Smag på Budapest: Formidable spiseoplevelser til en god pris

thumb image
Foto: Stock photo

Skal du en smuttur til Budapest, kan du se frem til lækker michelinmad til små priser. Her kan du spise to-stjernet Michelin for under 1500 kroner og 10-retters menuer fra michelin-anbefalede restauranter til under 750 kr.

Budapest er blevet et populært rejsemål de seneste år, og dét forstår vi godt. Ud over at byen er en smuk arkitektonisk perle fyldt med lækre spabade og wellness, så kan du også leve i kulinarisk luksus uden at tømme din bankkonto. Og det er der efterhånden mange foodies, der har fået øjnene op for.

Ungarsk mad rimer måske hos mange mest på gullasch. Men hvis du tror, at nationalretten er den eneste kulinariske oplevelse, som det østeuropæiske land har at byde på, så kan du godt tro om igen.

Det vrimler nemlig med spisesteder med gourmet og Michelin-mad i særklasse. Og det gode er, at du kan spise på byens allerbedste restauranter, uden at blive ruineret. Du kan sågar nyde en 15-retters menu på en Michelin-restaurant for under 1050 danske kroner.

Her på redaktionen er vi selv kæmpe fan af smukke Budapest og ikke mindst af byens alt for lækre restauranter. Vi guider dig gennem nogle af de bedste spiseoplevelser, som du kan få i den østeuropæiske hovedstad.

OBS: Alle priser er vejledende. Vær opmærksom på, at der ofte kommer service fee oven i prisen.

Stand: To-stjernet Michelinmad

Kunne du godt tænke dig en middag med ungarsk gastronomi, så skal du helt bestemt smutte forbi her. Her får du nemlig en TO-STJERNET Michelin-oplevelse til en virkelig god pris.

Stand modtog en Michelin-stjerne i 2019-guiden efter kun et års åbning, og de modtog den anden stjerne i 2022, så noget må de gøre helt rigtigt. Her hyldes ungarsk gastronomi og råvarer – dem er der mange muligheder i, mener de på restauranten. Her videreudvikles de klassiske retter med nye og moderne teknikker. Retterne er simple og gennemtænkte og fokus er på balancerede smage og harmoniske råvarer.

Bag gryderne på Stand står Szabina Szulló og Tamás Széll, som begge er velkendte ansigter inden for branchen. De har blandt andet erfaring fra Onyx, hvor de var med på holdet, da den modtog en Michelin-stjerne som den første restaurant i Ungarn. Desuden har Tamás Széll vundet guld ved det prestigefyldte Bocuse d’Or.

Priserne starter fra 74.900 HUF (ca. 1439 kr.) for 8 retter. Og med vinmenu bliver det 49.900 HUF (ca. 959 kr.).

Menuen fås også i en vegetarisk version.

Hvor: Székely Mihály utca 2, 1061 Budapest

Salt: Michelin-mad med anretterbord i hjertet af restauranten

Vil du gerne helt tæt på? Så tæt, at du kan mærke varmen og se dampen stige op fra pander og gryder? Kom med i køkkenet på første række på Michelin-restauranten Salt. Her står anretterbordet inde midt i restauranten, så gæsterne kan få en snak med værterne undervejs i middagen. Her får du altså en hyggelig og afslappet atmosfære med i prisen.

På restauranten udspringer maden af det traditionelle, ungarske køkken. Køkkenchefen har selv samlet urterne, råvarerne er friske og hjemmefermenteret, brødet er friskbagt og kødet kommer fra familiens eget slagteri. Man forsøger her at skabe en stemning af at sidde til en hyggelig familiemiddag på landet.

Priser:

 • 15 retter: 54.500 HUF (ca. 1047 kr.)
 • Vinmenuer: Fra 29.000 HUF (ca. 557 kr.)

Menuen kan også fås i en vegetarisk og vegansk version.

