Ugens craving: Hov! Var der nogen, der sagde pandekager?

thumb image

Det er pandekage-tid. Men det er de færreste, der er pandekagebagemestre, så vi har samlet fem restauranter, hvor de tryller med panderne og serverer kager, der smager.

Der er ikke noget som pandekager. De smager af forkælelse og hygge og leder tankerne hen på solskinssøndage, hvor pandekager med is nydes i haven, men også regnvejrsdage indendørs med små, søde morgenmadsoverraskelser med sirup.

Man kan sidde længe og drømme om pandekager. Med syltetøj og sukker. Måske med friske bær. Eller nutella. Nej, vaniljeis!

Som sagt, man kan sidde længe og maddrømme, men vi har guiden til dig, som vil føre drømmene ud i livet. Vi har nemlig samlet fem restauranter i og omkring København, der bager med panderne.

Restaurant Charlottenlund Fort

Engang skulle Charlottenlund Fort forhindre fjenden i at bombadere København fra Øresund. I dag er fortet et populært udflugtsmål, som flere strømmer til for at gå en tur ved vandet og nyde udsigten over Øresund til Sveriges kyst fra toppen af volden. Det er også på volden, du finder restauranten. Her kan du tage et hvil efter en slentretur på stranden og i den nært liggende skov, eller du kan begynde dagen med en lækker brunch og efterfølgende udforske området. Som en del af restaurantens brunch serveres tykke, amerikanske pandekager med sirup, der smager ekstra dejligt med udsigten taget i betragtning.

Pris: Del af brunch 195 kr. (inkl. juice og vand)
Hvor: Strandvejen 150, 2920 Charlottenlund


Book bord på Restaurant Charlottenlund Fort ➤

Souls

“Eat like you give a fork” er mottoet hos Souls, hvor de interesserer for, hvilke madvarer vi putter i munden, og hvordan vi kan mindske belastningen af miljøet. Derfor kan du med ekstra god samvittighed bestille deres tykke, amerikanske pandekager. De bliver serveret med sæsonens friske frugter og bær, overhældt med sød sirup og hjemmelavet chokolade sauce.

Pris: 98 kr.
Hvor:
Souls Indre By
Nørre Farimagsgade 63, 1364 København K

Souls Østerbro
Melchiors Plads 3, 2100 København Ø

Raadvad Kro

En storby kan noget, bevares. Men naturen kan noget helt særligt. Og det mærker man hos Raadvad Kro, der ligger midt i naturskønne omgivelser i Jægersborg Skovdistrikt, nær Dyrehaven. Her serverer de også pandekager, og det er ikke kun karamelis, mandler og orangesauce, der giver spiseoplevelsen smag.

I kroen omfavnes man nemlig af den idyl, charme og ikke mindst roen, som man kun oplever i naturen. Bestemt ikke dårlige omgivelser at nyde en lun pandekage i.

Pris: 75-100 kr.
Hvor: Svenskevej 52, 2800 Kongens Lyngby


Book bord på Raadvad ➤

Europa 1989

Det er svært ikke at lægge mærke til Europa 1989. Caféen lyser op med varme og hygge, og så har den til huse på en beliggenhed, som selveste Søren Kierkegaard kaldte ‘verdens navle’ – nemlig på ved Strøget mellem Storkespringvandet og Højbro Plads. Caféens menukort fører dig rundt i Europa med inspiration fra Paris’ fortovscaféer, Wiens Kagehuse og Roms kaffeoaser. Og så har de samlet alt det bedste. Derfor har de også pandekager på menuen. De klassiske med syltetøj til morgenmad, og de ‘kolde’ med vaniljeis resten af dagen.
Pris: Pandekager med syltetøj 49 kr. (morgenmad mellem 7.45-11.00) // Pandekager med vaniljeis 84 kr.
Hvor: Amagertorv 1, 1160 København K


Book bord på Europa 1989 ➤

Sokkelund Café og Brasserie

Egg Royal med ristet brød og koldrøget laks. Økologisk yoghurt med honningristede nødder. Og røræg med pølser og sprød bacon. Sokkelund Café og Brasserie serverer en brunch af den klassiske slags, dog med ekstra forkælelse. Og det bliver kun bedre, når den søde del i form af Sokkelunds søde pandekager kommer på bordet. De serveres med endnu sødere ahornsirup og en frisk brombær-blåbær kompot. Hvis den øvrige del af brunchen ikke vækker din appetit, eller hvis du vil bestille en ekstra, kan du bestille den flade kage separat som morgenret.

Pris: 69 kr. // Brunch 239-249 kr.
Hvor: Smallegade 36, 2000 Frederiksberg


Book bord på Sokkelund Café og Brasserie ➤

You may also like...