Fra Nordvest til Nørrebro: Spisesteder, du skal kende

thumb image
Foto: BRUS

Det vrimler med lækre spisesteder på Nørrebro og i Nordvest, men nogle gange kan det være svært at se skoven for bare træer. Derfor har vi lavet en liste med en god håndfuld restauranter, som klart er et besøg værd.

På det livlige, farverige Nørrebro og i det hippe, upcoming Nordvest finder du et mangfoldigt restaurantlandskab, der byder på alverdens gastronomiske oplevelser.

Der er både mulighed for det eksklusive såvel som det budgetvenlige og alt det midt imellem. Der er noget for enhver smag, både hvad angår maden, indretningen og stemningen.

Find vej til nogle af bydelenes dejlige spisesteder på listen her.

Silberbauers Bistro

Foto: Silberbauers Bistro

Silberbauers Bistro har adresse i det hyggelige Jægersborggade – nærmere bestemt i de lokaler, som plejede at huse restauranten Manfreds. Nu har stedets gamle kokkeelev Mathias Silberbauer overtaget roret, og ligesom alt andet han har haft hænderne i, er dette sted blevet en stor succes.

Det er med afsæt i Mathias Silberbauers tid i Nice, at han går i køkkenet for at kokkerere spændende retter. I restauranten serverer han sine egne fortolkninger af retter fra den klassiske sydfranske fiske-bistro, og både fisk og skaldyr er hentet lokalt. Udover smagfulde retter med havfriske råvarer har Silberbauers Bistro også et indbydende vinkort, som bunder i Mathias Silberbauers egen store passion for god vin. Vinkortet består af naturvine, som hovedsageligt er franskproducerede.

Hvor: Jægersborggade 40, 2200 København N

Oberra

Foto: Oberra

Oberra er en lettilgængelig café ved Skjolds Plads, hvor de dyrker walk-in-kulturen. Her kan du svinge forbi til både morgenmad, frokost og aftensmad, eller hvis du blot ønsker en kop varm kaffe at lune dig på. Her hersker der en hyggelig atmosfære, hvor der er mulighed for at slappe af i hovedet og nyde lidt godt til ganen i behagelige rammer.

Caféens aftenmenukort består af fem serveringer for kun 250 kr. per person, hvor kokken bestemmer, hvad der serveres på dagen. På deres a la carte kort kan du finde forskellige retter fra morgen til aften, som du med sikkerhed vil finde yderst velsmagende.

Hvor: Skjolds Plads 2-4, 2200 København N

Osteria 16

Foto: Osteria 16

Det populære Osteria 16 startede i sin tid ud i et lille lokale på Vesterbro, men den italienske succes kan nu også besøges på Nørrebro. Her er du garanteret italiensk charme, dejlig betjening og god stemning, fra sekundet du træder ind i de dejlige lokaler. Menuen består af otte forskellige små retter, som skal deles ved bordet, så det er et oplagt sted, hvis man ønsker en social middag, hvor man kan prøve lidt af hvert.

Osteria 16 importerer selv deres varer som bl.a. grøntsager, prosciutto, olivenolie, eddike, mel og restaurantens interiør fra støvlelandet. Derudover råder de over hele tre vinmarker i Piemonte regionen, hvor de producerer to forskellige rødvine og en hvidvin. Netop disse marker blev i 2017 optaget på UNESCOS liste over verdens naturarv, så hvis du lukker øjnene, kan du måske endda se Piemontes solbeskinnede vinmarker for dit indre blik, når du tager et sip af husets egen vin.

Hvor: Ravnsborggade 14 b, 2200 København N

Yellow

Foto: Yellow

På Kapelvej 1, i hjertet af Nørrebro, ligger Yellow. Det er en bar og eatery, hvor du er garanteret festlig stemning og godt humør. På det populære Yellow serverer de moderne barmad, og menuen består af forskellige snacks og småretter, som er inspireret af køkkener fra alle verdenshjørner. På menuen er der evergreens som deres korean fried chicken og tartar, mens andre retter ændres i takt med sæsonen.

