Portræt: To upolerede Nørrebro-restauranter med kant og karakter

thumb image
Foto: Omar

Restauranterne Omar og Safari har med simple virkemidler formået at knække koden til københavnernes hjerter. Med enkle retter, små priser og hjemlig betjening har de skabt navne, som lægger gaderne øde og restauranterne fulde gang på gang.

Verdens bedste bydel, Nørrebro, rummer alt hvad hjertet begærer af kultur, kant og kærlighed til lokalsamfundet. En bid af æren kan tilegnes to af bydelsens populære spisebarer, og du har sikkert allerede hørt rygter om Simon Leo Hansens to vidundere.

Først kom storebror Omar i Refnæsgade og senere lillebror Safari i Baggesensgade. Geografisk adskilt af en 15 minutters rask gåtur, og de to restauranter er nok, som brødre er flest. De deler samme ophav, de er ét team, men alligevel forsøger de også at lade deres egen personlighed skinne igennem for gæsterne.

Kom med indenfor i Omar og Safaris evigt fyldte lokaler og få smag for brødre-restauranternes enestående evner udi restaurationskunsten. Det har de nemlig HELT styr på.

Charmen i det upolerede: personlig betjening og hjemlig atmosfære

Hemmelige ingredienser behøver ikke udelukkende at være spiselige for at være smagsforstærkende. Sådan er det i hvert fald for restauratøren Simon Leo Hansen, som med Omar og Safari synes at at have knækket koden til succes, når det kommer til at drive restaurant i København. For når gadens gourmænd og -kvinder har lyst til en god restaurantoplevelse til prisen, så er det her, de søger hen. Uanset om du har fundet vej til Omar eller Safari er stemningen lun og løssluppen, betjeningen hjemlig – næsten på grænsen til gadedrengsflabet -men det er dét, folket elsker ved dem, og Simon kan lide at gøre tingene på sin egen måde:

De fleste stamgæster vil kunne skrive under på, det er ubehøvlet betjening og kaos over det hele. Lige som det plejer.

Sådan udtalte han sig om Safari til migogkbh i forbindelse med åbningen af restaurant Omars nye ‘lillebror’.

Glade tjenere på gulvet – klar til at give jer en god aften

Prisvenligt verdenskøkken uden dikkedarer – serveret family style

Madstilen for begge drenge beskrives som simpel, dogmefrit og fyldt med smag. Hvorfor begrænse sig, når man kan spise hele den vide verden? Begge omfavner verdenskøkkenet og trækker på inspiration fra både Mellemøsten, Sydamerika, Asien og det danske. Dog vil du på Safari opleve et menukort med mere fokus på fisk og grønt.

Konceptet er en menu med 8 serveringer til 325 kr. serveret family style omkring hele bordet. De farverige tallerkener består af relativt få elementer, men kombinationen af de mange smagsnuancer tager dig med rundt på hele paletten. Alternativt kan du også gå ombord i deres a la carte menu. Her anbefaler både Omar og Safari tre retter per person, og priserne starter fra 75 kr.

Til at komplimentere maden er der selvfølgelig også gode glas på drikkekortet. Vinene fås i mange varianter indenfor både de røde, de hvide og sågar de orange, hvis man er til det. Derudover er der også et lækkert drinkskort, øl, vand og spiritus, så der er god grund til at blive hængende længe og komme hinanden ved.

Se Omars menukort her.

Se Safaris menukort her.

Det lyse vs. det mørke

Som du nok kan fornemme, ligner Omar og Safari på mange måder hinanden, men brødrene har også deres forskelligheder. Omars indretning er præget af blå og grønne nuancer og robuste træstole, som giver en hyggelig hule-agtig stemning.

Hos Safari er stilen lysere og mere elegant i sit udtryk. Retro stole, lyse farver på væggene og grønne planter i vinduet. Hvert sted har sit eget udtryk og personlighed, men når mørket falder på, er alle katte grå, og her er det udelukkende stearinlysets skær, musikken og bordets mange glæder, der definerer stemningen.

Med både Omar og Safari har Simon og hans team forstået opgaven i, at der er en rendyrket charme i det upolerede. Her er du altid blandt venner, og måske er det netop dét, der gør dem så populære. Ofte vil du gå forbi ruderne som en nysgerrig tilskuer, der kan dufte maden og se smilene ved de tætpakkede borde, men hvorfor kun spise med øjnene, når du kan tage del i festmåltidet? Kom ind og tag del i broderskabet.

Hvor: Ræfnæsgade 32, 2200 København N (Omar)

Hvor: Baggesensgade 9, 2200 København N (Safari)

You may also like...