Guide: Lækre isdesserter i Aarhus, du skal smage denne sommer

thumb image
Foto: Grappa Piccolo

Når det endelig er blevet sommer og solen står højt på himlen, er det eneste rigtige svar: is! Smilets by, Aarhus, er heldigvis fuld af skønne caféer og restauranter, der vil tilfredsstille enhver sukkertrang med en lækker dessert.

Vanilje, jordbær, chokolade… Vi siger ja tak til alle de forskellige slags isdesserter, når temperaturen når de 20 grader!

Er du i humør til at gå på opdagelse i Aarhus’ univers af skønne desserter, så har vi samlet en lækker oversigt over isdesserter, du bare MÅ smage denne sommer.

Spritny dessert med rabarbersorbet ved Kolo

Kom forbi Kolo, hvor du kan blive afkølet med et godt glas naturvin og en dessert, der stensikkert giver dig en på opleveren!

Deres dessert består nemlig af en browniebund med miso-karamel og rabarbersorbet med fermenterede rabarbermarengs med hibiscus.

En next level-dessert i Aarhus, som du kan nyde udenfor i solen i Guldsmedgade.

Pris: 105 kr.
Hvor: Guldsmedgade 32, 8000 Aarhus C

Belgisk chokolade og passionsfrugt hos Lula

Er der solskin i Aarhus, så tag en tur ned forbi Aarhus Havn og se de fine træskibe. Her ligger Lula, der er en hyggelig sydeuropæisk bar, hvor du kan slå dig ned på de gule træborde udenfor med direkte kig til vandet og skibene.

Her har de en dessert, du altså ikke vil snyde dig selv for. Glæd dig til en lækker panna cotta med passionfrugt og belgisk hvid chokolade – en perfekt kombination af surt og sødt!

Pris: 75 kr.
Hvor: Kystpromenaden 5, 8000 Aarhus C

Italiensk dessert-favorit hos Grappa Piccolo

Den italienske restaurant og vinbar Grappa Piccolo har lækre italienske retter på kortet og en perfekt beliggenhed langs åen lige i hjertet af Aarhus.

Som prikken over i’et har de tilmed også fantastiske desserter på menuen, der vil bringe et smil frem på læben hos enhver dessertelsker.

Bestil deres semifreddo, der er en himmelsk italiensk isdessert med jordbær og hvid chokolade – mums, siger vi bare!

Pris: 50 kr.
Hvor: Åboulevarden 60, 8000 Aarhus C

Vanilje-koldskål ved Globen Flakket

Ved Globen Flakket har de netop fået en ny sommerdessert! Glæd dig til en masse friske bær i vanilje-koldskål, som de serverer med citronis. Og ja, hvis du ikke har prøvet at blande koldskål med is, så har du noget at glæde dig til!

Lille tip: nyd desserten sammen med et glas dejligt iskaffe, når solen titter frem.

Pris: 75 kr.
Hvor: Åboulevarden 18, 8000 Aarhus C

Thailandsk kokosdrøm ved Keyser Social Aarhus

Keyser Social er den perfekte sammensmeltning af det asiatiske køkken og Nordens lækre, friske råvarer. Er du på jagt efter en ny dessertoplevelse, så bestil deres Woon Katti.

Det er en traditionel thailandsk dessert af kokoscreme med vanilje dækket af en ris-cookie. Og som om det ikke var nok, får du en frisk passionfrugtsorbet på siden. Mums!

Pris: 95 kr.
Hvor: Frue Kirkeplads 4, 8000 Aarhus

Ananaslækkerier ved RØMER

Ananas og kokos er bare en himmelsk combo!

RØMER’s kokke laver den lækreste ananaskompot, som de mixer med forførende dulce de leche og topper med frisk kokosis. Gør dig selv den tjeneste og smag den!

Pris: 80 kr.
Adresse: Åboulevarden 50, 8000 Aarhus C

Flødeskumsdessert ved Café Faust

Café Faust er et oplagt valg til at nyde solen i Aarhus midtby, da caféen ligger lige ved åen og har masser af udendørsborde. Og så byder deres menukort på en dessert, der er svær at modstå…

Nemlig en klassisk rabarbertrifli med masser af flødeskum og smag af sommer!

Pris: 60 kr.
Hvor: Åboulevarden 38-42, 8000 Aarhus C

You may also like...