Sårt er det nye sort

thumb image

I 2016 slog den århusianske deli og restaurant Sårt dørene op i Jægergårdsgade, og den er hurtigt blevet populær blandt gæsterne.

Gæsterne strømmer til i Jægergårdsgade 6 i Aarhus, hvor Sårt åbnede i maj sidste år. Vi har snakket med kokken Magnus Malmros om restauranten og dens første leveår, som er gået over al forventning:

”Vi er beærede over, at folk er så glade for det, vi laver. Vi lægger rigtig meget håndværk, hjerte og tid i det, så det er virkelig dejligt, at vi er blevet taget så godt i mod” fortæller Magnus Malmros.

Ikke en helt almindelig restaurant

Populariteten hænger måske også sammen med, at Sårt ikke er nogen helt ’almindelig’ restaurant. Det er en kombineret restaurant og delikatesse – og så er det et madværksted:

”Vi er måske mere et madværksted end en restaurant som sådan. Vi laver en masse processer og eksperimenterer hele tiden, så der er altid mange ting i spil”. Det er spændende, men det kan godt være lidt af en udfordring, fortæller Magnus:

”Vi får for eksempel kød fra Phillip på Troldegården. Phillip sælger ofte de udskæringer, der er nemmest at komme af med, og så tager vi resten – de lidt ’sværere’ stykker kød, om man vil. Der er lidt flere processer i tilberedningen, men jeg kan godt lide udfordringen”.

Og langt hen ad vejen lykkes det gudskelov at forvandle de svære stykker til velsmagende retter: ”For det meste smager det heldigvis skide godt!”, tilføjer han.

Som gæster vi dele

Delemadskonceptet er blomstret op i stor stil i 2016, og det gælder også på Sårt: ”Det er bare superhyggeligt at komme hinanden ved, når man sidder og spiser”, forklarer Magnus om deres delevenlige serveringer.

Han tilføjer: ”Der må gerne være et fællesskab i at spise maden i stedet for bare at sidde med hver sin tallerken”.

Når maden deles, kommer der gang i bordene i restauranten, og det skaber en god stemning:

”Det gør bare noget helt særligt ved stemningen og oplevelsen i sin helhed. Hver aften føles som en lille familiefest. Det er pissehyggeligt!”, forklarer han.

Den hyggelige og afslappede stemning i restauranten hjælpes også på vej af det åbne køkken, der giver gæsterne udsyn til kokkenes kreationer: ”Der kommer også tit folk hen og kigger på, at pastaen bliver lavet, eller fisken bliver fileteret. ”

Aarhus serverer ærlig mad

Spørger man Magnus Malmros, så ser restaurantbilledet i Aarhus lige nu rigtig godt ud: ”Vi bliver mere og mere ærlige i det mad, som vi serverer i Aarhus. Vi er blevet gode til at bruge lokale råvarer, og vi tør at eksperimentere og være anderledes”, fortæller han.

Aarhus kan desuden noget, når det kommer til hygge: ”Vi har rigtig mange hyggelige spisesteder, hvor man føler sig velkommen. Man kan kalde det en form for ’nede-på-jorden’ restaurantmiljø, som bare er rigtig fedt”.

Der skal nemlig gerne være plads til alle på byens restauranter – Det er der i hvert fald på Sårt, forklarer Magnus.

Denne tankegang illustreres fint på restaurantens store vægmaleri, hvor berømtheder og stamkunder er portrætteret side om side: Kronprinsen drikker vin med Tom Waits, mens alt fra Courtney Love og Kevin Costner til en række lokale stamkunder, holder dem ved selskab på væggen.

Har du været et smut forbi Sårt?


Bestil bord på Sårt ➤

You may also like...