsgris, bryst og spareribs med aromatiske urter, rødbede, solbær og ramsløg, mens vinderen på tredjepladsen blev krofatter Per Hallundbæk fra Falsled Kro i Millinge. Her bestod retten af: Svinenakke med røget marv, spidskål og svampe.

Ud over æren får andenpladsen en check på 15.000 kr. og tredjepladsen 5.000 kr.

Årets ret med gris er en tilbagevendende kokkekonkurrence, og følgende restauranter deltog i år: Restaurant Søren K, Restaurant Paustian, Restaurant Ravelinen, Bistro Boheme, Søllerød kro, The Balcony, Restaurant Babette, Restaurant Knapp, Restaurant Substans, Treetop Restauranten, Hotel og Restaurant Fru Larsen, Falsled Kro, Restaurant Gastromé og Restaurant Hjemme.

Se billederne fra konkurrencen: 

[instashow source=”#åretsretmedgris” columns=”5″ rows=”1″ gutter=”10″ arrows_control=”false” scroll_control=”false” drag_control=”false” popup_info=”username likesCounter commentsCounter location passedTime description comments”]

You may also like...