Sæsonguide: Her får du serveret Fyns lækreste rødspætter

thumb image

Er du også vild med en sprød rødspætte med kartofler og en cremet persillesovs til? Vi guider dig til Fyns bedste af slagsen lige her!

Det er sæson for rødspætte, og det er vi så glade for her på redaktionen!

Den klassiske ret er heldigvis til at finde på mange af landets restauranter – og ikke mindst på Fyns restauranter, hvor den populære fisk serveres i flere forskellige, lækre varianter, som gør én både mæt og glad.

Vi kommer med vores bedste anbefalinger til hele Fyn – både Odense, Nyborg, Kerteminde og Ærø kan nemlig byde ind med skønne restauranter og lige så skønne rødspætter.

God appetit!

Fru Berg på Ærø

Ærø er en lille ø beliggende i det sydfynske øhav, og er kun en kort færgetur fra Svendborg. Og øen er virkelig den perfekte sammensætning af natur, idyl, historie og mindeværdige oplevelser.

Føler du dig lidt eventyrlysten, kan du vælge at tage vejen videre fra Æreskøbing til Marstal, der er øens største by. Her finder du nemlig den hyggelige restaurant Fru Berg.

Restaurantens beliggenhed nær det maritime havnemiljø skinner straks igennem på menukortet. Her kan du lystigt gå ombord i retter som friskfanget rødspætte, som er hentet samme morgen hos Fru Bergs lokale fisker.

Hos Fru Berg kan du vælge imellem hele tre forskellige slags rødspætte-retter! Her kan du nemlig både få Marstal Rødspætte med kartofler og smørsovs, Skipper Rødspætte med kartofler og persillesovs – og hvis du er i humør til en luksus-version af rødspætten, kan du tilmed få en, der er fyldt med rejer og asparges.

Pris: 229-279 kr.
Hvor: Havnepladsen 6, 5960 Marstal

Rudolf Mathis i Kerteminde

I det helt særlige fiskermiljø i Kerteminde på Fyn finder du Restaurant Rudolf Mathis. Her kan du se frem til en velsmagende fiskemenu i højeste kvalitet og en hyggelig placering helt ud til vandkanten.

Restaurant Rudolf Mathis åbnede tilbage i 1985, hvor den blev bygget på fundamentet af et gammelt fiskerhus lige ved vandkanten. Man kommer derfor helt tæt på fiskermiljøet, og man mærker tydeligt havnens hyggelige stemning og det maritime liv, når man sætter sig til rette på den hyggelige restaurant.

Rudolf Mathis har naturligvis også en rødspætte på menuen, og her får du den serveret som frokostret med årstidens grønt og sauce beurre blanc.

Pris: 345 kr.
Hvor: Dosseringen 13, 5300 Kerteminde

Café Apostrof i Nyborg

I det idylliske Nyborg ligger Café Apostrof, der kan prale med en smuk udsigt over havnen.

Her kan du se frem til lækker, hjemmelavet mad i dansk stil med fokus på lokale råvarer, som du kan nyde i en skøn atmosfære.

På rødspætte-fronten så byder Café Apostrof på det, de kalder en Nyborg Rødspætte. Retten består af en farseret, benfri rødspætte, hvortil du får små kartofler, persillesovs, friskpillede ærter og citron. Mums!

Pris: 249 kr.
Hvor: Havnegade 2A, 5800 Nyborg

Sortebro Kro i Odense

I naturskønne omgivelser ved den Fynske Landsby ligger Sortebro Kro. Her kan du se frem til mad i højeste klasse kombineret med en nostalgisk atmosfære.

Hos Sortebro Kro er maden lavet fra bunden med et solidt håndværk og masser af kærlighed. Køkkenet følger sæsonens gang og råvarerne er fra lokale leverandører og egen køkkenhave.

Kroen har den helt klassiske helstegte rødspætte på menuen. Rødspætten er vendt i rugmel og serveres med fynske kartofler, grillet citron, brunet smør vendt med skalotteløg, kapers og persille. Så bliver det altså ikke bedre!

Pris: 298 kr.
Hvor: Sejerskovvej 20, 5260 Odense S.

Flere restaurant nyheder...