Børnevenlige restauranter i Odense: her er det sjovt at spise for børn

thumb image
Foto: Som regel er det en rodet affære, når den mindste skal spise - og det er der plads til ved disse spisesteder.

Er du på udkig efter børnevenlige spisesteder? I Odense er der flere gode caféer og restauranter for børn med blandt andet børnemenu, legehjørne, puslerum og barnestole.

Der er mange praktiske ting, der skal gå op, når bebsen skal med på tur. Det kræver ofte noget planlægning, for der skal tænkes i oppakning, pauser og snacks – og hvad nu, hvis den mindste bliver gnaven?

Det skal IKKE afholde jer fra at få gode spiseoplevelser i byen. Flere restauranter i Odense viser stor forståelse for småbørnsfamilier og har fine børnefaciliteter, som gør det nemmere for jer at tage ud på tur.

Stort legeområde for børn i Storms Pakhus

I 2022 har Storms Pakhus gjort et større nummer ud af at gøre hallen meget familievenlig. Stedet har netop renoveret deres store legeområde, der består af et piratskib! Her er der også tænkt på forældrene, hvor der er et tilhørende sidde/læse/hygge-område, så I kan slappe af, imens ungerne får fyret noget energi af.
 
Organisationen Home-Start Odense, der støtter småbørnsfamilier, har en container ved siden af Lege-området, hvor man kan slænge sig i sofaer, læse børnebøger og tegne.
 
Der er RIGELIGT med plads til barnevogne – og så har Storms Parkhus også stolearrangementer til børn og babyer.

I forhold til maden, så er der er et bredt udvalg af forskellige køkkener, da Pakhuset er fuld af lækre madboder. Hvad med sprøde forårsruller ved Joy Street food, grillspyd med saftig kylling fra Tandoori BBQ eller et hjemmelavet pitabrød fra Yazzy’s Pita? Der er noget for selv den mest kræsne barnemund!

Hold i øvrigt øje med Pakhusets kalender, hvor der ofte er børnevenlige events såsom perlepladeværksted, pizzabagning eller fastelavn.

Faciliteter: Barnestol, legeområde, børnevenlig menu, plads til barnevogne, puslebord

Hvor: Lerchesgade 4, 5000 Odense C

Alt er i børnehøjde ved museumsspiseriet Deilig

Placeret i den forunderlige have ved H. C. Andersens hus, finder du spiseriet Deilig. Her er der fokus på de mindste skabninger, præcis ligesom i H.C. Andersens eventyr.

Menuen afspejler H. C. Andersens natursyn, hvor planter, blomster og dyr har sjæle og stemmer, som kokkene får i spil gennem smage og oversete råvarer. Som gæst kan du vælge mellem mark-, eng- eller skov-retter, og børnene får eksempelvis serveret maden i fine urtepotter.

Spiseriet passer perfekt sammen med et besøg i børneuniverset Villa Vau i H. C. Andersens hus. Her er der flere legeoaser med spændende rekvisitter og seje kostumer til fri afbenyttelse. I kan eksempelvis øve jer i magi ved Troldkvinden, besøge bonden og spise hjemmehæklede boller, eller stemple breve ved postvognen!

Det smukke atelier giver inspiration til kreativitet og lige nu kan du folde din egen Fyrtøjshund med øjne så store som tekopper, møllehjul eller Rundetårn.

I Villa Vau er der også gode pusle-faciliteter.

Praktiske oplysninger

  • Det kræver ikke billet at besøge spiseriet, der ligger separat fra museet.
  • Det er gratis for børn at komme i H. C. Andersens hus, og en voksenbillet koster 165 kr. Voksenbilletter skal bookes på forhånd.
  • Ville Vau anbefales fra 2 – 12 år.
  • Barnevogne kan desværre ikke medbringes, men der er klapvogne ved indgangen, som I kan låne.

Faciliteter: Barnestol, klapvogn, puslebord, legeområde, børnevenlig menu

Hvor: H.C. Andersen Haven 3, 5000 Odense C

Bambino menu ved Marcantonio Trattoria

Ved hyggelige Vintapperstræde ligger der en autentisk, italiensk restaurant, der byder på det bedste fra støvlelandet. Stedet har vundet flere priser af bla. TripAdvisor for dets udsøgte mad, venlige personale og hyggelige atmosfære. Og her kan I roligt tage ind med barneflokken.

Der er massere plads til barnevogn og hele familien. Restauranten har både et større udendørs spiseområde på Odenses hyggeligste gågade, samt en stor 1. etage, hvor der er god plads til børneleg.

Til de mindste er der legetøj og en lækker menu bambino (børnemenu til max 12 år) med pizza, pasta og lasagne. En spaghetti bolognese eller salami-pizza er bare en sikker vinder til de fleste børn!

Her er I sikret en rigtig god spiseoplevelse, hvor der er gode rammer for de mindste.

Faciliteter: Plads til barnevogn, legetøj, børnevenlig menu

Hvor: Vintapperstræde 8, 5000 Odense C

Flere restaurant nyheder...