Her er gæsternes 10 favoritrestauranter fra Fyn og Jylland i 2023

thumb image

I 2023 blev hele 200.000 restaurantbesøg anmeldt. Særligt ti restauranter fra Fyn og Jylland har imponeret gæsterne med deres service, serveringer og særlige atmosfære.

På listen over gæsternes favoritrestauranter fra Fyn og Jylland finder du både en vingård, en kælder og en trætop. Fællesnævneren er velsmag og stjernegod betjening.

Hver gang en gæst booker bord eller køber takeaway via DinnerBooking.com, får gæsten tilsendt et spørgeskema, hvor vedkommende kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering og værdi for pengene. Her kan der tildeles fra 1-6 stjerner.

Gæsterne har anmeldt 200.000 restaurantbesøg landet over. Med 260 konkurrerende restauranter vest for Storebælt er disse ti restauranter gæsternes favoritter. Læs med og lad dig inspirere til din næste tur ud at spise!

10. Hviid’s Vinstue, Vejle

Ifølge gæsterne er Hviid’s Vinstue altid en fornøjelse. Her får man flamberet sin bøf helt nede ved bordet, og dét er et hit hos de spisende. Og hvidløgssmøren? Den er Hviid’s Vinstue berømt og berygtet for.

Hviid’s Vinstue er en 50 år gammel familieejet og -drevet restaurant. I dag er det René og Lina Hviid, der står bag roret. Værtskabet har gjort stort indtryk på gæsterne:

Den mest hyggelige og imødekommende vært med tid til snak og sjov med alle gæster i restauranten. Maden var yderst lækker og velsmagende.

Heidi besøgte Hviids Vinstue den 18. oktober 2023

Samlet score: 5,71
Hvor: Gormsgade 7, 7100 Vejle

9. Vester Vedsted Vingård – Vingårdens Bord, Ribe

Niendepladsen finder du i Danmarks ældste by, Ribe.

Hyggelig atmosfære, fantastisk servering og en spændende vinoplevelse er et par gengangere fra de besøgenes anmeldelser af Vester Vedsted Vingård. Gæsterne giver allerhøjeste grad udtryk for, at Vester Vedsted Vingård er et besøg værd og et sted, man bare gerne vil tilbage til.

Et dejligt sted med en rigtig dejlig atmosfære, hvor alting er så autentisk. Kan virkelig varmt anbefales.”

Susanne besøgte Vester Vedsted Vingård den 24. november 2023

Samlet score: 5,72
Hvor: V. Vedsted Vej 64, 6760 Ribe

8. Restaurant HOS, Odense C

I den fynske hovedstad ligger Restaurant HOS. Ifølge gæsterne er en middag på restauranten som at besøge gode venner – bare med bedre mad og vin. Betjeningen er ualmindelig rar og menuen storslået, det er gæsterne enige om.

Restaurant HOS bliver kaldt “en bastion for ren nydelse”. Det er altså meget velfortjent, at den fynske restaurant igen-igen er at finde på toplisten for hele Vestdanmark.

Samlet score: 5,73
Hvor: Kongensgade 65, 5000 Odense C

7. Les Jeunes, Viborg

På Les Jeunes er der fokus på det gode håndværk – det har gæsterne også bemærket. De roser alt hvad de har fået på tallerkener og i glas på restauranten, og så er der også seks stjerner til madens anretning og stemningen på restauranten.

Søren siger det, som det er:

Verdensklasse! Så simpelt kan det siges. Simpelt koncept med mad af en anden verden.”

Søren besøgte Les Jeunes den 8. november 2023

Samlet score: 5,73
Hvor: Jernbanegade 2, 8800 Viborg

6. Treetop Restaurant, Vejle


Som navnet ligger op til, er det udsigt til Munkebjergskovens trætoppe på Treetop Restaurant. Men det er bestemt ikke det eneste, restauranten har at byde på.

Gæsterne føler sig forkælede og i gode hænder, når de besøger restauranten, og så gives der topkarakter til det entusiastiske personale og de dygtige kokke. Spørger man de besøgende, er det her en restaurant, der har fuldstændig styr på dét de laver.

Fuldstændig fantastisk mad og skønne tjenere. Tusind tak for en dejlig oplevelse med fuld smæk på forkælelsen.”

Maria besøgte Treetop den 10. november 2023

Samlet score: 5,74
Hvor: Munkebjergvej 125, 7100 Vejle

5. Brygger Bauers Grotter, Viborg

Femtepladsen finder du under hvælvinger af kolde mursten, som får mild latter og klirrende glas til at give genlyd længe efter den sidste gæst har rejst sig, og sagt tak for i aften.

