Oaser med udeservering i Aarhus: Nyd sol til maden i smilets by

thumb image
Foto: Lula

Vi har samlet nogle af de bedste steder med udendørsservering i Aarhus. Her kan du tage plads under store parasoller på byens skønne terrasser langs åen, havnen og på andre hotspots i smilets by.

Findes der noget bedre, end at nyde solens stråler med en kølig drik i hånden og en god bid mad på en restaurant eller café? Ikke rigtigt, vel?

Se her, hvor i Aarhus du kan nyde sol og et godt måltid. Så er det bare at huske ekstra solcreme på næsen og den gode appetit!

Åland Café – retter, der er en fryd for øjet

I det hippe Jægergårdsgade i Aarhus åbnede i starten af 2018 den smarte Åland Café, som serverer velsmagende og smukke, Instagram-venlige retter. Her kan du blandt andet tage plads i deres hyggelige gårdhave – en dejlig oase præget af grønne planter, fletstole og kurve med duftende blomster.

Åland Café er kendt for deres storartede brunchkoncept, som byder på et nærmest kunstnerisk udtryk i form af appetitvækkende farvekombinationer, smukt service og kræs på toppen, som er guf for både øjne, næse og mund. Vælg mellem 3, 4 eller 5 små retter ud fra det velassorterede menukort. Priserne varierer, så der er lidt for enhver smag, sult og pengepung.

Hvor: Jægergårdsgade 9, 8000 Aarhus C

Grappa – italiener med placering ved åen

Grappa er en italiensk restaurant og vinbar ideelt beliggende langs åen i hjertet af Aarhus. Et MUST, hvis du leder efter et godt sted med udeservering i Aarhus.

På Grappa er der ingen ternede duge og bastflasker, men masser af kærlighed til det klassiske italienske køkken i en moderne udgave. Menukortet byder blandt andet på lækker antipasti, cremet risotto, sprøde pizze, pasta og meget mere.

Er du glad for italiensk, vil du ikke gå forgæves med Grappa.

Hvor: Åboulevarden 60, 8000 Aarhus C

Rømer – latinamerikansk delemad

Vi forbliver ved den populære adresse Åboulevarden i Aarhus, hvor restauranten Rømer også har til huse. Her er konceptet latinamerikansk, og menukortet byder på spændende retter, specialiteter og ingredienser fra Latinamerikas mangfoldige madkulturer.

Er I blot lidt sultne, kan I for eksempel bestille nogle af Rømers delevenlige småretter. Her kan I vælge 3 retter for 170 kr. og få en bid af det hele! Sprøde rejer, taco kylling, charcuterie eller nogle af de andre lækre serveringer. Latin-amerikansk social dining i bedste stil!

Hvor: Åboulevarden 50, 8000 Aarhus C

Sct. Oluf Restaurant – en skjult perle

Går du en tur ned ad de snævre brostensgader i Latinerkvarteret i Aarhus, vil du støde på det gule byhus og finde den hyggelige restaurant Sct. Oluf.

Når vejret tillader det, kan du spise i deres virkelig charmerende gårdhave eller nyde et dejligt glas vin under den åbne himmel. Her bliver der serveret moderne mad med inspiration hentet fra det franske landkøkken.

Sct. Oluf Restaurant byder velkommen indenfor til både frokost og aftensmad fra tirsdag til lørdag.

Hvor: Mejlgade 33, 8000 Aahus C

Café Viggo – oldie but goldie

Café Viggo er en af Åens grand old men. Stedet var nemlig et af de første, der åbnede ved åen i Aarhus tilbage i 1996.

En populær café blandt århusianere, for der er derfor altid god stemning på Viggo. Caféen har åbent til alle dagens måltider, hvor de blandt andet serverer smørrebrød og franske retter som pariserbøf og vol au vent.

Og sidst, men ikke mindst, så er de også ferme til at lave lækre drinks, som med garanti vil sætte skub i din aften.

Hvor: Åboulevarden 52, 8000 Aarhus C

Anker – med placering i Aarhus havn

Vi forlader Åboulevarden og vender skuden mod havnen, som også byder på flere muligheder for udeservering i Aarhus. Her ligger blandt andet restauranten Anker mellem lystbåde, kuttere og bølgeskvulp på Fiskerivej 12.

Her kan du tage plads under den delvist overdækkende terrasse i det maritime miljø, som også afspejles i menukortet. Glæd dig til retter som moules frites, dagens havfriske kutterfangst, stjerneskud og meget mere.

Er du ikke til fisk, er der også andre appetitvækkende muligheder.

Hvor: Fiskerivej 12, 8000 Aarhus C

Hantwerk – til de øltørstige

Du finder Hantwerk i det dynamiske havnemiljø i Aarhus Ø blandt de gamle træskibe bygget af godt håndværk. Og det er lige præcis, hvad du får serveret her.

Hantwerk er et bryggeri og gastropub, der serverer godt håndværk – både i hanerne, i flaskerne og i køkkenet. Hos Hantwerk bliver du præsenteret for en smuk kombination af hjemmebrygget øl, udsøgte vine og dejlig, velsmagende mad.

Hantwerk har formået at samle et team af nogle af de dygtigste mennesker, som hver dag knokler for at gøre din oplevelse til noget ganske særligt. Et hold af dygtige ølbryggere, vinkendere og gastromænd.

Hvor: Fiskerivej 2D, 8000 Aarhus C

VinDanmark – til den vinglade

Også VinDanmark har en skøn placering på havnen, hvis du er på udkig efter et dejligt sted med udeservering i Aarhus. Her er der udsigt over det glinsende hav og de vuggende både lige ned til kajen.

Nyd en dejlig flaske vin i samspil med en god tapasanretning med blandet charcuteri, brød og andre skønne delikatesser. Er der noget, der falder i din smag, så er VinDanmark også en vinhandel, hvor du kan købe lækkerier med hjem.

Hvor: Kystpromenaden 2, 8000 Aarhus C

Lula – sydeuropæiske vibes

Lula er en nyåbnet bar og restaurant lige ved Kystpromenaden i Aarhus. Og her bliver der disket op med sydeuropæiske retter og vine, som var du ved Middelhavet! Lula navnet stammer fra det portugisiske ord for blæksprutte.

Smag en af Lulas lækre cocktails eller et glas naturvin på terrassen, som er hævet og giver en fantastisk udsigt over lystbådehavnen og skoven. Det bedste sted i Aarhus til en rigtig sundowner! Tilføj nogle spanske eller portugisiske snacks for at gøre oplevelsen komplet.

I kan også vælge den helt store madoplevelse med 9 lækre serveringer, der serveres family style.

Hvor: Kystpromenaden 5, 8000 Aarhus C

You may also like...

1 Response

  1. Ron Well siger:

    wow awesome vine. godt valg til en romantisk middag