Smag på Budapest: Formidable spiseoplevelser til en god pris

thumb image
Foto: Stock

Skal du en smuttur til Budapest, kan du se frem til lækker Michelin mad til rigtig gode priser. Her kan du spise to-stjernet Michelin for under 1500 kroner og tasting menuer fra michelin-anbefalede restauranter til bare 750 kr.

Budapest er blevet et populært rejsemål de seneste år, og dét forstår vi godt. Ud over at være en smuk arkitektonisk perle fyldt med lækre spabade og wellness, kan du leve i gastronomisk luksus uden at tømme sparegrisen. Det vrimler nemlig med gode spisesteder, der serverer gourmet og Michelin mad i særklasse til gode priser.

Her på redaktionen er vi selv kæmpe fans af smukke Budapest og ikke mindst af byens alt for lækre restauranter. Vi guider dig gennem nogle af de bedste spiseoplevelser, den østeuropæiske hovedstad har at byde på.

OBS: Alle priser er vejledende. Vær opmærksom på, at der vil komme service fee oven i prisen.

Stand Étterem: To-stjernet Michelinmad

Kunne du tænke dig en middag med ungarsk gastronomi, så skal du helt bestemt forbi Stand. Her får du nemlig en TO-STJERNET Michelin-oplevelse til en virkelig god pris.

Stand modtog en Michelin-stjerne i 2019-guiden efter kun et års åbning. I 2022 modtog restauranten sin anden stjerne, så noget må de gøre helt rigtigt. Her hyldes ungarsk gastronomi og råvarer – dem er der mange muligheder i, mener de på restauranten. Klassiske retter udvikles med nye og moderne teknikker, men forbliver balancerede og harmoniske i smag.

Bag gryderne på Stand står Szabina Szulló og Tamás Széll, som begge er velkendte ansigter i branchen. De har blandt andet erfaring fra Onyx, hvor de var med på holdet, da den modtog en Michelin-stjerne som den første restaurant i Ungarn. Desuden har Tamás Széll vundet guld ved det prestigefyldte Bocuse d’Or.

8-retters menu: 74.900 HUF (ca. 1420 kr.)
Vinmenu: 54.900 HUF (ca. 1040 kr.)

Menuen fås også i en vegetarisk version.

Hvor: Székely Mihály utca 2, 1061 Budapest

Salt: Michelin-mad med anretterbord i hjertet af restauranten

Vil du gerne helt tæt på? Så tæt, at du kan mærke varmen og se dampen stige op fra pander og gryder? Kom med i køkkenet på første række på Michelin-restauranten Salt. Her står anretterbordet inde midt i restauranten, så gæsterne kan få en snak med værterne undervejs i middagen. Her får du altså en hyggelig og afslappet atmosfære med i prisen.

På restauranten udspringer maden af det traditionelle, ungarske køkken. Køkkenchefen har selv samlet urterne, råvarerne er friske og hjemmefermenteret, brødet er friskbagt og kødet kommer fra familiens eget slagteri.

15-retters menu: 64.500 HUF (ca. 1220 kr.)
Vinmenu: Fra 32.000 HUF (ca. 605 kr.)

Menuen kan også fås i en vegetarisk og vegansk version.

Hvor: Királyi Pál utca 4, 1053 Budapest

Costes Ráday: Elegant og sofistikeret Michelin-mad

Costes Ráday var den første ungarske restaurant nogensinde til at modtage en Michelinstjerne tilbage i 2010. Restauranten, som oser af elegance og sofistikation i alt lige fra den smarte indretning til den uovertrufne service, er klart et besøg værd, hvis du befinder dig i den europæiske hovedstad.

Køkkenchefen, Leventy Koppánys, moderne 7-retters tasting menu kombinerer smagsnuancer fra nær og fjern, som overrasker og imponerer i alle henseender.

7-retter menu: 57.500 HUF (ca. 1090 kr.)
Vinmenu: 35.000 HUF (ca. 665 kr.)

Hvor: Ráday u. 4, 1092 Budapest

Rumour: Unikt koncept med en Michelinstjerne

I hjertet af Budapest finder du den exceptionelle, intime Michelin-restaurant, Rumour. Betonvægge, spejle, et stort, åbent køkken og røde læderstole pryder indretningen, mens trendy toner over højtalerne binder det hele sammen og skaber den helt rigtige vibe. Restauranten er udstyret med en bar på førstesalen, hvor der serveres et bredt udvalg af rom, whisky og gintonics.

