Tillykke til Sortebro Kro! Fynsk ægtepar kan fejre 25-års jubilæum

thumb image

I 25 år er Sortebro Kro blevet drevet af ægteparret John Kofod og Melina Kofod. Her bliver der serveret mad i højeste klasse kombineret med en nostalgisk atmosfære i deres charmerende lokaler, der i tidernes morgen fungerede som kostald.

Sammen har John og Melina Kofod været på noget af en rejse, hvor de har skabt Fyns bedste kro, der er formet til et ikonisk samlingssted, som rummer både smagsfulde retter og autentisk atmosfære. Billetterne til deres jubilæumsfest d. 25. april blev revet væk, og det siger ikke så lidt om stedet.

Gennem deres tre årtier som ejere af Sortebro Kro har de formået at bevare og udvikle kroen, der gør dem til det perfekte dream team.

Her har de holdt fast i det, der betyder mest for dem: atmosfæren, kvaliteten og håndværket. Den familiedrevet kro emner nemlig af historie, der har været værd at bevare.

Fra kostald til charmerende restaurant

Tilbage i 1998 overtog ægteparret nøglerne til den historiske kro, der blev bygget tilbage i 1805 og yderligere udvidet i 1860.

I 1999 kunne de med John i køkkenet endelig slå dørene op til restauranten. Her stod seks medarbejdere klar til at tage imod håbefulde gæster.

Siden da, et kvart år hundrede senere, har de haft travlt med at udvikle og sætte deres eget præg på kroen. Særligt med Melina bag roret, har hun gennem sin indretning sat et personligt og moderne touch på den gamle kro.

Gennem renoveringen har de bevaret de lave lofter, lange brede gulvplaner af poppeltræ, skæve vægge og små sprossevinduer, der giver restauranten masser af charme. Førhen havde kroen både ko- og svinestald. Kostalden er i dag indrettet som restaurant, og i den tidligere svinestald finder du kroens topmoderne køkken. 

Det hårde arbejde har båret frugt, og det har udmundet i, at der i dag er knap 40 ansatte på Sortebro Kro, men det har ikke været uden udfordringer at nå dertil.

“Man bliver klogere hver dag, selvom man ikke tror det”

Ifølge John har han gennem sine 25 år som ejer af Sortebro Kro oplevet lidt af hvert – både på godt og ondt.

Siden John Kofod og Melina Kofod slog dørene op til kroen, har der været mange samfundsændringer, som ægteparret har skulle forholde sig til. Da de åbnede, var der eksempelvis ikke noget, som hed sociale medier, og da corona-pandemien ramte, krævede det tilpasning.

For at komme udfordringer til livs, handler det for John Kofod om at være omstillingsparat og tilpasse sig de samfundstendenser, der opstår:

Man bliver klogere hver dag, selvom man ikke tror det

John Kofod, ejer af Sortebro Kro

Det er derfor vigtigt for ham, at man får vendt de negative aspekter, der kan forekomme, når man driver en restaurant, til noget positivt.

Da arrangementer eksempelvis blev aflyst grundet restrektioner i Danmark, var vi tvunget til at lave ændringer i måden vi serverer på. I den forbindelse valgte vi i stedet at tilbyde positionsanretninger, der viste sig at være en succes blandt vores gæster

Denne omvæltning er en af de ting, som han med stolthed i stemmen særligt hæfter sig ved efter sine 25 år som kroejer. Ændringen var så stor en succes blandt gæsterne, at ægteparret den dag i dag fortsat tilbyder positionsanretninger til deres arrangementer.

Ifølge ham er det den mentalitet og fleksibilitet, der er afgørende for at drive en succesfuld restaurant.

Café Krostuen: det nyeste skud på stammen

Siden Sortebro Kro åbnede, har ægteparret ikke hvilet på laurbærrene. Med deres imponerede udvalg af lokaler og faciliteter, er der mulighed for den perfekte setting og atmosfære, der passer til ethvert behov.

Ægteparrets nyeste tilføjelse er Café Krostuen. Kroens hyggelige æblehave og den gamle krostue fungerer som café hele sommeren. I deres nyrenoverede have er der udsigt til gamle æbletræer og små grise, der løber rundt i Den Fynske Landsby – mere idyllisk bliver det ikke.

Hvis du endnu ikke har haft fornøjelsen af at besøge dette skønne sted endnu, er det er en oplagt mulighed at lægge vejen forbi i de kommende sommermåneder.

Der skal lyde et stort tillykke med Sortebro Kros 25-års jubilæum!

Hvor: Sejerskovvej 20, 5260 Odense S

You may also like...