Smag på Budapest: Formidable spise-oplevelser til god pris

thumb image

Turen går til Budapest: to-stjernet Michelin-mad for under 500 kroner. Skal du en smuttur til Budapest, kan du se frem til store spise-oplevelser til små priser.

Budapest er blevet et populært rejsemål de seneste år. Og det forstår vi godt. Ud over at byen er en smuk arkitektonisk perle og fyldt med lækre spabade og wellness – så kan du også leve i kulinarisk luksus uden at tømme din bankkonto. Og det er der efterhånden mange foodies, der har fået øjnene op for.

Ungarsk mad rimer måske hos mange mest på gullasch. Men hvis du tror, at nationalretten er den eneste kulinariske oplevelse, som det østeuropæiske land har at byde på – så kan du godt tro om igen.

Michelin til under 500 kroner

Det vrimler nemlig med spisesteder med gourmet – og Michelin-mad i særklasse. Og det gode er, at du kan spise på byens allerbedste restauranter uden at blive ruineret. Du kan sågar nyde en 3-retters frokostmenu på en to-stjernet Michelin-restaurant for under 500 danske kroner.

Her på redaktionen er vi selv kæmpe fan af smukke Budapest og ikke mindst byens alt for lækre restauranter. Vi guider dig igennem nogle af de bedste spise-oplevelser, som du kan få i den østeuropæiske hovedstad.

Alle priser er kun vejledende. Vær opmærksom på, at der ofte kommer service fee oven i prisen.

Onyx

Vil du gerne opleve den helt klassiske og ekstravagante fine-dining-oplevelse i majestætiske omgivelser? Så skal du uden tvivl sikre dig et bord på byens eneste to-stjernede Michelin-restaurant, Onyx.

Her er der lysekroner i loftet, antikke, polstrede stole og hvide duge på bordene – man kan næsten ikke undgå at føle sig lidt royal i disse ekstravagante omgivelser. Restauranten har ligget i midten af Budapest siden 2007, og fik i 2018 deres anden stjerne. På Onyx kan man vælge mellem to menuer. “Within our borders” som highligther de bedste ingredienser fra Ungarn eller “Beyond our borders”, som er inspireret af hele verden. Du skal ikke lade dig skræmme af menukortets pris, der lyder på 30900 HUF. Det svarer nemlig kun til knap 700 danske kroner for en fire-retters menu. Kommer du til frokost kan du nyde tre retter for knap 450 danske kroner.

Fik vi sagt, at der er tale om en TO-STJERNET Michelin-restaurant?

Priser
4-retter: 30900 HUF ( ca 690 danske kroner)
6-retter: 34900 HUF ( ca 780 danske kroner)

Vinmenu 4-retter: 17900 HUF ( ca 400 kroner)
Vinmenu 6-retter: 20900 HUF (ca 470 kroner)

Til frokost torsdag-lørdag, kan du også spise tre retter til 19900 HUF (ca. 450 kroner).

Vær opmærksom på, at der kommer 15% fee oven i de angivne priser.

Hvor: Vörösmarty tér 7-8, 1051 Budapest. Indgang ligger på Harmincad street.


Book bord på ONYX ➤

Laurel

Fine dining og samtidig en intim og casual tapas – og vinbar. Det lyder da som en god kombi, synes vi.

Og det er præcis det, som du kan glæde dig til på Laurel i midten af Budapest. Ifølge bagmændene er indbegrebet af restauranten afslappet elegance og naturlige retter.

Her kan du opleve en harmoni af lokale ingredienser og vine fra deres unikke vinkælder. Ungarsk vin tænker du måske – er det overhovedet godt? Og selv om den østeuropæiske land måske ikke umiddelbart klinger på vin i alles bevidsthed, så kan en ungarsk drue altså være en virkelig god mundfuld – Vi taler af erfaring.

Priser:

Du kan sætte dig til rette og nyde Chef menu med otte retter til 27.000 HUF, som svarer til cirka 600 danske kroner. Bestiller du vinmenu, skal du smide 18.000 HUF, som er cirka 400 danske kroner. Laurel tilbyder også en vegansk menu med seks retter til 23.000 HUF – 515 danske kroner.

Skal du kun have stillet den lille sult, kan du hoppe i vinbaren, hvor du kan nyde et godt glas vin og små tapasretter.

