Guide: 5 franske fristelser på Fyn

thumb image
Foto: Stock

Moules mariniéres, Croque Madame, bøf med bearnaise. Quiche Lorraine…. og listen fortsætter! Det franske køkken kan bare noget. Vi har fundet de bedste franske spisesteder på Fyn, du må besøge.

Sulten? Det franske køkken er der mange, som er rimelig tossede med – og du har garanteret allerede en fransk favorit. Vi har samlet gode spisesteder med både tournedos, løgsuppe, tartiflette og selvfølgelig creme brulé på menuen.

Bon appetit!

Olivia Brasserie


Det er som at træde ind på et lille parisisk spisested, når man finder frem til Vintappestræde 37. For hos Olivia Brasserie præges indretningen af røde møbler, store spejle og gamle aviser.

Som et rigtig fransk brasserie er der selvfølgelig vinbjergssnegle med hvidløgssmør på menuen og hvidvinsdampede muslinger. Men er du hverken til snegle eller muslinger, så finder du også en stor fedtmarmoreret steak med bearnaise eller Olivia Brasseries signaturret; langtidsbraiseret kød inspireret fra det klassiske, franske køkken.

Hvor: Vintapperstræde 37, 5000 Odense C

Restaurant Bacchus


Nogen, der sagde kaviar, trøfler, franske saucer og bisque?

Hos Restaurant Bacchus i Odense kan du opleve ærkefransk finesse. Køkkenet fokuserer på de bedste råvarer i sæson kombineret med intense, franske smage.

Restauranten har både Den Danske Spiseguides pris i ryggen og gode anmeldelser fra gæster og medier. Retterne skiller sig ofte ud fra andre bistroer på grund af de anderledes retter som ostesouffle, frølår og Baba au Rhum.

Elementer og retter skifter, men du kan være sikker på altid at finde Tournedos Rossini på menuen.

Hvor: Vestergade 5, 5000 Odense C

Druen og Bønnen


Der er noget til enhver smag ved Druen og Bønnen!

Ved den fransk- og danskinspirerede restaurant kan du finde de klassiske, franske retter som camembert frites, tarte flambée, pariserbøf og selvfølgelig creme brulee.

Er hele selskabet ikke nær så frankofile som du, kan de snuppe et dansk stjerneskud eller højtbelagt smørrebrød. Druen og Bønnen er både kendt for de mindre frokostanretninger til de større 3-4-retters sæsonmenuer. Og gæsterne er vilde med maden!

Hvor: Vestergade 15, 5000 Odense C

Kok & Vin


Kalder alle frankofile! Kok & Vins menukort svømmer i franske, klassiske retter. Væk med forstyrrende elementer og unødige finurligheder og ind med intense smage og råvarer af kvalitet.

Inspirationen får køkkenet fra de bedste spisehuse i Lyon og Paris, meeeen, de henter stadigvæk råvarerne lige uden for vinduet; nemlig i deres egen baghave.

På menuen er der blandt andet kammuslinger, den franske simreret Confit de Canard og selvfølgelig har snegle også fundet en plads på kortet.

Hvor: St. Gråbrødrestræde 19, 5000 Odense C

Restaurant Stella Maris


Besøger man restauranten Stella Maris er det franske udtryk ikke det første, som springer i øjnene.

Men graver man lige i overfladen og ikke mindst på menukortet, kommer der flere franske antydninger på tallerkenen og i ikke mindst i køkkenets historie.

Først og fremmest har den gastronomiske chef, Anders Granhøj, tilbragt en hel del af sin karriere i Frankrig, hvor han også var med til at vinde Michelin-stjerner. Derudover har menukortet også franske antydninger både med flere franske gengangere – og med et osteudvalg af franske gårdoste. Je ládore!

Hvor: Kogtvedvænget 3, 5700 Svendborg

Flere restaurant nyheder...