Sæsonguide: Her kan du få skøn rabarber serveret i København

thumb image
Foto: Peder Oxe

Årets første rabarber bliver nu serveret flere steder i København. Her kan du se, hvilke restauranter, der har fået den lækre forårsgrøntsag på menuen.

Endelig blev det tid til rabarber. Den flotte, røde farve gør rabarberen meget nem at genkende, og det er en elsket forårsbebuder.

De smager syrligt og bruges som regel til desserter, saft, kompot og marmelade. Sæsonen strækker sig fra april og frem til august, men rabarberen smager bedst i den tidlige sommer. Så det er et perfekt tidspunkt at tage ud og spise en masse lækker dessert med den lækre forårsgrøntsag.

Her kan du læse, hvor rabarberen kan nydes lige nu. Vi har udvalgt fire lækre steder i København og en enkelt afstikker i Nordsjælland, som virkelig er køreturen værd.

Cap Horn

På Cap Horn kan du nyde den livlige Nyhavnsstemning fra første parket på deres skønne terrasse. Her kan foråret tydeligt mærkes, og på menukortet finder du flere skønne forårsbebudere som hvide asparges, stenbiderrogn, ramsløg og sidst, men ikke mindst – rabarber.

På Cap Horn kan du nyde den sønderjyske klassiker Gode Råd, der serveres med hjemmelavet vaniljeis, brændt marengs og en udsøgt rabarberkompot. Syrligt og sødt, cremet og knasende i en perfekt kombination.

Adresse: Nyhavn 21, København K

Kompasset

Mellem Nyhavns farverige bygninger, bølgeskvulp og smukke både ligger Restaurant Kompasset. Her hyldes vegetarkøkkenet og de grønne, økologiske råvarer i sæson.

Til frokost serverer Kompasset klassisk, dansk smørrebrød, hvor du kan få rabarber med kardemomme-is til dessert.

Om aftenen kan du vælge mellem en udsøgt 3 eller 5-retters menu. Her kan du se frem til at nyde serveringer som asparges med ramsløg, nye ærter med friteret vagtelæg og nye kartofler med rejer, rygeost og karse.

Til dessert får du serveret syltede rabarber i selskab af en kold suppe, kardemomme-is og en Madeleine. En menu, der næppe kan smage mere af forår!

Adresse: Nyhavn 65, København K

Peder Oxe

Peder Oxe ligger på det hyggelige Gråbrødretorv i hjertet af København, og her har den ligget siden december 1975.

I de højloftede lyse stuer, der emmer af historie og tradition, bliver rabarberen serveret både til hovedret, dessert og i flaske.

Spis en lækker rabarbersild på rugbrød med rygeost creme og perleløg. Til dessert bliver den syrlige rabarber serveret både som syltet sorbet og som en kold suppe. Retterne får desuden selskab af vanilje is, marcipan makroner og citron timian.

Foretrækker du rabarber i flydende form, så smag Peder Oxes hjemmelavede krydderbrændevin, der passer perfekt til ost og desserter.

Adresse: Gråbrødretorv 11, København K

Zeleste

I Store Strandstræde, lige ved Kongens Nytorv og Nyhavn, finder du restaurant Zeleste.

Her er der også gjort klar til foråret og solen – og særligt deres hyggelige gårdhave er perfekt til de fine forårsdage. Gårdhaven er også et oplagt valg til gæster, der ønsker at trække sig lidt fra menneskemængden i Nyhavn.

Ved Zeleste serveres der både brunch, frokost og aftensmad, så du kan kigge forbi når som helst på dagen, når sulten melder sig. Er humøret kun til rabarber, så kan du nyde en sublim cheesecake med crumble, jordbær og rabarberkompot. Mums!

Adresse: Store Strandstræde 6, 1255 København K

Rabarbergaarden

Okay, vi er ude af København – faktisk helt oppe i Nordsjælland ved kystbyen Tisvilde. Men det her sted er nødt til at være på listen.

Politiken gav Rabarbergaarden fem store hjerter i 2020 med ordene:

“Rammerne er ubeskriveligt yndige, og maden er hjemmedyrket, hjemmelavet og økologisk. Det lyder for godt til at være sandt, men den er god nok, og du kan lige så godt overgive dig til nordkystens lyksaligheder på Rabarbergaarden”.

Her er der kort fra jord til bord, hvor du kan se frem til en anderledes og berigende oplevelse, der ligger langt fra det ordinære restaurantbesøg. Råvarerne er produceret på marken lige ved gården. Får, kyllinger og grise går frit udenfor og roder i jorden, hvor de lever deres bedste liv, indtil de skal slagtes. Og det kan smages.

Rabarbergaarden har, som navnet antyder, selvdyrket øko-rabarber, som du kan nyde i de smukkeste omgivelser. Rabarberen er netop blevet høstet, hvor du kan glæde dig til en udsøgt dessert lavet med hjemmelavet cremet rabarbersorbet med råsyltede rabarber og maltcrumble.

Stedet har også lavet en lækker sirup, som blandt andet serveres i økologiske rabarberdrinks, som du også kan nyde. Friskere bliver det ikke!

Adresse: Holløse Gade 21, 3210 Vejby

You may also like...