Gæstefavoritten Vores Vinbar indbyder til fællesskab, vin og godt værtskab

thumb image

Mangler du et nyt stamsted, et åndehul eller måske et sted, hvor du kan blive klogere på dét med vin? Vores Vinbar i København rummer alt, hvad en god vinbar skal have. Vi har talt med to af værterne bag successen.

Sønder Boulevard 105 i København huser en vinbar, som skiller sig ud fra alle de andre. Her er værtskab, uhøjtidelighed og god vin vigtige nøgleord, når de to kooperatister, Errit Müller og Steen Revsbech, trækker i forklædet for at skænke vin og fortælle røverhistorier.

Vin for enhver smag

“Hvad kan I lide?” Sådan kan Errit og Steen bedst lide at gå til gæsterne, der sætter sig til bords i Vores Vinbar. Stedet har siden sin åbning i efteråret 2020 manifesteret sig som én af gæsternes absolutte favoritter. De fremhæver Vores Vinbar for den hyggelige atmosfære, den nærværende betjening og deres fair priser. Her er der ingen fine fornemmelser eller krav om kendskab til vin. Kom som du er, og gerne tørstig!

Vores Vinbar i København
Foto: Errit Müller (tv) og Steen Revsbech (th)

Vores Vinbar har et velassorteret vinkort med både rødvin, hvidvin, naturvin og meget mere. Det er derfor altid en spændende opgave, når de to herrer skal spore sig ind på, hvilken vin der taler til gæstens sanser. Både Steen og Errit er store vinentusiaster, og de deler gerne ud af deres viden og erfaringer, men kommer der nogen ind, som ved mere om vin, end de selv gør, er det mindst lige så berigende. Det kan nogle gange udvikle sig til spontane vinsmagninger, og det sker ikke sjældent, at gæster bliver overrasket over deres egen smag.

Jeg har haft gæster, der påstod, at de slet ikke kunne lide vin. Det kan de så godt, når de går, og vi har da også konverteret nogle øldrikkere gennem tiden.

Errit Müller, kooperatist hos Vores Vinbar

Her kan du blive klogere på nogle af de druer, du kan nyde hos Vores Vinbar

Charcuteri, oste og andre delikatesser

Bliver du sulten, byder Vores Vinbar på et lækkert udvalg af charcuteri, ost og andre delikatesser. Priserne rangerer i et niveau, som omfavner de fleste, for dét er netop en af ambitionerne bag stedet: døren er åben for alle, og kvalitet kan sagtens købes for penge hos Vores Vinbar.

Vores vinbar i København
Foto: Vores Vinbar

Et hold af gode venner og venners venner

Errit Müller og Steen Revsbech er to af de i alt 15 medejere af Vores Vinbar. De kalder det et kooperativ, og det lyder måske fornemt, men i virkeligheden er de en flok venner og venners venner, som nyder at være sammen om mindeværdige oplevelser. Det begyndte egentlig som en madklub, hvor vennerne kunne mødes og catche op i selskab med god mad, godt selskab og selvfølgelig – vin. Men i dag har de åbnet dørene til deres unikke fællesskab, så du og jeg også kan komme ind og være med.

Holdet består af et godt miks af kommunale medarbejdere, IT eksperter, iværksættere og mange andre professioner. Vores Vinbar er deres frirum og en passion, de driver ved siden af deres respektive jobs, og det giver en enorm glæde at være en del af.

Når man er på arbejde i Vores Vinbar, så er man til stede hér, og der er ikke tid til at tænke på alt muligt andet. Det giver et enormt pusterum, og selvom man er træt, når man går hjem, så er man også glad.

Errit Müller

Med Vores Vinbar har de skabt præcis dét sted, de gerne selv vil komme i, og det lader til at tale ind i noget, som københavnerne godt kan lide.

“Da vi åbnede vinbaren fik vi at vide, at vi skulle leve af lokalområdet – altså de mennesker, der bor lige her i området. Men vi har fundet ud af, at mange af vores gæster kommer langvejs fra, og de kommer på de dage, hvor deres yndlingsværter er på arbejde.

Foto: Vores Vinbar

Fra ølelskere til vinentusiater

For nogle kan vin måske associeres med den slags connaisseurs, som taler druer, sorter og distrikter op på et niveau, de kun selv kan være med på. Typen, som slynger glasset for at se “gardinerne”, og som efter første tår kan afgøre, om vinen her har ligget på franske eller amerikanske egetræsfade. Denne forestilling kan godt skræmme nogle væk fra vinbarerne, men det er der ingen grund til ifølge Steen og Errit. De gider nemlig ikke noget “vinsnobberi”, som de kalder det.

Og måske er det netop derfor, at Vores Vinbar gang på gang bliver kåret som en af gæsternes absolutte favoritter. Fordi de formår at favne alle – lige fra vinkenderen og vinelskeren til vinskeptikeren. Det er ikke kun en vinbar for dig eller for mig, ham eller hende. Det er Vores alle sammens Vinbar.

Adresse: Sønder Boulevard 105, 1720 København V

Foto: Vores Vinbar

You may also like...