Guide: Her skal du spise højtbelagt smørrebrød i Odense

thumb image

Er du også glad for den danske klassiker over dem alle, nemlig smørrebrødet? Disse restauranter i Odense mestrer maden til perfektion!

Vi kender dem alle sammen godt; Dyrlægens natmad, Sol over Gudhjem eller den klassiske kartoffelmad med bacon og ristede løg.

Danmark er kendt verden over for vores smørrebrødstradition. Det er bare en sikker vinder at få smørrebrød – både til den sædvanlige frokost og til de helt særlige anledninger som påske- og julefrokoster.

Her kan du se fire restauranter, som er oplagte at besøge for deres smørrebrød.

Traditionelt dansk smørrebrød ved Klosterkroen

Træd indenfor i varmen i den hyggelige stue ved Klosterkroen, hvor ternede duge, snapseglas og små lamper pynter på bordene. Selve restauranten emmer af historie og autenticitet – og derfor er det et oplagt sted at tage hen for at hylde de gode, gamle traditioner!

Ved Klosterkroen hiver de det store smørrebrødskort frem hver fredag og lørdag mellem 12.00 – 15.00. Her kan du vælge mellem 10 forskellige smørrebrød såsom hjemmelavet hønsesalat, smørstegt rødspættefilet og Christiansø kryddersild. Der er tre valgfrie smørrebrød til 215 kr., og husk at bestille snapsen til at skylle godterne ned med!

Hvor: Lille Gråbrødrestræde 2, 5000 Odense C
Tidspunkt: Fredag og lørdag mellem 12.00 – 15.00

Luksus smørrebrød ved Restaurant HOS

Skal det være velsmagende luksus-smørrebrød, så skal det være Restaurant HOS. Du finder nok ikke ligeså billedskøn smørrebrød andre steder, og her er der altså kælet for detaljen.

Restaurant HOS inviterer på en udsøgt frokostoplevelse i form af smørrebrød og frokostklassikere fra øverste hylde. Maden er baseret på fynske råvarer, og her er der fokus på både økologi og bæredygtighed.

Til frokost kan du vælge mellem 10 forskellige smørrebrød såsom håndpillede rejer med hønseæg, ørredrogn, Høost & bok choy eller oksetatar med pebermayonaise, semitørrede tomater. ramsløg & islandsk stenbiderrogn. Der er ikke et øje tørt efter sådan en omgang mad!

Hvor: Kongensgade 65, 5000 Odense C
Tidspunkt: Tirsdag – lørdag mellem 11.30 -16.00

Delikat smørrebrød i charmerende omgivelser

Den Gamle Kro, som ligger i det gamle kvarter i Odense, rummer en hel del historie. Den går nemlig helt tilbage til år 1683. I dag fungerer den stadig som en yderst charmerende kro, der oser af sjæl og charme. Den lange historie betyder, at der er en helt særlig nærhed i etablissementet. Det vil du med det samme kunne mærke, når du træder ind i stedets hyggelige rammer.

Kroen tilbyder et udvalg af koldt og lunt smørrebrød. Smag blandt andet færøsk koldrøget laks med fynsk rygeostcreme, rogn, radiser og karse, kroens kartoffelmad med persille, kapers, rødløg, urtemayo og sprød serranoskinke eller roastbeef af mørbrad med bløde løg, friterede løg, spejlæg og surt.

Hvor: Overgade 23, 5000 Odense C
Tidspunkt: Mandag – søndag mellem12.00 – 16.00

Skønt smørrebrød på den historiske Restaurant Grønttorvet

Siden 1761 har der været registret kro på matriklen, hvor Restaurant Grønttorvet ligger i dag. Her finder du vaskeægte dansk hygge, når det er bedst, hvor maden tilberedes med fokus på gode råvarer og masser af kærlighed.

Restauranten har åbent hver dag fra 12.00 -21.00, hvor du til frokost kan vælge mellem 10 forskellige slags smørrebrød. Smørrebrødskortet byder blandt andet på stegt kalvelever med rødløgskompot, syltede svampe og creme fraiche. Du kan også få rejer på franskbrød med mayonnaise, rogn, asparges og citron, eller du er måske mere til den traditionelle rullepølse med sky og rødløg? Uanset hvad, skal der nok være noget for enhver smag.

Hvor: Sortebrødre Torv 9, 5000 Odense
Tidspunkt: Hver dag mellem 12.00 – 16.00

Nyfortolkninger af smørrebrødet på H. C. by Meyers

Odeon Hotel ligger i hjertet af Odense, og det er her restauranten H.C. by Meyers hører til. Med afsæt i Nordens kulinariske traditioner er de ikke bange for at gro fast. I køkkenet lader de dedikerede kokke sig nemlig gerne inspirere af hele verdens mange spændende smagsnuancer. Alle inputs, som kan komplimentere råvarerne fra den danske køkkenhave, bydes velkommen i dette køkken.

Fra mandag til lørdag kan du til frokost nyde deres nyfortolkninger af danskernes foretrukne smørrebrød, hvor kan du vælge mellem smørrebrød med enten fisk, kød eller vegetarisk.
Har du svært ved at vælge mellem de mange forskellig slags smørrebrød? Så lad kokken overraske dig med to forskellige slags smørrebrød inklusiv et glas vin eller fadøl til 285 kr.

Hvor: Odeons kvarter 11, 5000 Odense C
Tidspunkt: Mandag – lørdag mellem 12.00 – 16.00

Det klassiske smørrebrød hos den historiske Restaurant Bondestuen

Hvis du er til klassisk smørrebrød, er Restaurant Bondestuen bestemt et besøg værd. Den historiske Bondestue, der har fungeret som traktørsted fra omkring 1908, byder hver dag gæster inden for til smørrebrød.

Restaurant bondestuen tilbyder 10 forskellige varianter af klassiske smørrebrød. Her kan du blandt andet få gammeldags modnet sildefilet på rugbrød, der serveres med kogt æg, karrysalat, kapers og rødløg eller den gode gamle Dyrlægens natmad – dem går man aldrig galt i byen med!

Hvor: Sdr. Boulevard 85, 5000 Odense C
Tidspunkt: Alle dage mellem 11.30 mellem 14.00

Danske traditioner med et twist hos Druen & Bønnen

Foto: Druen & Bønnen

Dansk mad kombineret med fransk inspireret gourmetmad. Blev din appetit og nysgerrighed vækket? Så er Druen & Bønnen det perfekte sted at lægge vejen forbi, der har den unikke beliggenhed på Flakhaven.

Alle dage kan du nyde kokkens udsøgte smørrebrød til frokost. Her finder du otte varianter af det klassiske smørrebrød, som med garanti er højbelagt med netop din yndlingskombination.

Hvor: Vestergade 15, 5000 Odense C
Tidspunkt: Alle dage mellem 11.30 og 15.00

You may also like...