Getaway til Sydsjælland: Her skal du spise

thumb image

Har du brug for en lille efterårs-getaway , så er Lolland Falster og Møn oplagte rejsemål. På disse kanter er der rig mulighed for at nyde både storslået natur og gode gastronomiske oplevelser. Vi guider dig til nogle af områdets bedste spisesteder – og nogle af dem kan du endda kombinere med en overnatning.

Restaurant Huno

Godt 1,5 kilometer fra Møns Klint ligger Restaurant Huno i forbindelse med Klintholm Gods. Her kan du spise midt i den storslåede natur, hvor hver sæson viser en smuk side frem. Køkkenprofilen dedikeret til årstidens frugt og grønt i samspil med oksekød fra egen avl.

Klintholm Gods ligger indhyllet i ren naturidyl mellem skov, træer og den smukke Hunosø, som restauranten har fået sit navn opkalt efter. Det lige hér helt tæt på elementerne at du får serveret mindeværdige madoplevelser i billedskønne omgivelser.

Oplevelsen kan med rette kombineres med en overnatning på godset og naturligvis en vandretur op og ned ad de mange trapper på Møns Klint.

Hvor: Langebjergvej 1, 4791 Borre


Book bord på Restaurant Huno ➤

Restaurant ND122

Ved de gamle ålebassiner i Klintholm Havn ligger Restaurant ND 122. Her praktiseres det moderne køkken, hvor godt håndværk og rene råvarer er hovedingredienserne i enhver ret på menukortet.

Kokken Jesper Dams Hansen har formået at skabe en autentisk og jordnær stemning, og dét har gæsterne krediteret Restaurant ND122 for med masser af rosende ord. I september måned var Restaurant ND122 faktisk det spisested, som DinnerBookings gæster havde givet den bedste anmeldelse.

Menuen tager udgangspunkt i årstiden, og du kan forvente elementer som havfriske fisk og skaldyr, kvalitetskød, grønt og meget mere.

Vil du også have smag for sagen?

Hvor: Klintholm havneby 24 g, 4791 Borre


Book hos Restaurant ND122 ➤

Hotel Saxkjøbing

Trænger du til at komme væk fra byens stress og jag, så er Hotel Saxkjøbing det helt rigtige valg for dig. Hotellet er beliggende i den gamle købstad Sakskøbing på Lolland Falster – en sand oase med en afslappet og imødekommende atmosfære. Gulvets knirken og de skæve vægge vidner om et hotel med over 200 år på samvittigheden, hvilket har sin helt egen charme.

Det er den anerkendte tv-kok Claus Meyer, som står bag køkkenprofilen hos Hotel Saxkjøbing. I tråd med historien byder menukortet på husmandskost og gastro-menuer af økologiske råvarer fra omegnen. Blandt andet hentet fra de lokale fiskere, gårde og fødevareproducenter.

Mange gæster lovpriser også særligt Hotellets morgenbord. Blandt dem er Maria Sandager og Maiken Ingstrup, som har taget nogle fine billeder on location i morgensolens stråler.

Hvor: Torvet 9, 4990 Sakskøbing


Book bord på Hotel Saxkjøbing ➤

Tempus

Tempus betyder tid, og i restauranten har navnet fæstnet sig som et vigtigt manifest. Nemlig at der skal være tid til at nyde maden, og dét er der hos Tempus i Maribo. Chefkokken hedder Martin Rommel, og sammen med sit dedikerede kokketeam kreerer han god mad med afsæt i sæsonens aktuelle råvarer, som ofte er hentet hos lokale producenter. Dem er der nemlig mange af på Lolland.

Alt bliver lavet fra bunden på selve aftenen, så det du får er altid fuldstændig friskt fra fad, og du kan oven i købet følge med i tilblivelsen i restaurantens åbne køkken.

Hvor: Torvet 17, 4930 Maribo


Book på Restaurant Tempus ➤

Surt & Sødt

Tag en tur til Nakskov og besøg Restaurant Surt & Sødt, som også er drevet af Martin Rommel. Her lægger de en stor ære i deres håndværk, og restauranten gør en dyd ud af at værne om de bæredygtige værdier. Ligesom Tempus er råvarerne også hentet lokalt, og det er med til at sikre den høje kvalitet og gode smag.

Sommerens frugt og grønt syltes og fermenteres, så smagen holder helt ind i de kolde måneder.

Hvor: Nybrogade 2, 4900 Nakskov


Book på Surt & Sødt ➤

Flere restaurant nyheder...