Sæsonguide: Her får du serveret Fyns lækreste rødspætter

thumb image
Foto: Fru Berg

Hvad rimer på sommer? Det gør sprøde rødspætter med kartofler og en cremet persillesovs til! Vi guider dig til Fyns fineste af slagsen lige her!

Rødspættesæsonen er skudt i gang, og det er vi så glade for her på redaktionen!

Stegt, bagt, paneret eller grillet – mulighederne er uendelige, men den gode smag er altid garanteret.  

Denne skønne sommerklassiker skal du heldigvis ikke lede længe efter – bestemt heller ikke på Fyn. Følg med på vores rundrejse i rødspætter på øen, hvor vi kommer med vores bedste anbefalinger. Vi lægger vejen forbi både Kerteminde, Ærø, Nyborg og Odense.  

Rudolf Mathis i Kerteminde

Det første stop på ruten er i vikingernes gamle hjemby, Kerteminde. Den dag i dag har Restaurant Rudolf Mathis overtaget den skønne fynske by med deres imponerende fiskemenu af bedste kvalitet!

Her har du intet andet til opgave end at læne dig tilbage, og nyde havet på din tallerken og rundt omkring dig på Rudolf Mathis hyggelige placering helt ned til vandkanten på den stemningsfulde havn.  

Forkæl dig selv til frokost med en Rødspætte Rudolf Mathis serveret med årstidernes grønt og sauce beurre blanc. En femstjernet oplevelse!    

Pris: 345 kr.
Hvor: Dosseringen 13, 5300 Kerteminde

Fru Berg på Ærø

For at komme til næste destination, skal vi på en kort færgetur fra Svendborg til Ærø. Denne lille perle i det sydfynske øhav byder på både natur, idyl, historie – og rødspætter!  

Føler du dig eventyrlysten, er det helt oplagt at besøge øens største by, Marstal. Skulle sulten melde sig, ved vi godt, hvor du skal spise henne. Tag plads ved den hyggelige restaurant Fru Berg, hvor det maritime havnemiljø straks skinner igennem på menukortet.

Gå lystigt ombord i flere forskellige slags rødspætteretter, altid hentet samme morgen hos Fru Bergs lokale fisker. Marstal Rødspætten serveres med kartofler og smørsovs, og Skipper Rødspætte med kartofler og persillesovs. Er du sulten efter den ultimative rødspætte-oplevelse, kan du bestille en, der er fyldt med rejer og asparges. 

Pris: 249 kr.
Hvor: Havnepladsen 6, 5960 Marstal

Café Apostrof i Nyborg

Vi er nu ankommet til idylliske Nyborg, som også har meget at byde på, hvad angår kultur, historie – og vigtigst af alt, rødspætter.  

Byens bedste rødspætte får du serveret på Café Apostrof med den smukkeste udsigt over havnen on the side.  

Nyborg Rødspætten, som den hedder, er en farseret, benfri rødspætte serveret med små kartofler, persillesovs, friskpillede ærter og citron, og er en oplevelse, du ikke må snyde dig selv for! 

Pris: 279 kr.
Hvor: Havnegade 2A, 5800 Nyborg

Sortebro Kro i Odense

Rundturens sidste stop bliver i den naturskønne fynske hovedstad, Odense.

Her ligger et helt ekstraordinært sted, som kokkererer med råvarer fra lokale leverandører og egen gårdhave. Tilsæt hertil solidt håndværk og en masse kærlighed, og du får Sortebro Kro!

På rødspættefronten kan Sortebro Kro prale med intet mindre end en rødspætte vendt i rugmel, serveret med fynske kartofler, grillet citron, brunet smør vendt med skalotteløg, kapers og persille. Nyd nostalgien og denne herlighed af en rødspætte!  

Pris: 365 kr.
Hvor: Sejerskovvej 20, 5260 Odense S.

You may also like...