Nyd sydeuropæiske retter i den hyggeligste gårdhave i Aarhus

thumb image
Foto: Sct. Oluf Restaurant

Går du en tur ned ad de snævre brostensgader i Latinerkvarteret i Aarhus, vil du støde på det gule byhus og finde den hyggelige restaurant Sct. Oluf. Her bliver der serveret moderne mad med inspiration hentet fra det franske landkøkken.

Hvis du befinder dig i Smilets By og er på udkig efter et godt sted at spise, så tag plads indenfor i de rustikke, landidylliske rammer og nyd et udsøgt måltid på Sct. Oluf Restaurant.

Her vil du blive taget godt imod af et smilende og imødekommende personale, der vil sørge for, at du får en dejlig spiseoplevelse. Alt, du skal gøre, er blot at læne dig tilbage i de hyggelige omgivelser og nyde stemningen, maden og den dejlige atmosfære.

Fra historisk værtshus til franskinspireret bistro

Det gule hus i Mejlgade har mange år på bagen og rummer en hel del historie. Før det blev lavet om til en franskinspireret restaurant, var det i en lang årrække et kendt værtshus, som for mange tørstige borgere var byens faste mødested. I det lokalhistoriske arkiv står der beskrevet, at det muligvis er Aarhus’ ældste udskænkningssted.

I dag er stedet et indbydende, klassisk Mejlgade-hus, hvor restauranten emmer af autenticitet og hygge.

Charmerende restaurant med hyggelig gårdhave

Sct. Oluf Restaurant og dens indretning vil lede dine tanker hen på gammeldags, sydeuropæisk landidyl. De rustikke træmøbler med rød-hvid ternede duge og levende stearinlys bidrager til en hyggelig atmosfære, der gør, at du har lyst til at blive siddende og nyde den afslappende stemning.

Den vinfyldte bar giver associationer til en ægte fransk bistro, og dette bliver kun forstærket, når den fransk-inspirerede madanretning bliver serveret foran dig.

Når vejret tillader det, kan du spise i deres virkelig charmerende gårdhave eller nyde et dejligt glas vin under den åbne himmel.

Nyd franskinspireret mad til gode priser

Sct. Oluf Restaurant byder velkommen indenfor til både frokost og aftensmad fra tirsdag til lørdag.

Om aftenen er der typisk to forretter, to hovedretter og to desserter, som du frit kan vælge mellem fra menukortet. Som oftest er der en let fiskeanretning til forret, hovedretten byder på dagens kød eller fisk, og til dessert kan du bestille den søde servering eller deres delikate osteudvalg. 

Menukortet skifter hver måned, men en aften på Sct. Oluf kan eksempelvis starte med sprøde asparges eller laks, fortsætte med et lækkert stykke fisk, og afsluttes med koldskålsparfait eller smagfulde oste fra nær og fjern.

Retterne, der serveres, er tilpasset årstiden, og når de bliver serveret, er det en fryd for øjet. Smukt, æstetisk og lige til at spise – og du kan ikke undgå at gå derfra både glad, mæt og tilfreds.

En spiseoplevelse, du sent vil glemme

Sct. Oluf er uden tvivl et besøg værd, hvis du gerne vil have følelsen af et lækkert restaurantbesøg, men helst vil undgå at grave alt for dybt i lommerne.

Priserne er nemlig knivskarpe, men de går på ingen måde på kompromis med hverken portionsstørrelser eller kvaliteten af deres råvarer. Det er en dejlig uprætentiøs restaurant, hvor både service er i top, og hvor du får en spiseoplevelse, du sent vil glemme.

Hvor: Mejlgade 33, 8000 Aahus C

You may also like...