Frederiksbergs græske perle: Græsk er meget mere end moussaka og Ouzo

thumb image

På anmelderroste Deligreco på Gl. kongevej møder de ofte fordommen om, at græsk mad er lig med klassiske turistretter som moussaka. Men det græske køkken kan meget andet end det, og det har ejeren Theodore Tsigkas sat sig for at bevise.

På Gl. Kongevej i København finder man den græske restaurant og vinhandel. Deligreco. Udefra gør restauranten ikke det helt store nummer ud af sig selv, og for nogle klinger det græske køkken måske af klassiske turistfælder.

Men restauranten viser sig at være en lille perle i det københavnske restaurantudvalg, og det blev for nyligt gjort tydeligt af en anmeldelse i Politiken.

Tidligere på året fik restauranten fire store hjerter i Politiken, og anmelderen skrev blandt andet: ”Deligreco leverer måske det bedste trerettersmåltid til den pris i København. Fire store varme hjerter for skøn mad med få ingredienser og særegne vine. Og så smagte mine egne fordomme bedre med et glas assyrtico til.”

Græsk er gode råvarer

Til spørgsmålet om, hvorvidt det græske køkken møder fordomme, er manden bag Deligreco, Theodore Tsigkas, da også helt klar i spyttet:

”Det gør vi helt sikkert! Vores største udfordring er, at mange ikke ved, hvad det græske køkken og de græske vine kan. De tror, vi bare laver moussaka, men faktisk er det ikke en særlig udbredt ret i Grækenland.”

Så hvad er det det, det græske køkken kan? Ifølge Theodore Tsigkas, handler det især om de gode råvarer:

”Det græske klima giver meget smagfulde råvarer, og det betyder, at man kan lave meget smagfulde retter uden at tilføje en hel masse elementer og krydderier. Eksempelvis en simpel og velsmagende ret med feta, olivenolie og basilikum,” forklarer Theodore og tilføjer:

”Af den grund bruger vi også rigtig meget tid på at finde rette producenter i Grækenland og på at importere råvarer derfra.”

Til kamp mod fordomme

Ifølge Theodore skyldes de mange fordomme blandt andet, at danskere ofte blot oplever de meget turistede restauranter, når de besøger landet.

”Derudover har Grækenland nok ikke været så gode til at markedsføre landets køkken, vin og råvarer til udlandet,” tilføjer han.

Det bedste fra begge verdener

På menukortet hos Deligreco finder du ifølge Theodore klassiske græske retter men med et dansk twist. Eksempelvis en ret med mousse af hestebønner og røget laks eller en cheesecake af feta med feta-creme og rugbrødscrumble.

Herudover finder du retter som langtidsstegt kalvekød med paprika, kartofler og auberginer eller grillet calamari, som Theodore er særligt stolt af lige nu.

Udover at fungere som hyggelig restaurant, kan du kigge forbi Deligreco og få et større indblik i græske vine, som importeres fra mindre producenter i Grækenland.


Book bord på Deligreco ➤

You may also like...