Store ambitioner på Axel Torv: ’Dagens råvarer dikterer menukortet’

thumb image

På spisestedet Bastards er der fuldt fokus på ”nose to tail” princippet og på at lade de gode råvarer bane vejen – og det betyder, at du finder et nyt menukort hver eneste dag. Læs interviewet med holdet bag.

Tidligere på året slog Restaurant Bastards dørene op på Axel Torv i København.

Bag restauranten finder man erfarne kræfter og ikke mindst en ambitiøs tilgang til bæredygtighed. Restauranten har nemlig besluttet sig for fuldt ud at lade dagens råvarer bestemme madstilen og menukortet.

”Vi får hele dyr hjem fra vores landmænd og benytter os af ”nose to tail” princippet, så menuen ændrer sig dagligt i takt med sæsonerne og kokkenes humør”, forklarer Rene Poulsen, som er medejer af restauranten.

’Old school’ køkken

I køkkenet finder man to køkkenchefer, Mathias Silberbauer og Patrick Morrell, der tilsammen har erfaring fra Relæ, Madklubben og The Clove Club i London mm.

Deres filosofi er at bruge ’old school’ teknikker med en moderne tankegang, og det betyder, at de mest brugte værktøjer i køkkenet er en kniv og et spækbræt. Her er tanken, at råvarerne får lov til at fremhæve sig selv.

Og for Mathias Silberbauer passer det ganske glimrende med det uforudsigelige menukort:

”Man ved aldrig, hvad der er på menukortet før kl 15 på dagen – på den måde får råvarerne lov til at diktere menuen,” fortæller Mathias og tilføjer med begejstring i stemmen:

”Det betyder også, at vi får nogle råvarer, som jeg ikke kender i forvejen, og så handler det om at være kreativ. Det er spændende.”

Rosende ord fra Berlingske

Den ambitiøse tilgang til råvarerne har indtil videre resulteret i rosende ord fra Berlingske, hvor anmelderen bl.a. skriver:

”En bistro med fokus på grøntsager fra små, økologiske avlere er bestemt ikke lige, hvad man venter at finde her. Ikke desto mindre ligger Bastards køkken i mine øjne tæt på idealet for moderne dansk mad i mellemklassen.”

Der er bestemt store tanker i køkkenet, men ejeren René Poulsen understreger dog også, at der stadig er fokus på at skabe en uformel atmosfære, hvor alle er velkomne. Det afspejles da også i priserne, der med 3 retter for 345 kr. ligger i den overkommelige ende.

Prisleje: Tre retter for 345 kr.

Adresse: Axeltorv 6, 1609 København V


Book bord på Bastards ➤

Fakta om Bastards

  • Fra år 1993 – 2012 hed stedet Café René og var klassisk københavner-cafe
  • Fra 2012 – 2016 hed stedet Rene’s Kitchen & Bar og konceptet blev ændret til brasserie
  • 1 februar åbnede stedet op på ny efter at have været lukket en måned pga. en komplet renovering af lokalerne.
  • Den nuværende filosofi i køkkenet er at have fokus på økologi & bæredygtighed.
  • Menuen ændres dagligt i takt med kokkenes humør, og i samarbejde med leverandørerne
  • Bastards ejes af René Poulsen, Nicklas Rasmussen og Jonas Fjellegaard.

You may also like...