Ugens craving: Varm chokolade der luner i kop og sjæl

thumb image

Det er koldt. Det er hyggeligt. Det er tid til varm chokolade. Her giver vi dig fem bud på, hvor i København du kan finde den varme chokolade, der får englene til at synge.

Hvem har ikke prøvet som barn at sidde med rødmossede kinder og drikke en kop varm chokolade efter en dag i sneen? Vi har samlet 5 steder i København, hvor du kan smage minderne om hvid jul, kælketure og varme flyverdragter frem.

Kalaset

På Kalaset er varm chokolade ikke “bare” varm chokolade. Ikke nok med, at du kan kan vælge mellem chili-chokolade og mint-chokolade, med deres Kakao De Lux sætter caféen helt nye standarder for varm chokolade. Her forkæles den søde tand med et ekstra lag lækkert, som du skal smovse dig igennem, før du når den flydende chokolade. Ovenpå den hjemmepiskede flødeskum hviler små, bløde skumfiduser, hvorpå der er overhældt syrlig hindbærsirup og et ekstra lag chokolade i form af sauce. Er du ikke humør til at udfordre din varme-chokolade-smag, så serverer de også den klassiske varme chokolade med flødeskum.

Pris: Der findes et væld af varianter, som koster mellem 35 og 45 kroner.
Hvor: Vendersgade 16, 1363 København K


Book bord på Kalaset her ➤

Peter Beier

I Peter Beiers caféer får du den ultimative chokoladeoplevelse, som kan tilfredsstille selv den mest krævende chokoladefeinschmecker. Det kyndige personale guider dig igennem de 25 forskellige chokolader, så du får serveret den, der falder i din smag. Til dig, der bare ikke kan vente, har man gjort det nemt og udvalgt klassikerne: Hvid (28%), lys (33%) og mørk (71,6%). Hos Peter Beier er den varme chokolade lavet på ægte chokolade, så du kan forvente en fyldig, smagfuld chokoladedrik, der er tilberedt i gryde, så chokoladen er smeltet ordentlig ud med den perfekte temperatur og pisket til den helt rigtige konsistens.
Skal smagen have et ekstra svirp, så byder drikkekortet også på varm chokolade med sukkersyltet ingefær.
Uanset hvad du vælger, får du varm chokolade, der er toppet med flødeskum og chokoladespåner.

Pris: 49 kroner
Hvor:
Indre by: Store Kongensgade 3, 1264 København K,
Axel Towers: Vesterbrogade 2, 1620 København V
Østerbro: Nordre Frihavnsgade 20, 2100 København Ø

Meyers Deli

Som gastronomisk iværksætter har kokken Claus Meyer beskæftiget sig med store dele af det kulinariske spektrum, men især chokoladen er en råvare, han har helliget sig til. Og det kan man mærke hos Meyers Deli på Gammel Kongevej, hvor den varme chokolade laves på kvalitetschokoladen ‘Celaya’ fra Valrhona. Chokoladen er nøje udvalgt, og opskriften er udviklet med øje for proportioner og chokoladens karakter. Toppet med en fyldig klat flødeskum, får du en kop varm chokolade, der luner helt ned til tåspidserne.

Pris: 35/45 kroner
Hvor: Gammel Kongevej 107, 1850 Frederiksberg


Book bord på Meyers Deli her ➤

Peter Lieps Hus

Trænger du til at komme et hurtigt smut ud af byen og have skovbund under fødderne fremfor fliser. Trænger du til at mærke årstiden for alvor. Så tag et smut i Dyrehaven, som også byder på unikke spisesteder. Peter Lieps Hus er bedst kendt for at servere den bedste frokost i Dyrehaven, men deres varme chokolade kan altså også noget. Især når man har gået sig til rødmossede kinder i vinterskoven og mangler en kop “et-eller-andet” at varme sig på.

Pris: 39 kroner
Hvor: Dyrehaven 8, 2930 Klampenborg


Book bord på Peter Lieps Hus her ➤

Maude’s Salon

Der er ingen grund til at gå op og lægge sig, når man har besøgt denne salon. Jo, måske for at slå mave efter alle lækkerierne. Hos Maude’s Salon har man især helliget sig de varme drikke, og derfor serverer de selvfølgelig også varm chokolade med en solid klat flødeskum, der kan nydes i salonen bløde sofaarrangementer og lænestole. Dertil serverer de også klassiske café-lækkerier til dig, der er småsulten eller bare har en sød tand.

Pris: 45 kroner
Hvor: Gammel Kongevej 164, 1850 Frederiksberg C


Book bord på Maude's Salon her ➤

You may also like...