White Guide 2021: Se de danske vindere af Skandinaviens svar på Michelinguiden

thumb image
Foto: Noma

Hvem er årets nye restaurant, og hvor skal du gå hen for at få den bedste vinoplevelse? I mandags blev 10 vindere kåret til det årlige award show af White Guide – og det er ikke uden grund, at Danmark er i front på den internationale madscenen! Se vinderne til White Guide 2021 her.

I mandags var den danske restaurantscene inviteret til dette års White Guide prisuddeling, der er Skandinaviens pendant til Michelin og den førende restaurantguide i Norden. Det bedste af det bedste.

Her var danske stjernekokke, restaurantchefer og sommelierer mødt op i Axelborg i København til prisuddelingen. Der skulle uddeles priser i 10 kategorier, hvor vinderne blev fejret med en fin gallamiddag.

Priskategorierne var:

  • Årets serviceoplevelse
  • Årets nye restaurant
  • Årets restaurant
  • Årets vinoplevelse
  • Årets smag for skillingen
  • Årets kør hjem-drikkevaremenu
  • Årets dessertoplevelse
  • Årets feelgood oplevelse
  • Årets bæredygtige
  • Årets unge kokketalent

Er du nysgerrig efter at vide, hvem der er årets unge kokketalent, eller hvor du skal spise, hvis du vil have årets bedste dessert-oplevelse?

Find svaret herunder, hvor vi præsenterer dig for nogle af vinderne.

Se den fulde vinder-oversigt hos White Guide 2021 her.

Årets bedste serviceoplevelse 2021: Lyst

Prisen for årets bedste serviceoplevelse, også kaldet “Jan Restorff-prisen”, opkaldt efter Jan Restorff, sjælen bag Michelinrestauranten Søllerød Kro, tildeles en restaurant, der evner at vise ekstraordinær servicefornemmelse.

Vinderen blev gourmetrestauranten Lyst, der har lokaler i Olafur Eliassons kunstneriske Fjordenhus midt i Vejle Fjord.

Her kunne de første middagsgæster tage plads i efteråret 2019, hvor kunst, arkitektur og gastronomi går op i en højere enhed.

Restauranten er ledet af en passioneret duo i form af køkkenchef Daniel McBurnie og restaurantchef og sommelier Rasmus Lunkov Marquart. Daniel McBurnie har en fortid på Hotel d’Angleterre i København, og sammen med sit team af kokke har de kortlagt lokalområdets råvarer og fødevareproducenter. 

Årets bedste restaurantoplevelse – det MÅ man da prøve! En spiseoplevelse tager fire timer, hvor du kan glæde dig til hele 20 serveringer af de bedste, lokale råvarer.

Derudover er du placeret i et kunstværk af en bygning, som i sig selv er en oplevelse.

Adresse: Fjordenhus, Havneøen 1, 7100 Vejle

Årets nye restaurant 2021: The Samuel

The Samuel åbnede lige midt i en corona pandemi, og kun få ville sige, at det var et klogt træk. Men da Jonathan Berntsen, der tidligere drev Michelin-restauranten CLOU, stødte på de fineste lokaler i en gammel apotekervilla i Hellerup, var han nødt til at tage chancen. Han åbnede derfor sin restaurant The Samuel, som er navngivet efter hans søn. En fine dining restaurant med høje ambitioner helt fra begyndelsen, og de er i dén grad blevet indfriet.

På trods af corona, er det gået over al forventning. The Samuel har blandt andet fået sin første Michelin-stjerne, og i går vandt restauranten prisen som “Årets nye restaurant” af White Guide. Kæmpe stort tillykke!

Adresse: Hellerupvej 40, 2900 Hellerup

Årets restaurant 2021: Noma

Foto: Noma

Vi kender alle Noma, og det er ikke uden grund! Restauranten cementerer endnu engang sin position på den danske (og internationale) madscene og vinder “Årets restaurant” af White Guide. Hjerteligt tillykke!

Årets vinoplevelse 2021: Restaurant Alchemist

Alchemist Dome
Foto: Alchemist

2-stjernede Alchemist kan mere end at servere sublimt mad, hvis du skulle være i tvivl. Har du besøgt Alchemist, så ved du, at restauranten har en tre etagers-vinkælder, som er adskilt af glaslofter. For at spise i det kendte lokale the Dome, skal du forbi vinkælderen og gå over en bro af glas, hvilket vist skulle have udfordret nogle gæster allerede.

Vinene er i sig selv en verdenssensation, og derfor vinder Alchemist prisen som Årets vinoplevelse – tillykke!

Årets unge kokketalent 2021: Christoffer Sørensen fra STUD!O

I sommeren 2021 blev Christoffer Sørensen ansat som køkkenchef i gourmetrestauranten STUD!O, hvor han i den grad har klaret det flot. I går vandt Christoffer White Guide-kåringen som “Årets unge kokketalent 2021”, og han vandt også Michelin-guidens Young Chef Award 2021 i september.

31-årige Christoffer Sørensen har inden STUD!O arbejdet som kok på Dragsholm Slot i 9 år. Stort tillykke med den fornemme hæder!

Adresse: Smag selv maden fra stjernekokken på Havnegade 44, 1058 København K

Årets Kør Hjem-drikkevaremenu 2021: Geranium

Prisen som årets kør hjem-drikkevaremenu tildeles en restaurant, som mestrer at parre sine retter med fortrinelige drikkevarer uden alkohol. Med i vurderingen tæller desuden komposition, mad- og drikkevaresammensætning samt håndtering og præsentation.

Vinderen af årets “Kør Hjem-drikkevaremenu” gik til gourmetrestauranten Geranium, en af verdens bedste restauranter, der i øvrigt har tre Michelin-stjerner.

Adresse: Per Henrik Lings Allé 4, 2100 København Ø

Årets Dessert-oplevelse: Restaurant Jordnær

Restaurant Jordnær åbnede i 2017, og allerede tre år senere havde restauranten opnået to stjerner i Michelin-guiden. Når du besøger Jordnær, kan du derfor forvente nordisk gastronomi på et utroligt højt niveau. I år går prisen “Årets Dessert-oplevelse” til Restaurant Jordnær, da de serverer sublime desserter, der gør det svært at bevare jordforbindelsen.

Restauranten har lokaler i en historisk kro i Gentofte nord for København – en kort køretur fra storbyens larm. Her serverer restauranten en tasting menu med hele 18-serveringer i Michelin-topklasse.

Adresse: Gentoftegade 29, 2820 Gentofte

Sådan kårer White Guide vinderne

White Guide er Nordens største, uafhængige restaurantguide, og den eneste guide med anonyme anmeldelser af uafhængige professionelle madjournalister. Alle restauranter bliver besøgt to gange – men aldrig af den samme anmelder. Her kåres vinderne ud fra et avanceret pointsystem, der vurderer restauranten på parametre som mad, drikkevarer, service og stemning.

Se den fulde vinder-oversigt hos White Guide 2021 her.

You may also like...