Guide: Her skal du spise højtbelagt smørrebrød i Odense

thumb image

Er du også glad for den danske klassiker over dem alle, nemlig smørrebrødet? Disse restauranter i Odense mestrer maden til perfektion!

Vi kender dem alle sammen godt; Dyrlægens natmad, Sol over Gudhjem eller den klassiske kartoffelmad med bacon og ristede løg.

Danmark er kendt verden over for vores smørrebrødstradition. Det er bare en sikker vinder at få smørrebrød – både til den sædvanlige frokost og til de helt særlige anledninger som påske- og julefrokoster.

Her kan du se fire restauranter, som er oplagte at besøge for deres smørrebrød.

Traditionelt dansk smørrebrød ved Klosterkroen

Træd indenfor i varmen i den hyggelige stue ved Klosterkroen, hvor ternede duge, snapseglas og små lamper pynter på bordene. Selve restauranten emmer af historie og autenticitet – og derfor er det et oplagt sted at tage hen for at hylde de gode, gamle traditioner!

Ved Klosterkroen hiver de det store smørrebrødskort frem hver fredag og lørdag mellem 12:00 – 15:00. Her kan du vælge mellem ni forskellige smørrebrød såsom hjemmelavet hønsesalat, smørstegt rødspættefilet og Christiansø kryddersild. Der er tre valgfrie smørrebrød til 199 kr., og husk at bestille snapsen til at skylle godterne ned med!

Adresse: Lille Gråbrødrestræde 2, 5000 Odense C
Tidspunkt: Fredag og lørdag mellem 12:00 og 15:00

Luksus smørrebrød ved Restaurant HOS

Skal det være velsmagende luksus-smørrebrød, så skal det være ved Restaurant HOS. Du finder nok ikke ligeså billedskøn smørrebrød andre steder, og her er der altså kælet for detaljen.

Restaurant HOS inviterer på en udsøgt frokostoplevelse i form af smørrebrød og frokostklassikere fra øverste hylde. Maden er baseret på fynske råvarer, og her er der fokus på både økologi og bæredygtighed.

Til frokost kan du vælge mellem 12 forskellige smørrebrød såsom friteret æg med håndpillede rejer og piment d’espelette mayonnaise eller rørt oksetatar med saltet ramsløg, sprøde løg og tørret oksehjerte. Der er ikke et øje tørt efter sådan en mad!

Adresse: Kongensgade 65, 5000 Odense C
Tidspunkt: Tirsdag – lørdag mellem 11.30 og 16.00

Delikat smørrebrød i charmerende omgivelser

Den Gamle Kro, som ligger i det gamle kvarter i Odense, rummer en hel del historie. Den går nemlig helt tilbage til år 1683. I dag fungerer den stadig som en yderst charmerende kro, der oser af sjæl og charme. Den lange historie betyder, at der er en helt særlig nærhed i etablissementet. Det vil du med det samme kunne mærke, når du træder ind i stedets hyggelige rammer.

Kroen tilbyder et udvalg af koldt og lunt smørrebrød. Smag blandt andet færøsk koldrøget laks med fynsk rygeostcreme, rogn, radiser og karse, kroens kartoffelmad med persille, kapers, rødløg, urtemayo og sprød serranoskinke eller roastbeef af mørbrad med bløde løg, friterede løg, spejlæg og surt.

Adresse: Overgade 23, 5000 Odense C
Tidspunkt: Mandag – søndag mellem 12.00 og 16.00

Skønt smørrebrød på den historiske Restaurant Grønttorvet

Siden 1761 har der været registret kro på matriklen, hvor Restaurant Grønttorvet ligger i dag. Her finder du vaskeægte dansk hygge, når det er bedst, hvor maden tilberedes med fokus på gode råvarer og masser af kærlighed.

Restauranten har åbent hver dag fra 12:00 til 21:00, hvor du til frokost kan vælge imellem 11 slags smørrebrød, salater, varme retter og desserter. Smørrebrødskortet byder på stegt kalvelever med rødløgskompot, syltede svampe og creme fraiche, rejer på franskbrød med mayonnaise, rogn, asparges og citron, rullepølse med sky og rødløg og meget, meget mere.

Adresse: Sortebrødre Torv 9, 5000 Odense

Nyfortolkninger af smørrebrødet på H. C. by Meyers

Odeon Hotel ligger i hjertet af Odense, og det er her restauranten H.C. by Meyers hører til. Med afsæt i Nordens kulinariske traditioner er de ikke bange for at gro fast. I køkkenet lader de dedikerede kokke sig nemlig gerne inspirere af hele verdens mange spændende smagsnuancer. Alle inputs, som kan komplimentere råvarerne fra den danske køkkenhave, bydes velkommen i dette køkken.

Fra mandag til lørdag kan du til frokost nyde deres nyfortolkninger af danskernes foretrukne smørrebrød. Den står blandt andet på grillet okseinderlår med bagt tomat, vaniljesyltet tomat, ristede nødder og skovsyre samt stenbiderrogn med jordskokkepuré, confiterede jordskokker, syltede jordskokker og jordskokkechips.

Hvor: Odeons kvarter 11, 5000 Odense C

You may also like...