Unik helaftensoplevelse på historisk restaurant i Vejle

thumb image
Foto: Vedelsborg Restaurant

Vedelsborg Restaurant er en historisk perle i Vejle, som i over 100 år har serveret lækker mad og drikke. Nu har to nye, erfarne herrer overtaget styringen ved roret – og der er masser af spændende arrangementer i sigte.

Vedelsborg Restaurant i Vejle byder på fremragende mad og dejligt værtskab. Her sidder du i historiske rammer, hvor der er blevet serveret mad og drikke siden år 1908.

Den røde murstensbygning har nemlig fungeret som henholdsvis værtshus og restaurant, hvor byens borgere og besøgende til stor glæde har kunnet komme forbi og få stillet sulten.

Erfarent makkerpar overtager forpagtningen

Foto: Restaurant Vedelsborg

I juni 2022 overtog det erfarne makkerpar, Frederik Holst Schmidt og Zoui Amara, den ikoniske restaurant. Zoui Amara er tidligere ansvarlig for Hotel Svanen i Billund og Grindsted, hvor han bestyrede i 14 år.

Her mødte han Frederik Holst Schmidt, som var i gang med at uddanne sig til kok og som senere hen blev ansat som souschef på selvsamme sted. Først åbnede de to herrer Brasserie Piaf i Aarhus, og nu kom tiden så til, at de skulle videreudvikle den skønne Vedelsborg Restaurant i Vejle.

Klassisk menukort med et fransk strejf

Foto. Vedelsborg Restaurant

Frederik Holst Schmidt er oplært i franske teknikker, og menukortet har derfor et strejf af fransk gastronomi. De ekstraordinære smagsoplevelser spænder fra surt til sødt, sprødt, mørt, vådt og tørt, så du vil helt sikkert finde noget, der falder i din smag.

Fra deres a la carte kort kan du vælge mellem forskellige retter såsom marmoreret torsk, svinekæbe og kalvemørbrad. De tilbyder desuden en ‘All Night’-pakke, hvor Schmidt og Amara har sammensat retterne med tilhørende velkomstdrinks og vine.

Sammen med deres personale sørger de for, at du får serveret lækre retter på tallerkenen, lavet af de bedste sæsonråvarer, og god vin i glasset, som er nøje udvalgt af den dygtige sommelier.

Amaroneaften med Vedelborgs talentfulde sommelier

Foto: Vedelborg Restaurant

Det kan være en kunst at finde ud af, hvilken vin der passer perfekt til den mad, du serverer. Hvordan finder du rundt i aromaer og druesorter? Og hvordan ved du, om vinen skal være kraftig, frugtig eller sød?

Til Vedelsborgs Amaroneaften kan du blive klogere på dette, samtidigt med at du får lov til at smage de delikate vine. Aftenen vil være i værtskab af den dygtige sommelier, som løbende præsenterer de skønne drikkevarer, som aftenen skrider frem.

Undervejs får du desuden serveret fem smagfulde retter samt snacks, som er perfekt afstemt med det, du har i glasset.

Menu:

 • Velkomstsnacks
 • Koldrøget laks
 • Braiseret svinekæbe
 • Oksemørbrad
 • Gratineret ask 
 • Brombærdessert 

Pris: 1498 kr. (+gebyr) per person
Dato: 7. oktober 2022 kl. 18:00
Hvor: Vedelsgade 59, 7100 Vejle

Kom med til en unik portvinsaften

Foto: Vedelsborg Restaurant

Om du kan drikke udelukkende portvin til en middag? Selvfølgelig kan du det. Det kan ikke blot lade sig gøre, det vil også være en skøn og velsmagende oplevelse, hvor du kommer igennem en bred vifte af den skønne vin.

På Vedelsborg får du nemlig mulighed for at hygge dig med de udsøgte drikkevarer samt god mad, der er blevet tilrettelagt efter de forskellige portvine, du skal smage.

Du kan forvente en anderledes, men lækker aften, hvor du vil blive udfordret på dine smagsløg og blive klogere på de mange dejlige portvine.

Menu:

 • Velkomstsnacks
 • Stegt torsk
 • Jordskokke
 • Oksemørbrad
 • Grøn gammelknas
 • Bagt pære

Pris: 1498 kr. (+gebyr) per person
Dato: 4. november 2022 kl. 18:00
Hvor: Vedelsgade 59, 7100 Vejle

You may also like...