Guide: Restauranter i Aarhus med forår på menuen, som du bare må smage

thumb image

Det emmer af forår i Aarhus. Vi har samlet en liste over byens restauranter, der serverer foråret på en tallerken. Se her, hvor du får lokale råvarer i sæson serveret.

De lange, lyse aftener er kommet, solen titter frem, og vi kan endelig mærke foråret. Og med sæsonskiftet spirer der nye, lækre grøntsager frem som rabarber, asparges og radiser.

Flere restauranter i Aarhus har netop fået en ny, lækker menu i takt med sæsonskiftet. Vi har lavet en liste over restauranter, hvor du kan glæde dig til at smage det bedste foråret har at byde på!

MALT

I det historiske Ceres bryggeri i Aarhus ligger MALT Restaurant & Event. Restauranten har en unik og smuk lokation, hvor du kan lade dig fascinere af de smukke, høje murstenshvælvinger eller følge med i kokkenes kreationer i det åbne køkken.

Hos Malt har de fået en masse smagfulde retter med forårsgrønt på menuen, såsom friske ramsløg og nye radiser, agurk, rabarber samt gulerødder!

Glæd dig til koldrøget færøsk laks med rå radiser og agurk, en hjemmelavet gel på citrongræs, sprød tempura og japanske shisho-urter⁠. Der er også svineskank i en lækker BBQ-marinade serveret med nye gulerødder, syltede rødløg, citroncreme, friske ramsløg og sprød panko.

Top middagen af med en lækker dessert lavet på syltede rabarber, hvid chokolademousse, jordbærsirup og sorbet med tuille.

Malt har desuden fået et nyt hverdagstilbud, hvor du hver tirsdag og onsdag kan spise 7 serveringer udvalgt af kokken til kun 295 kr. Yes, du hørte rigtigt! Maden serveres i bedste social dining-stil, hvor I deles om retterne.

Adresse: Ceres Byen 68C, 8000 Aarhus C

Pondus

Har du været her før? Ellers er det på tide!

Den hyggelige bistro Pondus ligger på Åboulevarden og er blevet rost til skyerne af både madglade århusianere og gastro-eksperter fra Michelinguiden. Her serveres det bedste fra det danske køkken i en hjemlig og afslappet atmosfære til priser, hvor alle kan være med.

Pondus har også fået ny menu med økologiske, lokale råvarer. Her kan du glæde dig til forretten med stegt torsk, der kommer med grillet kål, boghvede og en skummende sauce med musling og ramsløg. Der er også en dessert med dansk rabarberkompot, kærnemælk-is og karamelsauce.

Restauranten er et populært lille sted med plads til 35 spisende gæster, så det er en god idé at bestille bord.

Adresse: Åboulevarden 51, 8000 Aarhus C

Restaurant L’øst

Tæt på det pulserende byliv ved strøget ligger Restaurant L’øst i Scandic City Hotel. Restauranten har netop fået en ny 3-retters tasting menu, som du kan nyde fredag og lørdag aften. Menuen er fast, hvor kokkene har keret omkring netop disse serveringer – og det kan smages!

Glæd dig til kartoffelkompot med purløg, brunet smør, løvstikke og fermenteret sennep. Hovedretten består af skindstegt torsk med nye porrer, syltede løg, hestebønner og muslinger. Til slut vil en lækker vandbakkelse med æblekompot, brunet smør, chokoladeganache og æblesorbet blive serveret.

Har du lyst til den helt store aften ude, så kan du få hele pakken med appetizer, 3-retters menu, vin, øl, vand samt kaffe, sødt og avec til kun 695 kr. En aften, hvor der ikke kommer til at mangle det mindste!

Adresse: Østergade 10, 8000 Aarhus C

Nordisk Spisehus

Du finder Nordisk Spisehus i Aarhus midtby blot få minutters gang fra banegården. Her kan du opleve et fusionskøkken, som kombinerer nordisk gastronomis traditioner med smagsnuancer fra hele verden. I april fik gourmetrestauranten en ny menu, der er en fryd for både øjet og maven.

Du kan vælge mellem 4 eller 6 retter fra 499 kr. eller en helaftensoplevelse i gastronomiens tegn med hele 9 serveringer til 899 kr.

På tallerkenen er der blandt andet kammusling med stikkelsbær, kaffir lime og radiser. Der er også perlehøne med morkler, der er en af forårets første, rigtig gode svampe. Til dessert står den på den fineste rabarber-dessert med lakrids og tonka.

Adresse: MP Bruunsgade 31, 8000 Aarhus C

Substans

På toppen af Pakhusene i Aarhus Ø finder du Restaurant Substans. Her kan du nyde en middag fuld af friske forårsingredienser, mens du nyder den bjergtagende udsigt til Mols bjerge, Samsø og Thunø. Restauranten har både en stjerne i Michelinguiden og det økologiske spisemærke i guld, hvilket betyder, at maden og vinen er mellem 90-100 % økologiske.

På den nye menu er der flere lækre forårsserveringer såsom fladbrød med grillede, små porre, forårsløg og ramsløg marineret i løvstikke. Du kan også glæde dig til friske, grønne asparges med blanquette sauce og grillet kålskud, hvor middagen afsluttes med en lækker rabarberdessert.

Adresse: Marianne Thomsens Gade 2, 11.1, 8000 Aarhus Ø

You may also like...