Guide: Her skal du spise højtbelagt smørrebrød i Odense

thumb image

Er du også glad for den danske klassiker over dem alle, nemlig smørrebrødet? Disse restauranter i Odense mestrer maden til perfektion!

Vi kender dem alle sammen godt; Dyrlægens natmad, Sol over Gudhjem eller den klassiske kartoffelmad med bacon og ristede løg.

Danmark er kendt verden over for vores smørrebrødstradition. Det er bare en sikker vinder at få smørrebrød – både til den sædvanlige frokost og til de helt særlige anledninger som påske- og julefrokoster.

Her kan du se fire restauranter, som er oplagte at besøge for deres smørrebrød.

Smørrebrød på traditionel, dansk facon ved Klosterkroen

Træd indenfor i varmen i den hyggelige stue ved Klosterkroen, hvor ternede duge, snapseglas og små lamper pynter på bordene. Selve restauranten emmer af historie og autenticitet – og derfor er det et oplagt sted at tage hen for at hylde de gode, gamle traditioner!

Ved Klosterkroen hiver de det store smørrebrødskort frem hver fredag og lørdag mellem 12:00 – 15.00. Her kan du vælge mellem 9 forskellige smørrebrød såsom hjemmelavet hønsesalat, smørstegt rødspættefilet og Christiansø kryddersild. Der er 3 valgfrie smørrebrød til 199 kr., og husk at bestille snapsen til at skylle godterne ned med!

Pris: 1 stk. smørrebrød fra 59 kr. // 3 stk. for 199 kr.

Adresse: Lille Gråbrødrestræde 2, 5000 Odense C

Tidspunkt: Fredag og lørdag mellem 12:00 – 15:00

Luksus smørrebrød ved Restaurant HOS

Skal det være velsmagende luksus-smørrebrød, så skal det være ved Restaurant HOS. Du finder nok ikke ligeså billedskøn smørrebrød andre steder, og her er der altså kælet for detaljen.

Restaurant HOS inviterer på en udsøgt frokostoplevelse i form af smørrebrød og frokostklassikere fra øverste hylde. Maden er baseret på fynske råvarer, og her er der fokus på både økologi og bæredygtighed.

Til frokost kan du vælge mellem 10 forskellige smørrebrød, såsom friteret fynske æg med håndpillede rejer og piment d’espelette mayonnaise eller rørt oksetatar med rå æggeblomme, sprøde løg, gule beder og pebermayonnaise. Der er ikke et øje tørt, efter sådan en mad!

Pris: 1 stk. smørrebrød fra 110 kr.

Adresse: Kongensgade 65, 5000 Odense C

Tidspunkt: Mandag – lørdag mellem 11.30 – 16.00

Smørrebrød med et fransk twist ved Druen & Bønnen

Lige ved Flakhaven ligger det franske spisested Druen og Bønnen, der har været et af Odenseanernes mest populære frokost-steder i mere end 10 år.

Fra kl. 11.30 – 15.00 serverer de frisksmurt smørrebrød, hvor du kan vælge mellem 7 forskellige slags. Glæd dig til klassikerne som pandestegt fiskefilet, urtemarinerede rejer med smilende æg eller gammelost med fedt, sky, rå løg og mørk rom.

Pris: 1 stk. smørrebrød fra 95 kr. (mindst 2 stk. anbefales)

Adresse: Kongensgade 65, 5000 Odense C

Tidspunkt: Mandag – lørdag mellem 11.30 – 16.00

Prisvenlig smørrebrød ved Restaurant Bondestuen

Restaurant Bondestuen har fungeret som traktørsted fra omkring 1908, og her kan man altså godt mærke, at der er styr på rutinen og traditionerne! Stedet ligger lige over for Odense Zoo, hvor I kan se frem til klassiske, danske retter og lækkert smørrebrød.

I den charmerende, stråtækte bygning er du sikret god stemning, hjertevarm betjening og mad, præcis som mormor lavede det. Her er der ingen fine fornemmelser, og prisen er også ligetil – 79 kr. for en hjemmelavet roastbeef mad med peberrod, remoulade og ristet løg. Du kan også få den klassiske æggemad, rødspættefilet, snapsesild med vagtelæg eller sildemad!

Pris: 1 stk. smørrebrød fra 79 kr.

Adresse: Sdr. Boulevard 85, 5000 Odense C

Tidspunkt: Hver dag mellem 11.00 – 15.00

Flere restaurant nyheder...