Oaser med udeservering i Aarhus: Nyd sol til maden i smilets by

thumb image

Vi har samlet nogle af de bedste steder med udeservering i Aarhus. Her kan du tage plads under store parasoller på byens skønne terrasser langs åen, havnen og på andre hotspots i smilets by.

Findes der noget bedre, end at nyde solens stråler med en kølig drik i hånden og en god bid mad på tallerknen på en restaurant eller café?

Ikke rigtig vel? Se her, hvor i Aarhus du kan nyde sol og et godt måltid. Så er det bare at huske ekstra solcreme på næsen og den gode appetit.

Grappa

Grappa er en italiensk restaurant og vinbar ideelt beliggende langs åen i hjertet af Aarhus. Et MUST hvis du leder efter et godt sted med udeservering i Aarhus. På Grappa er der ingen ternede duge og bastflasker, men masser af kærlighed til det klassiske italienske køkken i en moderne udgave. Menukortet byder blandt andet på lækker antipasti, cremet risotto, sprøde pizze og meget mere. Er du glad for italiensk, vil du ikke gå forgæves med Grappa.

Hvor: Åboulevarden 60, 8000 Aarhus C

Rømer

Vi forbliver ved den populære adresse Åboulevarden i Aarhus, hvor restauranten Rømer også har til huse. Her er konceptet latinamerikansk, og menukortet byder på spændende retter, specialiteter og ingredienser fra Latinamerikas mangfoldige madkulturer. Er I blot lidt sultne, kan I for eksempel bestille nogle af Rømers delevenlige småretter. Her kan I vælge 3 retter for 170 kr. og få en bid af det hele. Sprøde rejer, taco kylling, charcuterie eller nogle af de andre lækre inputs.

Hvor: Åboulevarden 50, 8000 Aarhus C

Café Faust

Café Faust har også adresse på Åboulevarden i Aarhus, og den hyggelige café er altid velbesøgt, når solen skinner, og man kan sidde ude. Her i gaden er der nemlig altid liv og glade gæster, som nyder en velfortjent pause fra shopping eller en fyraftensøl fredag eftermiddag. Faust har åbent det meste af dagen, hvor de serverer brunch fra morgenstunden, frokost og aftensmad op ad dagen. Du kan booke bord til både, brunch, frokost og aften.

Hvor: Åboulevarden 38-42, 8000 Aarhus C

Café Viggo

Café Viggo er en af Åens grand old men. Stedet var nemlig et af de første, der åbnede ved åen i Aarhus tilbage i 1996. En populær café blandt århusianere, for der er derfor altid god stemning på Viggo. Caféen har åbent til alle dagens måltider, men de er også ferme til at lave lækre drinks, som med garanti vil sætte skub i din aften.

Hvor: Åboulevarden 52, 8000 Aarhus C

ANKER

Vi forlader Åboulevarden og vender skuden mod havnen, som også byder på flere muligheder for udeservering i Aarhus. Her ligger blandt andet restauranten Anker mellem lystbåde, kuttere og bølgeskvulp på Fiskerivej 12. Her kan du tage plads under den delvist overdækkende terrasse i det maritime miljø, som også afspejles i menukortet. Glæd dig til retter som moules frites, dagens havfriske kutterfangst, stjerneskud og meget mere. Er du ikke til fisk, er der også andre appetitvækkende muligheder.

Hvor: Fiskerivej 12, 8000 Aarhus C

Hantwerk

Du finder Hantwerk i det dynamiske havnemiljø i Aarhus Ø blandt de gamle træskibe bygget af godt håndværk. Og det er lige præcis, hvad du får serveret her. Hantwerk er nemlig godt håndværk – både i hanerne, i flaskerne og i køkkenet. Hos Hantwerk bliver du præsenteret for en smuk kombination af hjemmebrygget øl, udsøgte vine og dejlig, velsmagende mad. Hantwerk har formået at samle et team af nogle af de dygtigste mennesker, som hver dag knokler for at gøre din oplevelse til noget ganske særligt. Et hold af dygtige ølbryggere, vinkendere og gastromænd

Hvor: Fiskerivej 2D, 8000 Aarhus C

Åland Café

I det hippe Jægergårdsgade i Aarhus åbnede i starten af 2018 den smarte Åland Café, som serverer velsmagende og smukke, Instagram-venlige retter. Her kan du blandt andet tage plads i deres hyggelige gårdhave – en dejlig oase præget af grønne planter, fletstole og kurve med duftende blomster.

Åland Café er kendt for deres storartede brunchkoncept, som byder på et nærmest kunstnerisk udtryk i form af appetitvækkende farvekombinationer, smukt service og kræs på toppen, som er guf for både øjne, næse og mund. Vælg mellem 3, 4 eller 5 små retter ud fra det velassorterede menukort. Priserne varierer, så der er lidt for enhver smag, sult og pengepung.

Hvor: Jægergårdsgade 9, 8000 Aarhus C

VinDanmark

Også VinDanmark har en skøn placering på havnen, hvis du er på udkig efter et dejligt sted med udeservering i Aarhus. Her er der udsigt over det glinsende hav og de vuggende både lige ned til kajen. Her kan du nyde dejlig vin i samspil med god tapasanretning med blandet charcuteri, brød og andre skønne delikatesser. Som noget helt unikt har VinDanmark introduceret en ’selvbetjeningsbar’, hvor I selv kan gå op og skænke vin i glasset. Er der noget, der falder i din smag, så er VinDanmark også en vinhandel, hvor du kan købe lækkerier med hjem.

Hvor: Kystpromenaden 2, 8000 Aarhus C

Früd

Früds Café og Restaurant har til huse i det hyggelige område nær Marselisborg havn. Her kan du bryde slentreturen langs Aarhusbugten op med en bid mad på deres dejlige terrasse. Früd henter sin inspiration i det danske køkken og de klassiske caféretter, som vi alle kender og elsker. Glæd ganen med en rejecocktail med håndpillede rejer, et Stjerneskud eller en gedigen Früd Burger.

Hvor: Dalgas Avenue 54, 8000 Aarhus C

Flere restaurant nyheder...

1 svar

  1. Ron Well siger:

    wow awesome vine. godt valg til en romantisk middag