Yellow har et stort fokus på cocktails, men du finder også øl fra det lokale bryghus ToØl samt Ebeltoft, imens alle naturvine der serveres er personalets egne favoritter. Fredag og lørdag spiller diverse DJ’s sprøde toner for gæsterne, så du rigtigt kan svinge hofterne med en lækker cocktail i hånden. Festen lukker først klokken 02, så der er rig mulighed for lidt af det hele til en festlig aften. 

Hvor: Kapelvej 1, 2200 København N

BRUS

Foto: BRUS

BRUS er essensen af den boblende stemning, som beruser på den helt rigtige måde. Perlende, prikkende og let. Det skønne bryggeri og spisested ligger i hjertet af Nørrebro, nærmere bestemt i Guldbergsgades gamle jernstøberi og lokomotivfabrik, og her sværger man til fermentering både i bryggeriet, restauranten, baren og butikken.

Du kan desuden finde en menu, som egner sig til alle lejligheder. Her serverer de mad, som passer til alt fra afslappede hverdagsaftener til spændende uudforskede retter, hvor du kan få lov til at opleve noget, du meget vel ikke har smagt før. Prøv for eksempel BRUS’ gærede pommes frites med svampe-mayo, som fungerer helt optimalt som side order til din burger. Du kan også kaste dig ud i de større hovedretter for en ekstra kulinarisk oplevelse.

Hvor: Guldbergsgade 29F, 2200 København N

Zócalo

Foto: Zócalo

Det mexicanske køkken kan duftes på hele Nørrebros Runddel, hvor Zócalo har sin populære adresse. Her bliver der skabt herlige symfonier af chili, anis, løg og tomater, præcis som hvis du besøgte en lokal restaurant i det mellemamerikanske land. Maden er frisk og tilberedes af nøje udvalgte råvarer, og så er du endda så heldig, at de også tilbyder et bredt udvalg af mexicanske øl og sodavand. Er du mere til vino eller frisklavet margaritas, kan du selvfølgelig også vælge dette.

Restauranten er inspireret af bydelen Mission District i San Fransisco med deres taquerias og herlige, farverige gadekøkkener. Det pulserende og inspirerende område i Californien er hjem for rigtig mange mexicanere, og her har de to madkulturer fået lov til at komplimentere hinanden.

Hvor: Nørrebrogade 140, 2200 København N

20a

Foto: 20a

På restaurant 20a, som ligger på Indre Nørrebro, har de en forkærlighed for det franske køkken og de franske vine uden at være dogmatiske. De dedikerer ikke sig selv til ét enkelt land, men henter inspiration i mange forskellige lande og køkkener.

På 20a kan du nyde småretter som fx svampetoast, suppe eller tatar. Hvis du er sulten efter lidt større retter byder køkkenet på henholdsvis en vegetar-, en fiske- og en kødret, så enhver smag kan være med. Da 20a er franskinspireret, kommer det næppe som en overraskelse, at der fra menukortet også kan bestilles franske landoste, som i øvrigt passer perfekt sammen med et glas dejligt vin. Her har de både funky natur- og klassiske vine, som spænder fra saftigt til kraftigt og alt derimellem.

Hvor: Ravnsborggade 20a, 2200 København N

Blaaregn Taverna

Foto: Blaaregn Taverna

Blaaregn Taverna ligger godt gemt i et kælderlokale i en lille sidegade til Rantzausgade på indre Nørrebro. Her træder du indenfor i en middelhavs-inspireret restaurant, hvor stemningen er charmerende, løssluppen og uformel. Udenfor restauranten er der opstillet langborde, hvor det også er hyggeligt at sidde og nyde både mad og drikke, når vejret er til det.

De råder også over et skønt drikkekort, og restauranten er et hyggeligt sted at hænge ud og nyde en velfortjent drink efter arbejde eller som startstedet en fredag aften. Esben Kølsters egen øl og cider forhandles, og er du til biodynamisk vin, har du også meget at glæde dig til, når du besøger Blaaregn Taverna.

Hvor: Jesper Brochmands Gade 9, kld., 2200 København N

You may also like...