Chef Jenő, som er manden bag Rumour, har i sine unge dage rejst rundt i hele verden, og han har blandt arbejdet på nogle af verdens bedste restauranter i storbyer som London, København, Singapore og Shanghai. Han åbnede Rumour i 2021, da han vendte tilbage til Ungarn.

Rumours kreative menu afspejler Jenős mange rejser til udlandet. Du kan forvente en raffineret, sofistikeret gastronomisk oplevelse, som kulminerer i to enestående desserter, hvor hver ret bliver præsenteret og forklaret af Jenő selv.

11-retters menu: 64.900 5 HUF (ca. 1230 kr.)

Hvor: Petőfi tér 3-5, 1052 Budapest

Onyx Műhely: Fine dining af højeste kaliber

Vil du gerne opleve den helt ekstravagante fine dining-oplevelse i unikke omgivelser? Så skal du uden tvivl sikre dig en plads på den Michelin-anbefalede restaurant Onyx Műhely.

På Onyx Műhely bliver du seatet ved et 16-personers bord, hvorfra du kan få et indblik i de kreative processer i det smukke, åbne køkken. Spiseoplevelsen kan bedst beskrives som interaktiv og engagerende og med særlig fokus på en sammenfletning af gastronomi, kunst, naturvidenskab og bæredygtighed.

9-retters menu: 43.000 HUF (ca. 815 kr.)
Vinmenu: Fra 25.000 HUF (ca. 475 kr.)

Hvor: Vörösmarty tér 7-8, 1051 Budapest. Indgang ligger på Harmincad street.

Laurel: Kombinationen af fine dining og casual tapas- og vinbar

Laurel er en moderne, kreativ gourmetrestaurant. Det internationale køkken fusioneres med klassiske franske køkkenteknologier og ungdommelig handlekraft for at skabe banebrydende menuer. Fanatismen for mad er ikke til at tage fejl af, og følger restauranten fra indkøb af ingredienser til udvælgelse af vine og anretning af maden.

Restaurantens har som mål, at en aften hos dem skal føles som et besøg hos en god ven. Det afspejles i atmosfæren, som er afslappet og familiær.

Tasting menu: 39.500 HUF (ca. 750 kr.)
Vinmenu: 28.000 HUF (ca. 530 kr.)

Hvor: Kertész utca 29, 1073 Budapest

Matador Restaurant by Haraszthy Vineyards: Vin af høj kvalitet

Er du glad for en god drue? Så er det her det rette sted for dig.

Er der noget, man finder ud af, når man besøger Budapest, så er det altså, at ungarske vine kan meget mere, end man måske gik og troede. Hvis du er frisk en smuttur ud af Budapest, kan du nyde en middag i et glashus med udsigt til vinranker, så langt øjet rækker, på Matador på Haraszthy Vineyards i hjertet af Etyek.

Her er der (selvfølgelig) et stort udvalg af kvalitetsvine til at komplimentere de internationale retter, der er inspireret af middelhavets køkken med et lokalt touch. Menuen byder både på grillplatte, laks, fladbrød og meget mere.

Hvor: Öreghegy 3108. hrsz., 2091 Etyek

Arany Kaviár: Kaviar på hvide duge

Arany Kaviár har eksisteret siden 1990, og her kan du uden tvivl blive en fine dining-oplevelse rigere. I næsten royale omgivelser med hvide duge på bordene og smukke tapeter på væggene, kan du nyde mad, der også er Michelin-anbefalet. Udover en lækker menu med noget af det mest delikate fisk, serverer Arany også a la carte.

Er du vild med kaviar, er dette sted også et must try. Her er de nemlig, som navnet også antyder, eksperter i de delikate fiskeæg. Siberian sturgeon caviar, Osetra caviar og Rare sterlet caviar er bare noget af det, som menuen lokker med.

7-retters menu: 49.900 HUF (ca. 940 kr.)
Vinmenu: 29.000 HUF (ca. 545 kr.)

Hvor: Ostrom u. 19, 1015 Budapest

You may also like...