Hvor: Királyi Pál utca 4, 1053 Budapest

Costes Ráday: Elegant og sofistikeret Michelin-mad

Costes Ráday var den første ungarske restaurant nogensinde til at modtage en Michelinstjerne tilbage i 2010. Restauranten, som oser af elegance og sofistikation i alt lige fra den smarte indretning til den uovertrufne service, er klart et besøg værd, hvis du befinder dig i den europæiske hovedstad.

Køkkenchefen, Leventy Koppánys, moderne 7-retters tasting menu kombinerer smagsnuancer fra nær og fjern, som overrasker og imponerer i alle henseender. Menuen koster kun 51.990 HUF, hvilket svarer til lige knap 1000 kr. Hvis du bestiller en vinmenu til maden, skal du af med i alt 75.990 HUF, hvilket svarer til i alt ca. 1460 kr. Dét kan man kalde en god pris!

Priser:

 • 7 retter: 51.990 HUF (ca. 999 kr.)
 • Vinmenu: 24.000 HUF (ca. 461 kr.)

Hvor: Ráday u. 4, 1092 Budapest

Rumour: Unikt koncept med en Michelinstjerne

I hjertet af Budapest finder du den exceptionelle, intime Michelin-restaurant, Rumour. Betonvægge, spejle, et stort, åbent køkken og røde læderstole pryder indretningen, mens trendy toner over højtalerne binder det hele sammen og skaber den helt rigtige vibe.

Chef Jenő, som er manden bag Rumour, har i sine unge dage rejst rundt i hele verden, og han har blandt arbejdet på nogle af verdens bedste restauranter i storbyer som London, København, Singapore og Shanghai. Han åbnede Rumour i 2021, da han vendte tilbage til Ungarn.

Rumours kreative menu afspejler Jenős mange rejser til udlandet. Du kan forvente en raffineret, sofistikeret gastronomisk oplevelse, som kulminerer i to enestående desserter, hvor hver ret bliver præsenteret og forklaret af Jenő selv.

Priser:

 • Menu: 68.885 HUF (ca. 1324 kr.)

Hvor: Petőfi tér 3-5, 1052 Budapest

Onyx Műhely: Fine dining af højeste kaliber

Vil du gerne opleve den helt ekstravagante fine dining-oplevelse i unikke omgivelser? Så skal du uden tvivl sikre dig en plads på den Michelin-anbefalede restaurant Onyx Műhely.

På Onyx Műhely bliver du seatet ved et 16-personers bord, hvorfra du kan få et indblik i de kreative processer i det smukke, åbne køkken. Spiseoplevelsen kan bedst beskrives som interaktiv og engagerende og med særlig fokus på en sammenfletning af gastronomi, kunst, naturvidenskab og bæredygtighed.

På Onyx Műhely kan du vælge mellem to menuer, “METRO” og “METROPOLIS,” med henholdsvis 10 og 13 retter – eller “stops” som de selv kalder det. Menuerne er nemlig inspireret af selve storbyen, Budapest, og vil tage dig med på en rejse gennem byen. I begge menuer er der inkluderet en drink og en lille souvenir.

Priser

METRO:

 • 10 retter: 38.500 HUF (ca. 740 kr.)
 • Drinksmenu: 22.500 HUF (ca. 432 kr.)
 • Alkoholfri-drinksmenu: 15.500 HUF (ca. 298 kr.)

METROPOLIS:

 • 13 retter: 49.500 HUF (ca. 951 kr.)
 • Drinksmenu: 27.500 HUF (ca. 529 kr.)
 • Alkoholfri-drinksmenu: 19.500 HUF (ca. 375 kr.)

Onyx afholder også løbende events, særligt til nytår og jul. Se deres aktuelle events her.

Hvor: Vörösmarty tér 7-8, 1051 Budapest. Indgang ligger på Harmincad street.

