Guide: Restauranter i København med formidabel udsigt

thumb image
Terrassen ved Mash Penthouse i Tivoli Hotel.

Hvor kan du spise godt, mens du nyder en bjergtagende udsigt over København? Vi giver dig svaret her. 

København har et hav af skønne restauranter, hvor der serveres mad, så englene synger. Men ikke alle kan kan bryste sig af samtidig at have en flot udsigt.

Her er et udvalg af sublime restauranter med helt fantastisk udsigt over København. Men vi advarer: restauranterne er ikke for personer med højdeskræk!

Meyers i Tårnet på Christiansborg

‘Meyers i Tårnet’ har en af Danmarks vildeste adresser. Du finder den nemlig på intet mindre end Christiansborg slot i København. Derinde, hvor alle landets store beslutninger bliver truffet.

Tårnet er en restaurant på toppen af Christiansborg. Fra restaurantens store vindue er der en storslået udsigt over slotsgården, ridebanen og videre ud over Dantes Plads med Glyptoteket og Tivolis forlystelser i baggrunden.

Her kan du nyde en udsøgt middag side om side med Thorvaldsens næsten 200 år gamle løvestatuer i det 11 meter høje lokale.

De erfarne kokke i Meyers i Tårnet sørger for at tilpasse menuen efter sæsonens råvarer, hvor der til frokost er et udvalg af smørrebrød. Aftenmenuen består af à la carte-retter som oksetatar, svinebryst eller rødspætte tilberedt af erfarne hænder.

Hvor: Christiansborg, 1240, København K

Restaurant SILO

På toppen af Nordhavn tårner Restaurant SILO sig op i horisonten. Som navnet indikerer, har restauranten til huse i SILO-bygningen, der er et stykke imponerende arkitektur, der er blevet hædret i både ind- og udland.

Her kan du spise en middag på 17. og 18. etage, hvor der er en helt fantastisk udsigt over både himmel, hav og det halve af København.

På Restaurant Silo kan du både nyde frokosten og aftensmaden. Ved begge måltider er det muligt at tage plads i enten spisebaren, loungen eller selve restauranten – valget er dit.

Hvor: Helsinkigade 29, 17 etage, 2150 Nordhavn

Skt. Petri

skt Petri hidden garden København fotograf Sasha Scherg
Foto: Skt. Petri //Sasha Scherg

Bliver sommeren i Indre By for hektisk og overfyldt, er Skt. Petris Hidden Garden det helt perfekte tilflugtssted. Den New York inspirerede rooftopbar byder på alt det, som hjertet begærer på en varm sommerdag. Kølige drinks, skøn mad og fantastiske omgivelser.

Køkkenet har lokale, bæredygtige retter på menuen, herunder danske østers, stenovnsbagte pizzaer og salater.

Slå vejen forbi til et af Hidden Gardens fede sommerevents. Kombinér brunch og cocktails til Bottomless Brunch, eller lyt til lækre tunes, når Jazzy July sørger for god musik hele juli måned.

Hvor: Krystalgade 22, 1172 København K.

MASH Penthouse

MASH er kendt for deres store, gode kvalitets-steaks, der unægteligt er både saftige og fristende. Herudover kan MASH Penthouse helt exceptionelt diske op med en forbandet god udsigt over Københavns tage fra toppen af Tivoli Hotel – helt præcist på 12. etage.

En luksuriøs aften med møre bøffer og unik udsigt – what’s not to like?

Hvor: MASH Penthouse, Arni Magnussons Gade 4, 12. sal, 1577 København V

Trio

Trio er en eksklusiv gourmetrestaurant og skybar, der ligger i toppen af de runde kobbertårne, Axel Towers.

Restauranten er beliggende på 8., 9. og 10. etage i de smukke, nyopførte bygninger, hvorfra der er en absolut unik udsigt over byen.

På 8. etage er der eksklusive selskabslokaler med plads til omkring 70 personer, på 9. etage finder du skybaren, hvor der serveres velsmagende cocktails, og på 10. etage holder gourmetrestauranten til. Og her er der altså ikke sparet på luksus.

Hvor: Axel Tower – Jernbanegade 11, 1609 København V

Geranium

Du har nok hørt om Geranium før. Den trestjernede Michelin-restaurant Geranium har til huse på 8. etage i Fælledparken midt i København.

Herfra har man som gæst en drømmende udsigt over parkens trækroner og byens grønne kobbertage.

Udover udmærkelsen fra Michelin blev Geranium i 2021 kåret som nr. 2. på listen ‘World’s 50 Best Restaurants’. Og så står køkkenchefen Rasmus Kofoed bag, der er blevet kåret til verdens bedste kok i Bocuse d’Or og som er den mest vindende køkkenchef i Bocuse D’ore-konkurrencen nogensinde.

Hvor: Per Henrik Lings Allé 4, 8. sal, 2100 København Ø

No. 2

No. 2 er michelin-restauranten AOCs skønne lillesøster. Restauranten er placeret helt ud til kanten på Hammershøj Kaj på Christianshavn, hvorfra du har en formidabel udsigt til Den Sorte Diamant samt Københavns havn, broer og tårne. 

På No. 2 har de deres egen tilgang til det nordiske køkken, og køkkenet kan betegnes som et ’sæson køkken’, der altid spejder efter sæsonens bedste råvarer fra hav, skov, strand og mark.

Hvor: Nicolai Eigtveds Gade 32, 1402 København K

Seaside Toldboden

På Toldboden kan du se frem til en sublim havneudsigt gennem de store vinduer i restauranten. Med sin placering i den gamle færgeterminal i Københavns havn, er der direkte udsyn til havnelivet og til Operaen på den anden side.

Menukortet byder på lidt af hvert med fokus på fisk og grill. Om sommeren er der solstole og havnegrill udendørs og året rundt er der en overdådig brunch buffet i weekenden.

Hvor: Nordre Toldbod, 1259 København K

You may also like...