Guide: Himmelske isdesserter i Odense til de varme sommerdage

thumb image
Foto: Storms Pakhus

Er du også er fan af is og dessert, så MÅ du læse med. Her får du nemlig den ultimative guide til Odenses lækreste isdesserter denne sommer.

Findes der en bedre kombo end sommer, sol og is? Ikke, hvis du spørger os!

Befinder du dig i Odense i sommerferien, så har du masser af søde fornøjeligheder at se frem til. Læs her, hvor du skal hen for at nyde en lækker isdessert.

Crème brûlée hos Froggy’s Café

Har du en sød tand, så går du virkelig ikke forgæves på Froggy’s Café, hvor dessert-niveauet er tårnhøjt.

Froggy’s har nemlig headhuntet konditoren Henriette Astrup, der er udlært fra La Glace. Så du kan altid være sikker på, at der er søde sager på menuen!

Denne sommer kan du slå tænderne i en lækker crème brûlée med hjemmelavet sorbet og friske bær. Den søde karamel og det syrlige fra bærene er bare en lækker kombination!

Psssst.. Er du glad for kage, så husk at tjekke deres Afternoon Tea ud!

Pris: Crème brûlée 129 kr.

Hvor: Vestergade 68, 5000 Odense C

Smæk på flødeskum og karamel ved Storms Pakhus

Ved Storms Pakhus bliver der altså ikke skåret ned på søde sager! Og gudskelov for det.

Odenses streetfood mekka er et oplagt sted at besøge, hvis man er sulten efter iskolde forfriskelser, som du kan nyde på deres udendørs område i solen.

Her skal du altså smage to desserter: en vild bananasplit og en himmelsk vaffelis.

Bananasplitten fra Sweet n’ Street er faktisk to desserter i én. Gemt i flødeskum, karamel, chokolade og bananer finder du nemlig en popsicle, altså en hjemmelavet is på pind. Isen er overtrukket med callebaut, der er ægte belgisk chokolade.

Glem ikke at smage den fynske vaffelis fra Vorfor Vaffel! En go’ gammeldaws dessert med alle de tunge klassikere: is, guf og flødebolle. Hele herligheden kommer med brunsvigersovs og fynske jordbær.

Det bliver et kæmpe ja tak herfra.

Hvor: Seebladsgade 21, 5000 Odense C

Bærsymfoni og cremet panna cotta hos MASH

Du var måske ikke klar over det, men MASH byder på langt mere end verdensklasse steaks! Deres vinkort og cocktails er lige i øjet, og så er det et absolut must at få en af deres desserter.

Fra d. 6. juli får MASH en ny dessertdarling på menuen. Glæd dig til friske jordbær, hindbær, brombær på en seng af cremet vanilje panna cotta, toppet med sorbetis. Himmelsk, og man ved bare, at det fungerer!

Er du kun i humøret til is, så serverer MASH den helt gammeldags is fra Kastbergs, hvor du kan få nougat, chokolade, whiskey (!), lakrids, citronsorbet, solbærsorbet, hindbærsorbet og jordbærsorbet.

Et sandt paradis for en is-elsker!

Pris: Panna cotta 125 kr. // Iskugler fra Kastbergs fra 35 kr.

Adresse:Vestergade 11, 5000 Odense C

Limesorbet og crème brûlée hos Den Gamle Kro

Den Gamle Kro har for nyligt fået renoveret deres gårdhave, der er et perfekt sted at nyde en god dessert i solskinsvejr. Her strømmer solen ind fra ovenlysvinduet, og du kan se bygningens fine bindingsværk, der stammer helt tilbage fra 1683.

Ved Den Gamle Kro serverer de også den franske klassiker crème brûlée, dog med en interessant og anderledes smagskombination.

Her kommer desserten med limesorbet, citronknas og brændt, hvid chokolade. En smagseksplosion af sødt og surt, hvor sorbetisen smager kanonlækkert på det karamelliserede lag sukker på toppen.

Pris: Crème brûlée 95 kr. (serveres fra kl. 16)

Hvor: Overgade 23, 5000 Odense C

Guld-dessert ved Næsbyhoved Skov

Lige ved bøgeskov og vandet finder du Næsbyhoved Skov. Et perfekt sted at nyde solen og en god dessert.

Hos Næsbyhoved Skov kan du se frem til at smage en lækker hindbærmousse på chokoladebund drysset med bær og guld-knas! Til desserten kan du bestille vaniljeis, saltkaramel is eller hindbær sorbet – mums!

En perfekt dessert, når der skal lidt ekstra glimmer på hverdagen.

Pris: 119 kr. Tilkøb is til 10 kr.

Hvor: Kanalvej 52, 5000 Odense C

You may also like...