Laurel: Kombinationen af fine dining og casual tapas- og vinbar

Laurel byder på Michelin-anbefalet fine dining og er samtidig en intim og casual tapas- og vinbar. Ifølge bagmændene er indbegrebet af restauranten afslappet elegance og naturlige retter.

Her kan du opleve en harmoni af lokale ingredienser og vine fra deres unikke vinkælder. “Er Ungarsk vin overhovedet godt?” Tænker du måske. Og selv om det østeuropæiske land måske ikke umiddelbart klinger på vin i alles bevidsthed, så kan en ungarsk drue altså være en virkelig god mundfuld – vi taler af erfaring.

Du kan sætte dig til rette og nyde en Chef menu eller en vegansk menu med 11 retter til 48.500 HUF, som svarer til ca. 928 danske kroner. Bestiller du vinmenu, skal du smide 34.000 HUF, som er ca. 660 danske kroner. Til frokost i weekenden serverer Laurel ligeledes to 6-retters menuer til 28.500 HUF, som svarer til knap 550 danske kroner.

Skal du kun have stillet den lille sult, kan du hoppe i vinbaren, hvor du kan nyde et godt glas vin og små tapasretter.

Priser:

Chef menu (aften):

 • 11 retter: 48.500 HUF (ca. 928 kr.)
 • Vinmenu: 34.000 HUF (ca. 660 kr.)

Vegansk menu (aften):

 • 11 retter: 48.500 HUF (ca. 928 kr.)
 • Vinmenu: 34.000 HUF (ca. 660 kr.)

Chef menu (frokost – kun lørdag og søndag):

 • 6 retter: 28.500 HUF (ca. 546 kr.)

Vegansk menu (frokost – kun lørdag og søndag):

 • 6 retter: 28.500 HUF (ca. 546 kr.)

Hvor: Kertész utca 29, 1073 Budapest

Matador Restaurant by Haraszthy Vineyards: Vin af høj kvalitet

Er du glad for en god drue? Så er det her det rette sted for dig.

Er der noget, man finder ud af, når man besøger Budapest, så er det altså, at ungarske vine kan meget mere, end man måske gik og troede. De er faktisk temmelig undervurderet. Hvis du er frisk på en tur på landet, eller bare et lille smut ud af Budapest, så kan du nyde en middag i et glashus med udsigt til vinranker, så langt øjet rækker, på Matador på Haraszthy Vineyards i hjertet af Etyek.

Her er der (selvfølgelig) et stort udvalg af kvalitetsvine til at komplimentere de internationale retter, der er inspireret af middelhavets køkken med et lokalt touch. Menuen byder både på grillplatte, laks, fladbrød og meget mere.

Her kan du selvfølgelig også komme på vinsmagninger, som serveres med lokale hjemmelavede pølser og brød til. Prisen ligger på 21.500-42.500 HUF (ca. 412-814 kr.) afhængig af, hvor tørstig du er.

Hvor: Öreghegy 3108. hrsz., 2091 Etyek

Arany Kaviár: Kaviar på hvide duge

Arany Kaviár har eksisteret siden 1990, og her kan du uden tvivl blive en fine dining-oplevelse rigere.

Er du vild med kaviar, er dette sted også et must try. Her er de nemlig, som navnet også antyder, eksperter i de delikate fiskeæg. Siberian sturgeon caviar, Osetra caviar og Rare sterlet caviar er bare noget af det, som menuen lokker med.

I næsten royale omgivelser med hvide duge på bordene og smukke tapeter på væggene, kan du nyde mad, der også er Michelin-anbefalet. Hvis du vil prøve lidt af det hele, kan du bestille restaurantens Chef menu, så du kan smage på alle signaturretterne. Her er det muligt at tilkøbe kaviaroplevelser.

Priser:

Chef’s menu: 45.000 HUF (ca. 880 kr.)
Vinmenu: 29.000 HUF (ca. 570 kr.)

Hvor: Ostrom u. 19, 1015 Budapest

You may also like...