Guide: Her får du det bedste smørrebrød i Aarhus

thumb image
Foto: Klokken Aarhus

Smørrebrødet er vores uofficielle nationalret og kommer i uendelige variationer. Derfor kan udvalget af smørrebrød i Aarhus være svært at navigere rundt i. Læs med her, hvor vi guider til de bedste stykker smørrebrød, Aarhus har at byde på.

Smørrebrød er bare noget særligt. Ordet er sammentrukket af “smør på brød”, og kan spores helt tilbage til industrialiseringen. Dagen i dag lever skiverne af brød med god topping stadig i bedste velgående, og er et symbol på danske køkkentraditioner. Det kan vi godt være stolte af!

Med tiden har mange restauranter specialiseret sig i smørrebrød, og det kan selvsagt være svært at vælge, hvor man skal stille sin smørrebrødssult. Vi har fundet det bedste smørrebrød i Aarhus til dig – højtbelagt med både pålæg og kærlighed, og langt fra de rugbrødsmadder vi smører hjemme i køkkenet.

Klokken Aarhus: Efter alle kunstens regler

Hos Klokken kan du glæde dig til de bedste smørrebrødsklassikere efter alle kunstens regler. Det kan godt være vanskeligt at vælge til og fra mellem alle de lækre stykker – og det behøver du faktisk heller ikke. Hos klokken kan du nemlig spise smørrebrød ad libitum og få alle dine favoritter på tallerkenen. På restauranten er der også god mulighed for at skylle ganen med en lille skarp fra det brede snapsekort.

Pris: Fra 85 kr.
Hvor: Mindegade 6, Aarhus C

Langhoff & Juul: Gæsternes varme anbefaling

Én ting er sikkert: Langhoff & Juul leverer god smag til både morgen, middag og aften. I køkkenet er der heller ingen slinger i valsen, når der skal tilberedes og anrettes lækkert smørrebrød. Der er mange gode stykker smørrebrød på menuen, men vi drømmer særligt om at sætte tænderne i dén med friteret fiskefilet, citronmayonnaise og håndpillede rejer.

Pris: Fra 135 kr.
Hvor: Guldsmedgade 30, Aarhus

Den Lille Kro: I mormors stue

Den Lille Kro i midtbyen er også et helt oplagt sted at stille sin smørrebrødstrang. Her serveres god gammeldaws dansk mad og smørrebrødene er ingen undtagelse. En favorit blandt gæsterne er Christiansø pigernes sild med krydderfedt, kapers og karrybagt æble. Lækkert! Vi har også hørt en lille fugl synge om, at forårsbryggen fra Aarhus Bryghus er landet på drikkekortet.

Pris: Fra 89 kr.
Hvor: Nørre Allé 55, Aarhus C

Skovmøllen Ø: Nu også på Irma Pedersens Gade

Skovmøllen har længe serveret dansk frokost ved den gamle skovmølle i Marselisborg Skov, og byder nu også velkommen på Irma Pedersens Gade. Smørrebrødssulten kan du trygt ligge i hænderne på Skovmøllen. De har nemlig udvalgt deres råvarer med respekt og omhu, og med et stærkt køkkenhold bag gryderne er barren sat højt. Et rigtig godt bud på lækkert smørrebrød i Aarhus.

Pris: Fra 110 kr.
Hvor: Irma Pedersens Gade 180, Aarhus C

Restaurant NorR: Nordisk smag og havneudsigt

Med sin placering på Lystbådehavnen er Restaurant NorR et oplagt bud på velsmagende smørrebrød i Aarhus med havneudsigt on the side. Bag gryder og pander i køkkenet bliver der arbejdet med nordiske smagsnuancer, som giver de klassiske danske favoritter et ny-nordisk strejf. På smørrebrødskortet finder du blandt andet dansk laks, rørt tatar og trøffel-svampepaté.

Pris: Fra 98 kr.
Hvor: Marselisborg Havnevej 46, Aarhus C

Bådcafé: Yderst på molen

I bølgen blå på Marselisborg Havn finder du Bådcafé, en flydende restaurant hvor både sultne sømænd og landkrabber svinger forbi til et lækkert måltid. Skibet er blandt andet ladet med godt smørrebrød og til en god pris. Prøv for eksempel bådens fiskedeller med ristede løg og karrysalat eller roastbeef med rødløg og kapers mayo.

Pris: Fra 78 kr.
Hvor: Den yderste mole, Marselisborg Havnevej 101, Aarhus C  

You may also like...