Ugens craving: Her kan du en få en ‘greasy’ cheeseburger

thumb image

Godt og grundig burgersulten? Vi har samlet seks spisesteder, der serverer snaskede cheeseburgers. Se listen her. Foto: Johnny Abrahamsen/ Flip Visuals

Livet er for kort til dårlige burgere med halv-slatne fritter.

Derfor har vi samlet 6 erfarne spisesteder, der serverer saftige bøffer, sprød bacon og smeltet cheddar flankeret af luftige bløde boller. En guide til når du giver kalorierne fingeren og går direkte efter junkfood-klassikeren.

Mad & Kaffe

Mad & Kaffe har haft bragende succes som hip morgenmadscafé. Den blev hurtigt en københavn-darling, som byboerne vender snuden mod hver lørdag, søndag. Men caféen serverer mere end insta-venlige bland-selv-retter til morgenmad. De har nemlig også åbent til frokost og aften, og her kan du få serveret en snasket cheeseburger – præcis som den skal være.
I burgeren er der en saftig bøf af økologisk oksekød, cheddar, bacon, krølsalat, relish af cherrytomat og rødløg, økologisk syltede agurker og chilimayo. Den serveres med sprøde, salte fritter og en valgfri mayo (alm., citron, senneps eller chili).
Mad & Kaffe finder du flere steder i byen: På Amagerbro, Frederiksberg og Vesterbro.
Pris: 130 kr.


Book bord på Mad & Kaffe ➤

Café Klimt

Har du travet søerne tynd? Været på småindkøb i Torvehallerne eller på opdagelse i Botanisk Have? Og trænger du til et hvil og en bid mad. Café Klimt ligger på Frederiksborggade nær Dronning Louises Bro, Torvehallerne og Botanisk Have, og her serverer de caféklassikere, hvor du med garanti kan finde noget, der falder i din smag. Blandt andet husets Klimt Burger med ost, bacon og aioli samt trøffelfritter.
Pris: 139 kr.


Book bord Café Klimt ➤

Cock’s & Cows

Det er svært at komme udenom Cock’s & Cows, når man jagter en god burger. Her har de nemlig specialiseret sig i kvalitetsburgere med bøffer grillet på trækul. Snup en klassisk cheeseburger med bacon eller et par af deres “alternative cheeseburgers” som Zé Brazil med chiligrillet oksebøf, paneret bøffelmozzarella og chilimayonaisse eller The Treehugger med dybstegt zucchinibøf med parmesan og hvidløg.

Hvis du ikke mener, et enkelt stykke cheddar er nok, kan du også prøve The Governator, hvor der er dobbelt op på cheddar, bøf og bacon. Til maden tilbyder Cock’s & Cows også et stort udvalg af cocktails, øl og milkshakes.

Du finder Cock’s & Cows på Gammel Strand, Kastrup Lufthavn, Kødbyen, Lyngby, Østerbro, Amagerbrogade, Nørrebro og Indre By.
Pris: 109 kr.


Book bord på Cock's & Cows ➤

TGI Fridays

Restaurantkæden TGI Fridays blev født i byernes by New York tilbage i 1965. Dengang trådte en mand ved navn Alan Stillman ind på en bar, som han ville forvandle fra en beskeden ølbar til en kæmpe succes, der kunne tiltrække kvarterets modeller og stewardesser. I dag findes én af de 900 TGI Fridays-restauranter på Højbro Plads, hvor du kan mæske dig i ærke-amerikanske retter. Og selvfølgelig har de burger på menukortet. Heriblandt Fridays Bacon, Cheese Burger med bøf, salat, tomat, løg, syltede agurker og (ikke overraskende) bacon og cheddar.

Pris: 139 kr.


Book bord på TGI Fridays ➤

Sallie’s

Siden 1955 har Sallie’s Restaurant og Snack Bar serveret greasy cheeseburgers. Dengang var det Sallie Zimmelhackel selv, der langede dem over disken. I dag er det brødrene Claus og Henrik Hansen, der i Sallies ånd serverer en rigtig amerikaner-cheeseburger. På menukortet kan du derfor finde Sallie’s Original Cheeseburger, der byder på en grillet burgerbøf, smeltet cheddar, sprød salat, pickled agurk, frisk tomat, løg og Sallie’s cocktailsauce.

Foto: Johnny Abrahamsen/ Flip Visuals

Tidligere i år udvidede Sallie’s til Taastrup, hvor brødrene åbnede Sallie’s Race Lounge på toppen af Racehall CPH. De har ladet Sallie’s Original Cheeseburger blive i restauranten i Albertslund – til gengæld serverer de Art Ingels Cheeseburger i Race Loungen – opkaldt efter gokartens opfinder. Her er der grillet burgerbøf, ristede champignon, stegte løg og peberfrugt, smeltet cheddar og classic mayo mellem burgerbollerne.

Pris: Sallie’s Original Cheeseburger 105 kr. // Art Ingels Cheeseburger 109 kr.


Book bord på Sallie's ➤

MASH

MASH er bedst kendt for deres saftige bøffer, men der også rig mulighed for at få stillet sin brugercraving i steakhuset. På menukortet finder du nemlig en klassisk burger med bacon og ost, og med chilifritter ‘on the side’. Hvis du er havnet på MASH og finder ud af, at du alligevel ikke er i humør til at spise kød, så serverer de også en vegetarburger, hvor du selvfølgelig ikke bliver snydt for chilifritter.

Du finder MASH flere steder i København: Bredgade, Lufthavnen, Frederiksberg, Vesterbro og Skovriderkroen.

Pris: 195 kr.


Book bord på MASH ➤

You may also like...