Sommeroaser i Aarhus: Nyd sol til maden i smilets by - DinnerBooking Blog
thumb image

Sommeroaser i Aarhus: Nyd sol til maden i smilets by

Sommeren er over os! Er der noget bedre end at nyde solens stråler med en kølig drik i hånden og en god bid mad på tallerknen?

Ikke rigtig vel? Her får du vores bud på tre skønne steder i Aarhus, hvor du kan nyde solens stråler, læskende drikke og et godt måltid. Så er det bare at huske ekstra solcreme på næsen og den gode appetit.

Åboulevarden

Åboulevarden i Aarhus kan man vel næsten kalde en menneskemagnet, når vejret viser sig fra sin gode side. Når solen titter frem er der kamp om hver en ledig caféstol og trappetrin på boulevarden, der løber langs åen midt i byens centrum.

Spisestederne, der ligger her, er en sand favorit, når solen skinner. Der er altid en livlig og hyggelig stemning og mulighed for at prøve alverdens mad. Om du er til et godt glas vin serveret med lækker antipasti, en skummende fadøl med en snasket burger eller fransk gourmet.

Spis italiensk akkompagneret med gode druer på Piccolo og Grappa eller Latinamerikanske specialiteter på Rømer. Er du til store bøffer, pommes og sauce kan du få stillet kødsulten på KöD. Craver du derimod mere efter klassisk café-mad som brunch, burger og pariserbøf, kan du svinge forbi Café Faust, Café Viggo, Globen Flakket eller Cross Café. Cock’s & Cows og Madklubben Grill står også klar til at byde på gode sager.

Hvis Åboulevarden er særlig populær den dag, hvor du havde tænkt dig at nyde kolde drikke i solen, så er åen jo heldigvis lang. Og i nærheden af den, nærmere bestemt på Vester Allé 15, finder du vin- og tapasbaren Pica Pica, hvor du kan sidde i grønne og rolige omgivelser midt i byen.

Havnen

Der er ikke noget som at sidde ved kajen og nyde den gode udsigt til bølgen blå, når vejret er godt. Det skulle da lige være at spise godt og skåle i kolde genstande imens. Og det gode ved Aarhus havn er, at der er masser af skønne spisesteder med udeservering. Ved træskibshavnen på Fiskerivej kan du spise fisk og franske fristelser på ANKER. Eller du kan nyde øl, vin, snacks og mad i sommersolens stråler med udsigt over den nybyggede Århus ø på Hantwerk.

På den anden side af kajen på Kystpromenaden står KP5 klar til at forkæle på deres udendørsterrasse. Her finder du også VinDanmark, der er en helt særlig vinhandel, hvor du både kan købe vin med hjem samt blive hængende og nyde god vin og tapas.

Klostertorvet

Klostertorvet i Aarhus er et paradis for solhungrende aarhusianere. Den brostensbelagte plads ved Vor Frue Kloster emmer altid af liv – især om sommeren. En ekstra bonus ved Klostertorvet er, at hvis du har drukket lidt for meget, er du tæt på et hav af busser, og du kan komme sikkert og hurtigt hjem.

Det kan nemlig godt ske her, at du indtager et glas eller to. Det kan du blandt andet på Bar Plata, der serverer lækre, farvestrålende cocktail-menuer til deres mad – ikke dårligt vel?

Jægergårdsgade

Jægergårdsgade er en af Aarhus hyggeligste gader, ikke mindst fordi den huser et væld af små charmerende spisesteder og barer. Om sommeren rykker de ud på fortovet med første parket til den pulserende gade, hvor du kan sætte dig i solskinnet og nyde en caféfrokost eller en middag. En af gadens caféer Åland Café serverer alt fra moules frites og vegansk falafelsalat til burger og pil-selv-rejer. Caféen tilbyder ikke kun en fortovsplads men også et bord i deres urbane gårdhave.
Hvis du går efter et godt glas vin, så ligger Din VinBar lidt længere nede ad gaden. De disker også op med tapasanretninger og stenovnsbagte pizzaer, hvis sulten skulle melde sig.

Marselisborg

Når vejret er godt, er Marselisborg et hit. Her er der udsigt til både grønt og blåt, så det er intet under, at flere af bydelens restauranter tilbyder udeservering. Overfor Tangkroens grønne arealer finder du FRÜD Cafe & Restaurant, mens du på lystbådehavnen ikke langt derfra kan indtage dejlig mad og kolde drikke på Restaurant Martino og
Marselisborg Havnekro på store, solrige terrasser. Det er også på havnen, at du kan besøge Bådcafé – men kun i sommerhalvåret! Når forårssolen begynder at skinne, sejler Bådcafé nemlig til Marselisborg Havn efter en vinter i Aarhus Havn. Ombord den flydende restaurant sørger skibskokken for retter, der matcher den maritime sommerstemning.

Flere restaurant nyheder...

1 svar

  1. Ron Well siger:

    wow awesome vine. godt valg til en romantisk middag