Brygger Bauers Grotter beskrives af de besøgende som intet mindre end fantastisk. Ifølge gæsterne er det den særlige stemning, pokkers god betjening og dejlig mad, der gør restauranten til et sted, man hurtigt forelsker sig i, og vender tilbage til.

Samlet score: 5,76
Hvor: Sankt Mathias Gade 61, 8800 Viborg

4. Restaurant Bind, Kruså

Restaurant Bind har vundet gæsternes smagsløg og hjerter med fine dining i de hyggeligste omgivelser. Man føler sig hjemme fra første færd, og det særlige fokus på gæster gør, at man altid går fra restauranten med et smil på læben og lyst til at komme tilbage.

Siden sin åbning i 2008 har Restaurant Bind modtaget flotte priser, og det er ikke så underligt, at de besøgende kommer fra hele landet.

Samlet score: 5,76
Hvor: Fjordvejen 120, Sønderhav, 6340 Kruså

3. Øhaven, Højslev

Af deres besøgende bliver Øhaven kaldt stærkt vanedannede. Maden smager nemlig altid af mere, og så kan der ikke sættes en finger på personale eller service.

Restauranten forklarer, at deres højeste ønske er, at give gæsten den bedste oplevelse – gerne én, som spænder 360 graders rundt. Det må man sige, at de er lykkedes med. Flere gæster skriver nemlig, at Øhaven er et sted, man simpelthen bare bliver glad af at besøge.

Endnu en skøn aften på Øhaven, et af de lykkelige øjeblikke, hvor alt går op i en højere enhed. 3 retter, alt veltillavet og spændende med et twist af noget særligt.”

Hanne besøgte Øhaven den 10. november 2023

Øhavens dygtige folk vender tilbage den 11. marts.

Samlet score: 5,77
Hvor: Drivvejen 16, 7840 Højslev

2. Restaurant VANDret, Løkken

Helhedsoplevelse, helstøbt oplevelse… Kært barn har mange navne. Gæsterne er enige om, at man på VANDret får en aften udover det sædvanelige, hvor der er tænkt på det hele. I stil med området inviterer atmosfæren på VANDret til afslapning og livsnyderi – det er noget, de besøgende er vilde med!

På trods af restauranten navn, står køkkenfolk og tjenere på hovedet for at sikre gæsterne en dejlig middag. Det har de besøgende også lagt mærke til, og det er bestemt ingen overraskelse at VANDret indtager andenpladsen for hele Vestdanmark.

Det var en fantastisk oplevelse. Noget af det mest kreative og smagsfulde mad vi nogensinde har smagt. Vi kommer gerne igen.”

Vera besøgte VANDret den 16. november 2023

Samlet score: 5,79
Hvor: Nørregade 28K, 9480 Løkken

1. Syttende, Sønderborg

Med 260 konkurrenter i Vestdanmark løber Restaurant Syttende afsted med førstepladsen. På restauranten mangler der absolut intet hverken på tallerken, i glas eller ud af øjenkrogen – restauranten ligger nemlig på syttende etage.

Restauranten svømmer i et hav af fantastiske anmeldelser. Gæsterne roser for at skabe sublime og unikke helaftensoplevelser, hvor man føler sig som noget helt særligt. Syttende har kun 7 borde, og kvalitet kommer langt før kvantitet.

Vi er skudt HELT HELT bagover af oplevelsen på Syttende. Noget så unikt og gennemført har vi ikke troet var muligt. Hvilken service der bliver ydet konstant, og at der kan trylles så meget med maden. Wauw.”

Glenn besøgte Syttende den 9. december 2023

Det er tv- og topkok, Jesper Koch, der står bag succesen i Sønderborg. På restauranten har man ligeså høje ambitioner som de 17. etager, restauranten er hævet fra asfalten, men stemningen er helt og aldeles nede på jorden. Der er ikke så meget at rafle om: Titlen som ultimativ gæstefavorit i Vestdanmark er meget velfortjent.

Samlet score: 5,82
Hvor: Nørre Havnegade 21-25, 6400 Sønderborg

Opgørelsen

Hver gang en gæst booker bord eller køber takeaway via DinnerBooking.com, får gæsten tilsendt et spørgeskema, hvor vedkommende kan vurdere restauranten ud fra mad, betjening, stemning, samlet vurdering samt værdi for pengene. Her kan der tildeles fra 1-6 stjerner. En gæst kun kan bedømme en restaurant, hvis vedkommende rent faktisk har besøgt den.

Spørgeskemaet er blevet sendt ud til 1.329.299 gæster i 2023, hvoraf 199.863 gæster har svaret. Opgørelsen over de ti bedste restauranter for 2023 er baseret på de i alt 199.863 gæsteanmeldelser.

I området vest for Storebælt er 260 restauranter blevet sammenlignet for at finde de ti bedst anmeldte.

You may also like...