5 appetitvækkende øko-steder i Aarhus

thumb image

Går du op i økologi og vil du gerne have serveret øko-mad på tallerkenen, når du skal ud at spise? Så læs med her.

Det Økologiske Spisemærke har gjort det lettere for dig, der prioriterer økologi på restauranter. Mærket er nemlig et statskontrolleret bevis på, at spisestedet satser på økologi – Så kig efter spisemærket næste gang, du skal vælge restaurant.

Spisemærket findes i guld, sølv og bronze, og det gives til restauranter, der er henholdsvis 90-100% økologiske, 60-90% økologiske samt 30-60% økologiske.

Vi har fundet fem af de fedeste øko-spisesteder i Aarhus, som alle gør en dyd ud af at anvende økologiske råvarer i retterne.

1. Hærværk

Foto: Hærværk

I hjertet af det charmerende Frederiksbjerg ligger restaurant Hærværk. Hærværk får megen ros af både gæster og anmeldere, og restauranten fik – endnu engang – en Bib Gourmand i The Michelin Guide Nordic Countries 2017. Ikke nok med, at de serverer kvalitetsmad til rimelige priser, så har de også Det Økologiske Spisemærke i guld. Det er altså et oplagt sted at fylde maven for den øko-glade restaurantgæst.

Hvor: Frederiks Allé 105, 8000 Aarhus C


Book bord på Hærværk ➤

2. Langhoff & Juul

Foto: Langhoff & Juul

Du finder Langhoff og Juul på Guldsmedegade i Aarhus, og her kan du se frem til god mad, økologi og hjemlig hygge. De kalder sig selv for et ‘økologisk spiseri’ og har opnået Det Økologiske Spisemærke i sølv. Du kan derfor glæde dig til at sætte tænderne i et økologisk og miljørigtigt måltid lavet af gode lokale råvarer.

Hvor: Guldsmedgade 30, 8000 Aarhus C


Book bord på Langhoff & Juul ➤

3. Frederiksgade 42

Foto: Frederiksgade 42

Frederiksgade 42 er en vaskeægte grøn restaurant, hvor køkkenet er grøntsagsbaseret. Råvarerne er friske og lokale, og cirka 80% af dem er økologiske. Det gør restauranten til den stolte ejer af et spisemærke i funklende sølv. Her lever delemadskonceptet desuden i bedste velgående, og du kan se frem til en aften med bordhygge og bæredygtig mad på menuen.

Hvor: Frederiksgade 42, 8000 Aarhus C


Book bord på Frederiksgade 42 ➤

4. Sårt

Foto: Sårt

På Sårt har de det økologiske sølvmærke, og deres kød kommer bl.a. fra 100% økologiske frilandsgrise, som har haft et godt griseliv på det økologiske landbrug Troldgården. Det er dog ikke noget, Sårt selv skilter meget med, da de mener, at det “er helt almindelig sund fornuft”. Hvis du også synes, at økologi er sund fornuft – og du gerne vil have en god smagsoplevelse – så er Sårt et godt bud på din næste restaurantoplevelse.

Hvor: Jægergårdsgade 6, 8000 Aarhus C


Book bord på Sårt ➤

5. L’Estragon

På den lille intime restaurant L’estragon i Latinerkvarteret kan du spise øko-mad så englene synger. Maden er fransk inspireret og økologien er i fokus. L’estragon har guldmærket i økologi, og du kan derfor vide dig sikker på, at størstedelen af den mad, som du får serveret, er lavet af økologiske råvarer.

Hvor: Klostergade 6, 8000 Aarhus C


Læs mere om L'estragon her ➤

You may also like...