Hvor: Kertész utca 29, 1073 Budapest


Book bord på Laurel ➤

Matador Restaurant by Haraszthy Vineyards

Er du glad for en god drue? Så er det her, det rette sted for dig.

Er der noget, man finder ud af, når man besøger Budapest, så er det altså, at ungarske vine kan meget mere, end man måske gik og troede. De er faktisk temmelig undervurderet. Hvis du er frisk på en tur på landet, eller bare et lille smut ud af Budapest, så kan du nyde en middag i et glashus med udsigt til vinranker så langt øjet rækker på Matador på Haraszthy Vineyards i hjertet af Etyek.

Her er der (selvfølgelig) et stort udvalg af kvalitetsvine til at komplimentere de internationale retter, der er inspireret af middelhavets køkken med et lokalt touch. Menuen byder både på grillplatte, laks, fladbrød og meget mere.

Her kan du selvfølgelig også opleve vinsmagninger, som serveres med lokale hjemmelavede pølser og brød til. Prisen ligger på 13.000-26.500 HUF afhængig af, hvor tørstig du er.

Hvor: Öreghegy 3108. hrsz., 2091 Etyek


Book bord på Matador ➤

Salt

Vil du gerne helt tæt på. Så tæt at du kan mærke varmen og se dampen stige op fra pander og gryder? Kom med i køkkenet på første række på Salt Budapest. Her står anretterbordet inde midt i restauranten, så gæsterne kan få en snak med værterne undervejs i middagen – her få du altså en hyggelig og afslappet atmosfære med i prisen.

På restauranten udspringer maden af det traditionelle, ungarske køkken. Køkkenchefen har selv samlet urterne, råvarerne er friske og hjemmefermenteret, brødet er friskbagt og kødet kommer fra familiens eget slagteri. Man forsøger her at skabe en stemning af at sidde til en hyggelig familiemiddag på landet. Det synes vi altså lyder vildt hyggeligt.

Priser:

15 retter: 22.500 HUF (500 danske kroner)
11 retter: 18.500 HUF (412 danske kroner)

Hvor: Királyi Pál utca 4, 1053 Budapest


Book bord på Salt ➤

Stand

Endnu en Michelin-oplevelse til god pris. Kunne du godt tænke dig en middag med ungarsk gastronomi, så skal du helt bestemt smutte forbi her.

Stand modtog en Michelin-stjerne i 2019-guiden efter kun et års åbning, så noget må de gøre helt rigtigt. Her hyldes ungarsk gastronomi og råvarer. Dem er der mange muligheder i, mener de på restauranten. Her videreudvikles de klassiske retter med nye og moderne teknikker. Retterne er simple og gennemtænkte og fokus er på balancerede smage og harmoniske råvarer.

Bag gryderne på Stand står Szabina Szullo og Tamas Szel, som begge er velkendte ansigter inden for branchen. De har blandt andet erfaring fra Onyx, hvor de var med på holdet, da den modtog en Michelin-stjerne som den første restaurant i Ungarn.

Priser:

4 retter: 24.500 HUF (ca. 520 kr)
6 retter: 29.500 HUF (ca. 620 kr.)
8 retter: 34.500 HUF (ca. 730 kr.)

Hvor: Székely Mihály utca 2, 1061 Budapest


Book bord på Stand ➤

Arany Kaviar

Arany Kaviar har eksisteret siden 1990, og her kan du uden tvivl blive en fine-dining oplevelse rigere.

Er du vild med kaviar er dette sted også et must try. Her er de nemlig, som navnet også antyder, eksperter i de delikate fiskeæg. Siberian sturgeon caviar, Osetra caviar og Rare sterlet caviar er bare noget af det, som menuen lokker med.

I næsten royale omgivelser med hvide duge på bordene og smukke tapeter på væggene, kan du nyde mad, der også er anbefalet med en Michelin Plate i Michelinguiden. Hvis du vil prøve lidt af det hele anbefaler restauranten Chef’s menu, så du kan smage på alle signaturretterne. Her er det muligt at tilkøbe kaviaroplevelser.

Priser:

Chef’s menu – 26.900 HUF (ca. 570 kr.)
Vinmenu – 15.000 HUF (ca. 320 kr.)
Du kan tilkøbe kaviaroplevelser med til menuen.

Hvor: Ostrom u. 19, 1015 Budapest


Book bord på Arany Kaviar ➤

Flere restaurant nyheder...