Prisvindende team slår dørene op for ny vin- og madbar i Aarhus

thumb image
Foto: Bouchon er Aarhus' nye vinbar.

Der er gode nyheder til enhver vindrikker. Fredag den 5. april åbner franske Bouchon i Aarhus. En spritny vin- og madbar på Jægergårdsgade med flere hundrede forskellige flasker på menuen.

Din nye favorit vinbar i Aarhus hedder Bouchon. Her er du i de absolut tryggeste hænder, når trangen til et glas sprød hvidvin, fyldig rødvin eller anden drue melder sig.

Vinbaren slår dørene op fredag den 5. april. Til at tage imod gæsterne står blandt andet kokken Jeppe Hedegaard og sommerlier Frederik Madsen, som sammen kommer til at stå for den daglige drift af vinbaren. Dem kender vi fra Atelier 33, der af flere omgang er løbet med prisen som årets bistro.

Frankofilt team står bag baren

Alt det vi selv tør og kan, har vi gjort selv, og ellers har vi fået hjælp af en voksen”

Jeppe Hedegaard, medejer af Bouchon.

Sådan fortæller Jeppe om renoveringen af lokalerne på Jægergårdsgade 90D, der fra den 5. april skal danne rammerne Bouchon Vin- og Madbar. Før de trak i renoveringsbukserne, havde Jeppe og de tre øvrige ejere Frederik, Kenny og Lasse deres daglige gang på den fransk-inspirerede bistro Atelier 33. Alle har de kendt hinanden siden deres tid som kokke og elever hos den anmelderroste Restaurant Et.

Nu glæder de sig til at byde velkommen på Bouchon – dén vinbar i Aarhus, de selv har savnet. En vinbar, som ikke kun er for ham eller hende, men for alle, der kan lide god vin og ligeså god stemning. Det er ingen hemmelig at alle fire ejere er lidt frankofile, afslører Jeppe. Det vil man kunne fornemme både på tallerken og i glas:

Jeg glæder mig allermest til glade gæster. Når musikken spiller og folk hygger sig”

“Man skal kunne nyde et lækkert måltid, der rækker længere end nødder og oliven”

Forkærligheden for det franske køkken og dets håndværk har sat sine spor på menukortet. Mens du drikker dejlige dråber, kan du blandt andet nyde oksetatar med peberfrugt og fois gras med blommer, eller du kan prøve ugens hovedret.

Er du ude på at stille snacksulten, kan Bouchon friste med østers, gourgeres med comte eller kartoffelchips med sauce gribiche og purløg. Det giver da de klassiske saltede nødder og oliven på pind en overhaling med fart på.

For Jeppe er det vigtigt at understrege, at stedet først og fremmest er en vinbar, men at der skal være plads til at gæsterne bliver hængene:

Det er vores ønske, at man skal kunne sidde her en hel aften. Derfor skal man kunne nyde et lækkert måltid, så man ikke sidder og bliver sulten, når man har delt 1 eller 2 gode flasker og må rykke videre. Sådan en vinbar har vi selv savnet

400 vine på kortet – hvad skulle det være?

Interessen for vin har fulgt drengene bag Atelier 33 og Bouchon i mange år, og med tiden har de opbygget et stort vinkort med flere sjældne vine, som også vil være at finde på vinkortet hos Bouchon. Dem glæder de sig til at dele med deres gæster.

Faktisk tilbyder Bouchon mere end 400 vine – det svarer til 18 siders læsning, hvis du vil sætte dig ind i hver og én. Heldigvis er sommelier Frederik Madsen altid klar med en knivskarp anbefaling.

Hvor: Jægergårdsgade 90D, Aarhus

You may also like...