Ugens craving: En cremet klassiker, der altid overrasker

thumb image

Risotto er ikke bare en fancy grød. Det er en italiensk klassiker, som altid overrasker med sine smagsvariationer. Flere restauranter i København har risotto på menuen. Vi har samlet fem af dem her. Foto: Soulcapture

Den er simpel og ukompliceret, alligevel overrasker den altid.

Risotto er en absolut hitter. Den italienske risret er cremet og tung på den fede måde, og så er der frie rammer til at mikse grønt og kød, hvilket gør smagen varierende. Og du ved derfor aldrig, hvad du kan forvente. Osten, derimod, er en vigtig ingrediens for både konsistens og smag, og så ser det bare himmelsk ud, når der rives parmesan på den dampende grød.

Flere restauranter har den italienske klassiker på menukortet, og her mestrer man balancen mellem risens bid og blødhed. Vi har samlet fem af de københavnske her.

Mercante

Ikke overraskende er risotto en del af madoplevelsen på Mercante. Her er det nemlig italienske kokke, der står bag komfuret og sørger for, at der bliver serveret autentiske retter fra det smags-mangfoldige italienske køkken. Men det er ikke kun smagen af støvlelandet, de ønsker at give gæsterne. Også design og håndværk er en del af restaurantens koncept, og i den to-etagers store restaurant finder du en lille butik med designgenstande og møbler. Så der er rig mulighed for at gå på opdagelse efter at have nydt køkkenets røde risotto med grøntsager og sort Pecorino.

Pris: 149 kr.
Hvor: Valkendorfsgade 34-36, 1151 København K


Book bord på Mercante her ➤

Paté Paté

Kødbyen på Vesterbro er et af Københavns mest hippe kvarterer. Det er også et sandt madmekka, hvor restauranter, caféer og barer ligger side om side. Kødbyens ældste restaurant er Paté Paté, som med sin rå charme passer perfekt ind i det rustikke kvarter. Et ideelt sted til et glas kølig hvidvin en sommeraften eller en lun ret en mørk vinteraften. Menukortet byder nemlig på et væld af varme retter, heriblandt en smagfuld risotto med urter, radicchio, forårsløg, ristet græskar, brunet smør og sprød salvie.

Foto: Soulcapture

Pris: 95 kr.
Hvor: Slagteboderne 1, 1716 København V


Book bord på Paté Paté her ➤

Undici

På et af Christianshavns charmerende hjørner ligger det italienske spisested Undici. Det store gule hus, der danner rammer for restauranten, har tidligere været autoværksted. Nu er bildæk og motorolie skiftet ud med pasta og trøffelolie, men der er bevaret en grovhed i lokalerne, der i samspil med fine og enkle detaljer gør restauranten både rustik og raffineret. Køkkenet og menuen er italiensk fra forret til dessert. Derfor har de selvfølgelig den italienske klassiker på kortet. De serverer en risotto alla zucca med græskar, nødder, bottarga og radicchio.

Pris: 145 kr.
Hvor: Wilders Plads 11, 1403 København K


Book bord på Undici her ➤

Maple Casual Dining

Maple Casual Dining er en ny restaurant, der åbnede i december 2019. Spisestedet er en familieejet restaurant, hvor der er fokus på lækker mad i hyggelige omgivelser. Menuen byder på spændende retter, og én af dem er svamperisottoen. En fyldig risotto med et mix af svampe og revet, smagfuld parmigiano-reggiano.Pris: 175 kr.
Hvor: Vesterbrogade 24, 1620 København V


Book bord på Maple Casual Dining her ➤

Café Bopa

Café Bopa er en hyggelig café på Bopaplads. Pladsen på Østerbro og dermed også caféen er opkaldt efter modstandsgruppen Borgerlig Partisaner, som holdt til i området og opererede under den tyske besættelse. Stemningen i caféen er afslappet, mens køkkenet inspireres af det franske og byder på blandt andet hvidvinsdampende blåmuslinger. Også risotto har fundet vej til menukortet, som her er en cremet svamperisotto.

Pris: 135 kr.
Hvor: Løgstørgade 8, 2100
København Ø


Book bord på Café Bopa her ➤

You may also like...