Guide: Her kan du lave hyggelige aktiviteter i Aarhus

thumb image
Foto: Godsbanen i Aarhus

Ingen planer i weekenden? Her er en liste med nogle forslag til sjove aktiviteter i Aarhus, som du kan blive inspireret af! På listen finder du oplevelser med kultur, lækker mad og afslapning!

Trænger du til at lave noget nyt i Aarhus, så er der et væld af muligheder at tage sig til. Jovist, vi kender alle sammen skønne Aros og Den Gamle By, men hvad er der ellers at lave i smilets by?

Vi har undersøgt sagen og kommer her med nogle hyggelige aktiviteter, du kan lave i Aarhus.

Når det er tid til selvforkælelse og afslapning

Få en pause fra hverdagens mange gøremål og et hoved fuld af tanker. Ved Badeanstalten Spanien kan du hoppe i vandet og mærke vægtløsheden. Du får svømmehal, spa, gus og sauna i ét – og lige midt i Aarhus.

Wellness-området, Grossererbadet, finder du på 3. sal. Her kan du flere gange i løbet af ugen opleve lækre æteriske olier og dejlig varme i saunaen tilsat scrub i dampbadet. Duften og varmen har en udrensende effekt, og bodyscrubben efterlader huden blød og strålende.

Grossererbadet indeholder:

 • Sansebad med indbyggede lyd- og lysfunktioner, som aktiveres ved tryk på knapper
 • Megabrus – mærk strålen massere din krop.
 • To dampbade
 • Massagebassin
 • Stille regn – gå igennem og mærk dråber strømme ned over kroppen
 • Solterassen – kom ud i det fri og træk vejret dybt ned i lungerne

Det bedste af det hele, er, at adgangen til wellness-området kun koster 50 kr. En prisvenlig og selvkærlig aktivitet, der passer perfekt til weekend-afslapning! Køb billet online og i forvejen, da billetter ikke sælges i døren.

Hvor: Spanien 1, 8000 Aarhus

Bølgeskvulp og smagfulde fornøjelser ved Aarhus havn

I gåafstand fra Aarhus centrums pulserende gågade og kulturliv finder du Aarhus lystbådehavn. En dejlig, fredfyldt havn som er oplagt at besøge, hvis man er glad for bølgen blå, fine skibe og sol til den sene aften. Faktisk ligger Nordens største skibshavn for træskibe her. Det er bestemt en gåtur rundt om kajen værd at se.

Mange barer og restauranter ligger på begge siden af kajen, så der er rig mulighed for at nyde nogle timer med noget lækkert i glasset med udsigt til de maritime omgivelser.

Er du til hjemmebrygget øl, så besøg Hantwerk, der har hele 17 ølhaner. Er du mere til et glas vin, så tag ind forbi VinDanmark, der er en af Aarhus’ mest populære vinbarer.

Melder sulten sig, så kan du nyde sydeuropæiske retter på Lulas store udendørs terasse, hvor der er en fantastisk udsigt over hele lystbådehavnen.

Lyder det hele godt, så er det muligt at komme til et “Ø-hop”-arrangement onsdage og torsdage, hvor du oplever alle tre spisesteder og får serveret godt til ganen ved hvert stop. Alt inden for gåafstand, hvor du kan kigge på de fine både undervejs.

Aftenen indeholder:

 • Kl. 17:00 – BOBLER OG SNACKS PÅ VINSTUEN VINDANMARK
  (Cava + ristede mandler og oliven)
 • Kl. 18:00 – 5 SMAGE FRA KØKKENET PÅ LULA 
  (Svarer til 2 retter)
 • Kl. 21:00 – DRINKS PÅ BRYGGERI HANTWERK
  (Vælg mellem stor øl / glas vin / drink)

Pris: 399 kr. pr. person ekskl. billetgebyr

Hvor: Aarhus Kystpromenade 2-5, 8000 Aarhus C

Kulturindspark og kreative aktiviteter ved Godsbanen

Mangler du nye indtryk, så er Godsbanen et rigtig godt sted at besøge. Den 10.500 m2 store bygning byder på udstillinger, teater, koncerter, markeder og oplæsninger, hvor arkitekturen i sig selv er et besøg værd.

Har du lyst til at være kreativ, så har Godsbanen også åbne værksteder for træ, keramik, tekstil, smykker, metal, 3D-print og meget mere. Følg med i deres kalender, hvor de dagligt har sjove kurser, live musik og andre aktiviteter.

Ved Godsbanen kan du også nyde en god kop kaffe eller middag i restauranten Spiselauget. Hos Spiselauget er der plads til alle, og du føler dig hjemme med det samme.

I køkkenet har Spiselauget ladet sig inspirere af det engelske begreb Gastro Pub. Det velkendte ord er en kreativ sammensætning af ordene ”gastronomy” og ”public house”, hvilket er præcis, hvad du får: et folkeligt hus, hvor mennesker mødes omkring god mad og kultur.

Hvor: Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus C

You may also like...