Ugens craving: Hård udenpå, men blød indeni

thumb image

Den mellemøstlige delikatesse varmer vores madhjerter med lun kikærtefyld, sprød friture og skønne krydderier. Vi guider dig til fem spisesteder, når du hungrer efter falafler på en kødfri dag.

“Leder du efter den eneste ene, så er jeg den, der kan krydre din tilværelse.
Jeg er hård udenpå, men blød indeni. Jeg er oprindeligt fra Mellemøsten, og derfor er jeg ret eksotisk af udseende, men som person er jeg ret enkel og ligetil. Min guilty pleasure er friturestegt fastfood. Nårh ja, og så er jeg vegetar.”

Sådan vil det lyde, hvis falaflen havde en dating-profil. Og ærlig talt, vi havde været helt solgte.

Hvis du heller ikke kan få nok af de fabelagtige kikærte-kugler, så læs med her. Vi har samlet fem restauranter i København, der serverer de falafler, som vi går og mad-drømmer om.

Livingstone

Café Livingstone er bykendt for sin skønne brunch, men caféen ved søerne har også meget godt at byde på til frokost og aften. Hvis du går efter en falafel i godt smags-selskab, så skal du besøge caféen ved frokosttid. Her serverer de nemlig en skøn buddhabowl, der boomer af lækkerier og selvforkælelse: Quinoa, falafel, grillet aubergine med granatæble, edamame, rødbede og en cremet avocado.

Pris: Buddhabowl med falafel 99 kr.
Hvor: Sortedam Dossering 81, 2100 København Ø


Book bord på Livingstone ➤

Ahaaa – Authentic Aarabic Cuisine

Går du efter verdens bedste falafel. Så skal du aflægge et besøg hos Ahaaa, for der har de rent faktisk “Verdens bedste falafel”. I december 2019 vandt det københavnske spisested nemlig prisen under ‘VM i falafel’ i Malmø. Og derfor kan man også få serveret kikærtebollen i forskellige afskygninger. Særligt har de en skøn falafelpizza, hvor falaflen akkompagneres af hummus, salat, tabule, feta og tahini-dressing på en lækker brødbund.

Pris: Falafel Sandwich 45-105 kr. // Falafelret 99 kr. // Falafelburger 99 kr. // Falafelpizza 79 kr.
Hvor: Blågårdsgade 21, 2200 København N


Book bord på Ahaaa ➤

Mahalle

Vi spiser med øjnene, siger man. Og derfor spiser man ekstra godt hos Mahalle, hvor det er farvestrålende, libanesiske retter, der pryder menukortet. Mahalle åbnede første gang på Birkegade, men findes nu fire steder i København, hvor tre af restauranterne har sprøde falafler på menuen. Få serveret de luftige kikærter-kugler i en frisk salat, i en burger eller som en del af lækre, små deleretter, hvor du kan smage dig igennem flere af de libanesiske delikatesser.


Pris: Falafelsalat 84 kr. // Falafelburger menu 85 kr. // Mezze 5 stk. 35 kr.
Hvor: Mahalle Frederiksberg, Mahalle Nørrebrogade, Mahalle Indre By (her fås kun falafel som Mezze).

Kalaset

Caféens navn er som bekendt svensk og betyder ‘fest’. Og menukortet er en stor fest for dig, der leder efter retter uden kød. Den hyggelige café på hjørnet af Vendersgade og Nansensgade har et væld af lækre veganske og vegetariske retter. Dette gør, at falaflen flere gange bliver et solidt midtpunkt – både til brunch, frokost, aften og som et lille måltid mellem store.

Pris: Brunch 85-125 kr. // Grillet halloumi og falafel 125 kr. // Grøn hummus og falafel 55 kr.
Hvor: Vendersgade 16, 1363 København K


Book bord på Kalaset ➤

Bazaar

På Bazaar møder du mellemøstlig madkultur, høj stemning og kokke, der kun laver den mad, de selv har lyst til at spise. Og de har blandt andet lyst til luftige falafler. Dem kan du bestille som en del af ‘Bazaars kebab kit’, hvor du får dem serveret med et fladbrød, kebabdressing, sprød kål og cremet hummus.

Pris: Bazaars Kebab Kit 150 kr.
Hvor: Dronningens Tværgade 21, 1302 København K


Book bord på Bazaar ➤

You may also like...